Колко пари харчите на месец за храна

• 96 001
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 605
Ми аз ям месо, не само всеки ден ми на всяко хранене без закуската. Да омръзва ми на моменти, но ако искаш да имаш здраво тяло, трябва да го снабдяваш с градивни елементи. То е все едно къщата ти да се руши, но да не я ремонтираш. Месото си трябва.
Искам да създам и у децата ми навик за здравословно хранене. Не може да ядеш протеин два пъти седмично, при положение, че дневно тялото на 80 кг. човек се нуждае от поне 100 гр. потеин за да се регенерира. А 100 гр. протеин са половин кило месо.
Да сме живи и здрави да може да си го позволяваме, но освен финансова друга спирачка за такова хранене не виждам.
Има хора, за които храната е вдъхновение и те трябва да ядът с удоволстиве, независимо какво. Такива хора обикновено не изглеждат добре!

# 1 606
  • MI
Сега пък зехтина - ние ползваме около литър и половина на месец, хем само с него готвя. Не си представям два литра, освен да пържа с него като свеки. Хем ми е безплатен, преди някой да каже че е за пестене.
Коя призната лекарска организация препоръчва яденето на толкова месо, че 100 пъти се изтъква че е единственият протеин и трябва да се яде на всяко сядане?

# 1 607
Коя призната лекарска организация препоръчва яденето на толкова месо, че 100 пъти се изтъква че е единственият протеин и трябва да се яде на всяко сядане?

То не е необходимо "придната лекарска организация" да потвърди нещо за да е вярно. Всеки медик учил за базов метаболизъм, може да обясни процеса.
Друг е въпроса, че се появиха много изтрещения като кето хранене, фастинг и веган. За тях има доста "доказателства" от платени организации. Ама аз познавам такива хора, те душа под наем носят...Всеки си решава, но това е дааааалече от здравословно.

# 1 608

То не е необходимо "придната лекарска организация" да потвърди нещо за да е вярно. Всеки медик учил за базов метаболизъм, може да обясни процеса.
Друг е въпроса, че се появиха много изтрещения като кето хранене, фастинг и веган. За тях има доста "доказателства" от платени организации. Ама аз познавам такива хора, те душа под наем носят...Всеки си решава, но това е дааааалече от здравословно.

Хич не ми приличаш на медик, учил за базов метаболизъм. Храненето с толкова месо натоварва бъбреците, води до образуване на оксалатни камъни, подагра дори в някои случаи. Противопоказано е при бъбречна недостатъчност и всякакви проблеми с бъбреците, артрити и пр. Това доказано отдавна. Смята се, че е свързано и с рака на дебелото черво и болести като Алцхаймер.

Има и други източници на протеин, освен месото, и много от тях ги приема човек, дори и нецеленасочено, та може да са ти доста грешни метаболитните сметки.

# 1 609
Скрит текст:

Хич не ми приличаш на медик, учил за базов метаболизъм. Храненето с толкова месо натоварва бъбреците, води до образуване на оксалатни камъни, подагра дори в някои случаи. Противопоказано е при бъбречна недостатъчност и всякакви проблеми с бъбреците, артрити и пр. Това доказано отдавна. Смята се, че е свързано и с рака на дебелото черво и болести като Алцхаймер.

Има и други източници на протеин, освен месото, и много от тях ги приема човек, дори и нецеленасочено, та може да са ти доста грешни метаболитните сметки.
Явно виждаш през профилите на хората как изглеждат... Но иначе не съм медик. Но съм човек, които живо се интересува от метаболизма и чета и медициска литература/не гугъл/.
"Смята се" баз доказателства и твърда връзка и като "призната медицинска организация". Вески може да си тварди нещо. Освен това прочети за видовете протеин, как и в какво количество са необходими и кой пронеин най-барзо и качествено се усвоява и тогава пиши компетентни мнения, понеже доста хора четат.
Както казах аз ям толкова месо и бъбреците ми са в отлично здраве, както и целия организъм, подкрепено със изследвания, а не голословие.
Ако човек вече има някакво заболяване, то той не е здрав и се храни по медицински предписания и за него това е здравословно, но не й за всички останали!

# 1 610
У нас не можем да смогнем на зехтин, особено летните месеци. Да не казвам точни количества, но си върви...

# 1 611
  • MI
Аз пък съвсем други неща чета, писани от лекари. Известни и признати. Не Гугъл. Wink Традиционно никога не се е яко толкова месо също. Та да не даваме личните си хранителни предпочитания като единствено валидни.

