Колко пари харчите на месец за храна

  • 96 041
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 590
  • Мнения: 1 381
Аз пък не се сещам за познати около мен, които толкова да не пият бира. Аз самата също пия бира, не редовно, но пия.  През зимата предпочитам вино.

# 1 591
  • MI
  • Мнения: 11 890
Е то понеже всички ядем сърни и фазани. Laughing Всъщност точно сърна трудно ще ме принуди някой да пробвам. Ясно е че за 5 лв. трудно ще е супер разнообразно, ама се оляхме вече. Иначе и агнешко ядем, и телешко (предимно), и риба, ама не мисля че човек не може без октопод да се храни добре.
Ето, аз пия бира само лятото. Я има една на седмица, я не. ММ също, хайде да има по една той. Предпочитаме вино, проблем ли е?

# 1 592
  • Мнения: 10 654
Сърни, фазани... Изгъзици са това. Хубавото телешко също е скъпо. Въобще не става въпрос за това. Говоря за сносно качество за 50 лв. Между другото има хубаво сирене по 10 лв.

# 1 593
  • София
  • Мнения: 11 001
Децата ядат точно 5 неща, едното от които е таратор.
Ако ще сьомга, обърната на обратно, да им сервирам, няма да я кусат.
Ако им сервирам Бамби, ще умра до него.

Супер малко храна купувам. И пак хвърлям.

# 1 594
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аз също не ги купувам често, но тук са на цената на телешко, така че просто дадох примери с различни неща, а вече кой каквото обича, това да яде. Wink

# 1 595
  • София
  • Мнения: 7 673
Хората говорят за 50 лева седмично, а вие - за фазани, елени и зехтин по 20 лева.
Нашият месечен разход е доста над 1000 лева за 4 човека и нито едно от горните или подобно не присъства в менюто ни.

# 1 596
  • Countryside
  • Мнения: 12 166
Какво се хванахте за зехтина, ами толкова струва 19.99лв. Минерва е, на промоция излиза 17.99лв. Като ходим в Гърция купуваме тенекии зехтин по
3л, но все някога свършва и се налага да купиш от 20лв.  Сега ако пестиш сигурно ще купиш от 10лв, не споря. Обаче дори и без зехтин трудно ще стане сметка от 50лв на седмица. Дори да си месиш хляб и квасиш мляко. Освен ако не береш домати и краставици от градината и нямаш домашно месо. Затова попитах за меню. Аз уж си правя сметката, но някои неща ги харесвам и купувам, въпреки по-високата им цена. Чакам промоции и купувам повече. Сега ако любимия ми зехтин стане 50лв, няма да го купя, то е ясно.

Сърни, стекове и фазани не ядем, и определено са изгъзици и за мен, въпреки че като им чета цените, бихме могли да си позволим, е не ежедневно. Патешко не харесвам, много ми е мазно. Та така.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 05:50 от Г-жа Букет

# 1 597
  • София
  • Мнения: 935
Храним си не нормално и не сме от хората, които пресмятат въглехидрати и калории.
Купуваме и зехтин и олио-не всяка седмица. И по две бири всяка седмица. Както казах взимаме мляко и млечни продукти от фермерски магазин и сезонни плодове и зеленчуци от пазара.
Щом искате примерно меню, ето ви: През делничните дни се готви 1-2 пъти манджа или супа, ориз, зеле (нещо от което да станат повече порции). През уикенда печени неща. Всеки ден салата от сезонни зеленчуци или таратор. Разбира се няма ден без плодове. За закуска сандвич с кой каквото иска и има. Ако съм на кеф, правя нещо по-завъртяно.

Ако си пазарувате всичко от хипермаркетите и държите на здравословно хранене, ами нормално е да не излиза евтино.
Виждам, че много хора пазаруват, като че все едно ще зареждат магазин от там и сметката им почти винаги излиза над 100 лв. - плодове, зеленчуци, млечни, картофи и какво ли не...
Както казах, за различни неща, ние ходим до различни места.

# 1 598
  • Мнения: 21 782
Напред потребителката писа, че не готвят месо и риба всяка седмица.
Така че... този разговор вече сме го водили - и салатата от зеле се води салата, и тази с ядки и вносни зеленчуци\плодове, но втората излиза по-скъпо от седмичния разклад на един човек в някое друго семейство.

# 1 599
  • Мнения: 1 295
Мога да твърдя, че продуктите на пазара са по-скъпи от тези по хипермаркетите.
Мляко и млечни вероятно купувате, ама ядете веднъж седмично....
Аз не бих хранила подрастващ с такова меню, освен ако не съм притисната финансово и просто нямам избор. Не съдя никой, но за мен това е по-скоро същевствуване отколкото хранене.
А и супата е предястие, не мога да кажа, че е за нахранване. Може за лека вечеря, евентуално.

# 1 600
  • София
  • Мнения: 3 432
Колко време ползвате литър зехтин, та да е такъв разход? У нас се купува по литър Дел Алма, около 12-13 лв и поне месец ползваме бутилката, зимата може и малко повече защото зимните салати ги предпочитаме с олио (зеле например). Разхвърляно на седмици е нищо, дори да е 20 лв/литър.

# 1 601
  • Мнения: 27 337
Лятото ползвам близо 2 литра зехтин месечно, зимата може би литър. Коста доро екстра върджин е точно 20 лв литъра, ако не е промоция.

# 1 602
  • Мнения: 10 654
Чакай, това горе не е меню. Нахвърляни общи неща. Дай конкретно меню за деня и за колко и какви хора. Какво е това зеле, което ще се яде 5-6 пъти от 2-3 души? Ала-бала.
И ние ползваме много зехтин, олио почти не.

# 1 603
  • Пловдив
  • Мнения: 5 214
Лятото е подходящо за предимно сезонни безмесни "манджи", които излизат и супер евтино: тиквички - пържени, пълнени, чушки, патладжани, пресни картофи, прясно зеле с домати, постна супа, грах, зелен фасул, таратор, миш-маш,...
Има и доста "манджи" с месо, които също са евтини: супи /пиле/ топчета/, пиле/свинско с ориз/картофи/зеле/грах...
Различни видове паста, яйца, сирене/кашкавал пане...
2-3 седмично е готвено с месо, веднъж от които няква скара, примерно.
И сезонни салати: домати и краставици, зеле и моркови, печени чушки...
Не знам кой яде всеки ден пържоли, примерно, и не ви ли омръзва?! Аз не бих могла, ама сигурно щот не обичам месо особено.
...
Зехтин - познати ми носят от Гърция 5л тенекия, много е хубав и излиза евтино. И имам за повече от половин година сигурно, не съм засичала. Като преполовя последната бутилка си поръчвам пак.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 14:19 от *Бенджи*

# 1 604
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 527
Аз пък не се сещам за познати около мен, които толкова да не пият бира. Аз самата също пия бира, не редовно, но пия.  През зимата предпочитам вино.

Ами и аз не познавам, които хич да не пият бира, ама ей на, ние не пием. Изключително рядко си поръчваме в заведение по някоя радлер, вкъщи е направо изключено да седнем да пием бира.

Зехтин ползвам по литър на месец. И олио толкова, лятото може и малко повече, че пържа тиквички Simple Smile Ама на мен зехтинът ми е между 4 и 5 евро литърът, изобщо не ми е разход.

Общи условия

Активация на акаунт