Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фетална морфология Пловдив

  • 398
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 39
Здравейте, чудя се кой от 2мата да избера за фетална. Д-к Борис Стоилов или д-к Н. Апостолова (Селена) ?

# 1
  • Мнения: 2 816
И от двамата има доволни и недоволни . Моя близка скоро беше при Стоилов и остана разочарована - първа фетална + БСХ . Прегледа е бил сравнително къс , след това я изпрати на Пренатест и вариант за амниоцентеза поради съмнение за Даун , но за щастие се оказа , че той не е измерил правилно и бебето е здраво . Според нея там вече има толкова хора , че ги карат на конвейрн и бързат . Друга приятелка беше при Апостолова , доволна е . И там има много хора , но според нея не бързат и не записват часовете много близко .

# 2
  • Мнения: 154
И при двамата съм ходила - доволна останах и от единия и от другия. Това обаче преди почти 5 години, незнам дали са се променили в годините.

# 3
  • Мнения: 2 844
Аз имах няколко прегледа при д-р Стоилов и със сигурност не го препоръчвам.
Бебето през цялата бременност вървеше с около седмица назад и той ми назначи куп излишни (дори и според следящата бременността ми АГ) изследвания за които платих стотици левове. Освен това ме викаше всеки месец за "извънреден" преглед. Да уточня, че при него трябваше да ходя само на ФМ, но той държеше да ме преглежда редовно. Прегледи, които си плащах съответно и най-евтиният беше 90лв.
На последният ми преглед при него се държа арогантно и нагло към мен, тъй като му споделих какво ми казва следящата ми лекарка, което той явно разчете, че не му вярвам сляпо. Което смятам за нормално, тъй като дори не го познавам, отидох по препоръка на моята АГ.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 485
Какви изследвания назначи, такива които не се поемат от ЗК? При мен  също имаше препопъки за стандартни изследвания - белгък в урината и вагиналет секрет, но АГ ми пусна направление, при Вас също е било възможно, стига да не става дума за амниоцентеза или друг подобен тип изследване, там е ясно, че цената е висока и не се поема от ЗК . Подкрепям регулярното правене на изследвания, защото понякога нещата се случват бързо и е добре да се хванат на време -   ПКК , урина, TSH редовно ми пуска и АГ, отделно и вагинален секрет, правих ОГТТ, заради инсулинова резистентност, както и ред други изследвания. Но при всеки е различно и зависи от състоянието, при мен въпреки ИР, Хашимото и възраст  съм доволна от прегледа, нямаше ако мога да ги нарека така ненужни препоръки. Странно е че АГ Ви праща при него, а после има забележки от препоръките и ви обяснява, че изследванията са ненужни.

# 5
  • Мнения: 2 844
Да, моята АГ не прави фетални морфологии, за това ме прати при него. Да добавя, че съм от Бургас и тук той беше гостуващ лекар за кратко.
Изследванията бяха във връзка дали съм карала някакви вируси. Не помня вече в детайли, работа преди 2 години. Това изследване беше ок, но имаше и някакво допълнително което не правеха в града, трябваше да търся лаборатория която да изпращат пробата в София защото било супер специфично - именно за него АГ каза, че било излишно. Според резултатите показваше нещо от типа кога съм боледувала от въпросният вирус, който очевидно не беше по време на бременността. Та така.

Общи условия

Активация на акаунт