Колко пари харчите на месец за храна

• 96 104
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Може хората на глезотии да живеят. Grinning

# 1 546
  • София
Ние сме 4ма, като децата са ни малки и не особено ящни, ММ и той, но под 100 лв, няма как да паднем седмично, хем без глезотии.

# 1 547
Може хората на глезотии да живеят. Grinning
Виж това е друга бира.Дай Боже всеки му.

# 1 548
  • София
Ние за юни - около 400 лв, трима сме. Не ядем много, ММ обядва навън (около 200 лв), детето е на градина през деня. Седмицата на почивка не я броя обаче, там бяхме с отделен бюджет.
Разликата с предишните месеци е, че пращам ММ на седмичен пазар (аз не мога в момента да нося много-много) и следя промоциите на Кауфланд и Фантастико. Не сме променили нещата които купуваме (марки и качество), но се усеща понамалял разход.
Месарницата и плодовете обаче не са предмет на този експеримент, не си правя опити там.

# 1 549
  • София /Абсурдистан
Ние сигурно сме прасета, ама при нас сумата е не по-малко от 900лв за трима възрастни - аз и двама мъже, като съвсем точно до стотинка не съм го смятала, може и повече да е. Мъжкото население понякога си носи храна за работа, но по-често ядат навън в работните дни. Това не го смятам. ММ закусва в къщи. Аз не закусвам, снковеца яде навън сутрин и на обяд. Храната навън не я слагам в тази сума и не съм я смятала.  В сумата влизат и плодове и зеленчуци, глезотията за мен е черен шоколад и то от време на време. А и готвя всеки ден, аз съм си в къщи почти постоянно. Къде изчезват тези пари, не знам, но е факт. Село нямаме, нито градина, всичко е от пазара и от магазина. Правя някои зимнини защото знам какво слагам и заради алергии към консерванти. Фризер нямам, но планирам да купя, само първо трябва да му намеря място. Може би в семействата, където преобладават жените може да се мине и с по-малко, но мъжкото население търси ядене нон стоп. И тук стигаме до вечният философски въпрос - от къде се взема толкова прах и къде изчезват парите.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 11:52 от The Iron Lady

# 1 550
  • София
...И тук стигаме до вечният философски въпрос - от къде се взема толкова прах и къде изчезнат парите.
JoyJoyJoy И къде чезне вторият чорап?

# 1 551
  • München, Deutschland
Току-що проверих колко съм давала за храна и напитки от 01.05 до 01.07, като имаме храна до началото на следващата седмица - 520 евро е сумата, като от тях 130 са за напитки. За това време имаме 3 хранения навън, което не са включени, както и сме получили 1 малко бурканче домашно сладко като подарък, което иначе може би щях да купя.

В периода имахме гости, за които приготвих по-богато меню и сме дали за кафета и храна в работата още примерно 30-40 евро двамата (може и по-малко, но в никакъв случай не е повече). Значи към 550 евро за 2 месеца за 2 души, всички хранения без трите излизания.

Храната ни включва общо взето по-малко въглехидрати, но не ги изключваме напълно, почти всеки ден се яде месо вкъщи.

Скрит текст:
В сумата влизат и някой душ гел или нещо дребно за вкъщи, не повече от 10 до 20 евро.
Иначе за домашни потреби, тип аксесоари, както и перилни/почистващи са ми отделно парите, перилни/почистващи годишно ми излизат към 200 евро на база 2019 година (прави към 16,60 евро/месец), по моя преценка - пазарувам веднъж на 2 месеца в ДМ за средно 30 евро, т.е. моята оценка би била към 15 евро месечно, коет ое доста близо, но все пак зависи кога точно се е случило ходенето в магазина.

# 1 552
  • Шумен
Коментарът на chrissy, която живее в Германия,  и то мисля че  е Бавария, може и да греша,  просто потвърждава  реалността в България - безумни цени  на храната спрямо масовия доход на хората.

# 1 553
  • София
Просто не мога да се пречупя да дам 30 лв за кило телешко.

# 1 554
  • München, Deutschland
В Бавария съм, да, в Берлин моя приятелка се изхранват с приятеля й (вече от известно време веган) за около 250 евро месечно, т.е. още по-малко, но те пък ядат съвсем малко, с много картофи, варива и хляб и почти без месо (само за нея).

Цените са високи спрямо средния бг доход, но няма как да станат по-ниски - все пак храната има някаква себестойност.

За моя случай е може би удачно да спомена, че готова храна не се купува никаква - то поне в Бавария просто няма, най-много някъде печено пиле да продават веднъж на 3 седмици, ако се случиш в този квартал, където са дошли... От 12 годишна не закусвам, моят приятел и той. Обядваме рядко, обикновено от социални подбуди, не от хранителни Wink. Получава се нещо като interval fasting, което обаче не е за всеки. Не сме на диета, просто така ни е комфортно да се храним. Предполагам, че при 3 различни хранения дневно и сумите ще са други. Не купуваме и готови десерти, бисквитки, бонбони, кифли... Купувам веднъж на 2-3 месеца 1 опаковка с 6 холидейки от турския магазин, иначе правя домашни десерти, поне по един седмично, когато нося в офиса и повече. Хляб изяждаме може би по 2-3 малки хлебчета на човек седмично, с едната закуска уикенда и евентуални някоя брускетка през седмицата. Понякога пека хлебчета за бъргъри.

За телешко и повече от 30 лв давам, ако е хубаво. Simple Smile

# 1 555
  • София
И пак каквото и да е обяснението, 30-40 евро за кафета и храна на работа, за двама души за два месеца
Вие ще загинете ....
Дано не го правите от спестовни подбуди, ще си навредите на здравето... това си е глад.. под 1 евро на ден на човек в работни дни, направо е невъзможно … Confused

# 1 556
  • София /Абсурдистан
Слънцеядци ле сте?
Не се заяждам, питам от любопитство. Чувала съм за такава секта.

# 1 557
  • София
Да, да. Всяка сутрин ставам и си мисля "днес няма да ям". Пия кафе с малко мляко и карам на вода до към 2 часа. Тогава, ако съм навън или на крак, просто започвам да залитам! Рязко ми идва акъла в главата и сядам да ям.

# 1 558
хубаво телешко за 15 евро не може да се купи в германия и ареала, за разлика от бг /например пасищно/. навсякъде цените в момента са яко нагоре, в повечето случаи - като в бг, но в евро.
основното е какво ядеш, не къде. и какви са ти приоритетите. ето пример със сестра ми - за нея е важно какви парцалки и дрехи да си купи, а яде отвратителна храна, каквато и на кучето не бих дала. сигурно харчи по 200 лв. за храна с глезотиите. ние даваме много пари за храна, от първостепенно значение ни е, учим така и дребните. от нейна гледна точка сигурно съм няаква клошарка с 5 чифта гащи, която купува пасищно месо и тъпче децата с плодове и зеленчуци и гони бабите по селата за яйца на абсурдни цени. но всеки си знае и важното е той да е ок.

# 1 559
  • Mediterraneo
Моята графа за юни  показва, че сме дали 400 евро за храна. Напитки да съм купила 5 пъти фанта, няколко кутии сок и стек бира. Април, когато не излизахме, сумата е малко по- висока, 450. Май е пак там някъде, 430. Общо взето около това варираме последните месеци.

Общи условия

Активация на акаунт