Колко пари харчите на месец за храна

  • 95 976
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 650
  • Мнения: 1 114
Килограм кайма правя само за кюфтета на скара, но тогава сме повече хора.

Опаковките тук са по около 600 грама и с тях пълня чушки или завиван сарми, които са за поне три яденета.
В ресторантите, в които се сервират стекове от скъпите има и по 400 гр. порция, но това се яде веднъж на няколко месеца.

# 1 651
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Направо ме хваща срам с Вашите количества кайма Simple Smile. У нас под кг се купува само за супа топчета. Килограм вземам за Болонезете, над 1,5 кг за кюфтета, руло Стефани или за пълнени чушки. Но с това количество се яде и на другия ден, на обяд.

# 1 652
  • София
  • Мнения: 6 308
Добре де, защо трябва да се оправдаваме ядем ли месо или не?
Не може ли темата да върви в посока "месечно харчим ххх.лв, в менюто преобладава еди-какво си, най-много пари давам за еди-кое си"?

По около 150-200 гр сурово месо слагам за порция. За мусака, чушки и подобни - по-малко.
Слава богу, здрави сме. С ланшните дънки само аз имам проблем, но обвинявам шоколада и сладоледа.

# 1 653
  • Мнения: 1 114
Е защо да те е срам. За руло отива повече. И аз кило слагам, но за супа топчета ми стига и под половин.

Виж, за скара....купувам по един рак ребра и добавям или стекове, или наденици, или агнешки ребра. Но не е всеки ден това.

# 1 654
  • Мнения: X
Аз кайма от разфасовка или опаковка не съм купувала ,но смляна от избрано от мен месо е месарницата или в къщи редовно приготвям и зависимост от месото повече от 750г -800г приготвено  няма как да е без значение дали на кюфтета или не ..и като се раздели на 3..това е 250г на порция на човек напълно нормално за вечеря кюфтета със салата...а не салата с 2 парченца месце в нея. От 500г смяно сурово месо повече от 350г няма как да излезе. а 350г делено на 4...е без коментар...
ММ не е с шкембе, с плочки е и е пилот и направо си го представям как ще се наяде с 70г кюфтенце 🤣🤣🤣🤣 със салата...А тези които работят тежък физически труд ...🙈🙈🙈🙈.

# 1 655
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 526
Ето, че математиката не е точна наука, що се отнася до готвенето и сметките за храна. От половин кг кайма, слезе на 350, че го делим на броя на членовете, че умножаваме по тежък физически труд... Остави!

# 1 656
  • MI
  • Мнения: 11 890
Има си рецепти, не са за ресторанти само. Wink Там няма никъде такива количества месо на порция. Няма проблем да го ядете като ви харесва, но обективно това е над средното количество. И не е по-малко странно от 50 лв на седмица. Или от чисто вегетарианска диета например. Че и да се обяснява че за да си здрав и Убав трябва задължително на всяко сядане месо.

# 1 657
  • Мнения: X
Имам кухненска везна и не приготвям месо от вчера 😉.Ама чисто месо без хляб в него.
Всеки е свободен да харчи колкото пари иска за каквато храна иска и да се храни както пожелае ама да не говори глупости.

# 1 658
  • Мнения: 23 952
А колко точно си мислиш, че тежат стандартните кюфтета, ако 70 гр. е кюфтенца?

# 1 659
  • MI
  • Мнения: 11 890
Е, те и пишещите рецепти говорят глупости. Ние не сме виждали везни на село, вярно. Joy Има един вариант да се стопят и да трябва толкова месо - да е много мазно месото. Иначе си е прекалено много. Да ви е сладко, но това може да е нормална порция някъде другаде, не в Европа ако месото е месо а не мазнина.

# 1 660
  • Пловдив
  • Мнения: 1 734
Най-после разбрах защо българските мъже са все шкембелии Simple Smile
1 кг кайма за вечеря за трима, 1 кило месо за 2 дни за двама... Сериозни количества, сериозно ядене!.
Шкембето става от съвсем други неща и точно яденето на месо го стопява. Може и да има хора дето ядат въглехидрати и са здрави, но масово е обратното, то си личи по улиците като се загледаш даже млади хора с наднормено тегло.
А 1 кг месо за два дни двама човека, това са 8 порции по 125 гр. на хранене, което изобщо не е много,предвид колко се стопява месото.
И аз обичам да ям безсмесни и въглехидрати, но се оказа че без протеини се докарват огромни здравословни проблеми, уви. Признавам, благородно завиждам на хората, които не броят въглехидрати като се хранят.

# 1 661
  • София
  • Мнения: 6 308
Тук намерих съотношението суров/приготвен продукт. Надявам се да е вярно.
От 220гр сурово свинско получаваме порция от 150гр.
А 150гр е количеството, което може да преработи човешкият организам според диетолога Огнян Симеонов. Да, той препоръчва 100гр на ядене, но става въпрос за хора, които свалят килограми.

Симеонов го избрах произволно, просто първо неговото име се сетих.

# 1 662
  • MI
  • Мнения: 11 890
Нали всички сме наясно, че не само месото съдържа протеини?! Включително и презреният боб има доста, и сирена (особено много зрели), риба, ядки.
Какво сурово месо? Сухо или със сланина, както често съм виждала да искат в месарницие за кайма? Затова им е много суха каймата в чужбина на много хора, не ставали кюфтета. Wink

# 1 663
  • София
  • Мнения: 6 308
Аз доказвам, че не са много 150-200гр сурово месо за порция. Не сме обсъждали какъв да е приемът на протеини. Разбира се, че има и други източници за доставянето му на организма.

# 1 664
  • MI
  • Мнения: 11 890
Рецептите се дават винаги с теглото на сурови продукти. И никога не се предвижда кило за трима - т.е. по над 300 гр. на човек. Още повече за сос, който е с домати и зеленчуци, а на всичкото отгоре се консумира с паста. Но и за кюфтета не е толкова. А 1000 разделено на 3 е малко над 330 гр. Според дадената от теб информация е над възможното за преработка количество. С почти 50%. Толкова от мен, стига спам.

Общи условия

Активация на акаунт