# 1 612
  • София
Аз например, независимо какви са препоръките, не обичам месо. И повече от 2-3 седмично ми идва в повече. Даже лятото и по-малко. Simple Smile

# 1 613
Аз пък съвсем други неща чета, писани от лекари. Известни и признати. Не Гугъл. Wink Традиционно никога не се е яко толкова месо също. Та да не даваме личните си хранителни предпочитания като единствено валидни.
То много лекари препоръчват фастин и кето, че и как човек не е месояден и като спре месото става Супермен!  Това не значи, че са прави...това е лично мнение...
А моят режим е по-различен заради начина ми на живот. Аз хапвам доста повече месо от това, което съм цитирала. Но хора, които искат да са здрави и да изглеждат добре трябва да хапват месо ежедневно, дори и в по- малки количества.
Принципно всеки си решава. Едва ли някой ще прочете написаното и ще почне да консумира повече месо. Но като се говори за здравословно, месото е задължително.
Ако говорим са хранене, просто да се тъпче нещо - вариантите са хиляди...
Вчера съм оставила в магазина 40 лв, за кисело мляко 10 бр., моцарела 3 пакетчета по 125 гр., брашно един стек.
Брашното го ползвам дългосрочно, понеже е бяло и се консумира в малки количества. Но факт, какво е купено и колко струва и колко време ще се храним с него. Млякото го няма до неделя, моцарелата отиде за две пици.

# 1 614
  • MI
Именно, всеки си преценява. За мен диета тип средиземноморската  е здравословна, а тя не предвижда всекидневно ядене на месо. Не знам какво е за теб да изглеждат Дио, но за здравето уж е от най-добрите.

# 1 615
  • София /Абсурдистан
Punk_GirL защо не си квасиш сама мляко, след като консумирате толкава много? В смисъл, не за икономии, но по-качествено е. При нас има фирмен магазин на "Нашенско" - продават мляко и месо от техните ферми. Продават наливно мляко сурово и много хора купуват. Струва по 1лв за литър и е много натурално. Аз като нацеля да има и не е свършило и купувам от тях. Такива млекарници има навсякъде и са различни. Млякото е по-вкусно от това в кофички и по-евтино излиза също.
Някой по-горе спомена за болести. Аз почти не ям месо, съвсем малко, но имам як артрит. За тази болест е нужно да се ограничат съвсем млечните продукти, ама едва ли ще го направя, нямам дисциплина. То аман вече. А риболяци и всичко, излизащо от водата,  у нас ги яде само миУто, аз не мога да ги гледам даже. А ако оставя без всекидневно месо мъжкото население у нас, мен ще ме сложат във фурната. И хем ММ е с подагра и трябва го ограничи, ама не ще.
Но пък купуваме доста ядки, много плодове, пресни зеленчуци. Гледам да ограничавам олиото, носят ми зехтин от Турция - 30лв за 5 литра в тенекия. От тук изобщо не купувам.

# 1 616
  • Пловдив
Точно почвах да пиша и аз за млякото - купувам фермерско сурово мляко веднъж в седмицата няколко литра/1,20/л/ и си квася. Хем по-вкусно, знаеш кво има вътре Wink, а и излиза по-евтино. От същия производител - уникален кашкавал за 13лв/кг, извара за 3,60кг, масло-17лв/кг и сирене за 8-9лв/кг.
Та може да се купува качествена храна и без да е безумно скъпа. Зависи какво и откъде се купува. Simple Smile

# 1 617
Честитчо взимаме квасено от бабите, но аз лично съм скарана с варене на прясно мляко...Имам желание, но това ме спира. Или ще изкипи или ще загори. Иска си внимание, а аз нямам време.

# 1 618
  • Пловдив
Точно почвах да пиша и аз за млякото - купувам фермерско сурово мляко веднъж в седмицата няколко литра/1,20/л/ и си квася. Хем по-вкусно, знаеш кво има вътре Wink, а и излиза по-евтино. От същия производител - уникален кашкавал за 13лв/кг, извара за 3,60кг, масло-17лв/кг и сирене за 8-9лв/кг.
Та може да се купува качествена храна и без да е безумно скъпа. Зависи какво и откъде се купува. Simple Smile
Звучи много изкушаващо! Моля за координати, в града ли се намира, ти ли ходиш или той ти ги носи? За мен млечните са най-вкусната ми храна и са ми много важни.

# 1 619
  • София /Абсурдистан
Ако го сложиш в млековарка, като завира, тя започва да свири и няма как да изкипи. А мляко подквасвам в мултикукъра на програмата му за квасене. Слагам един голям буркан с прясно мляко и закваска вътре, натискам копчето и на сутринта го изваждам готово.
Аз също винаги гледам да купувам от само производители каквото е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт