Колко пари харчите на месец за храна

• 95 786
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 785
Съществуват на гърба на потребителя.Ако им се спретне едно наказание  народа ,да не влиза там определено време не ги виждам.

Много умно, и какво ще спечели народът от това?  И как съществуват на мой гръб, като ми улесняват живота?

# 1 786
А аз днес купих картофи по 1лв - бълг пресни картофи, а Кауфланд и Лидл бяха вносни в събота  и мин. 1,30лв/кг ..Аз пари от дърветата не бера..
Традиционно ходя в Кауфланд и Лидл само за определени стоки, които няма в кварталните магазини

# 1 787
Традиционно ходя в Кауфланд и Лидл само за определени стоки, които няма в кварталните магазини

Именно, затова е хубаво да ги има и едните, и другите. Иначе аз съм обратно - основно ходя в големите вериги, а допълвам от малки магазинчета.

# 1 788
Аз пък съм фен на търговските магазини. Влизам, напазарувам си каквото съм планирала за седмицата. Има всичко, за всеки джоб.

# 1 789
Съществуват на гърба на потребителя.Ако им се спретне едно наказание  народа ,да не влиза там определено време не ги виждам.

Много умно, и какво ще спечели народът от това?  И как съществуват на мой гръб, като ми улесняват живота?
Как точно ти го улесняват????Ще спре да яде евтини боклуци примерно.

# 1 790
  • София
Да и ще започне да се храни с качествени продукти през ден.
Всеки се простира според чергата си. Много хора не могат да си позволят да избират. Не е необходимо някой да им размахва пръст и да ги поучава.

# 1 791
Съществуват на гърба на потребителя.Ако им се спретне едно наказание  народа ,да не влиза там определено време не ги виждам.

Много умно, и какво ще спечели народът от това?  И как съществуват на мой гръб, като ми улесняват живота?

Същите стоки са и в магазинчетата, ама не са евтини и отнема много време да напазарувам всичко.

# 1 792

Същите стоки са и в магазинчетата, ама не са евтини и отнема много време да напазарувам всичко.
Мога да се хвана на бас,че в Кауфланд голяма част от продуктите ако не са на промоция са по-скъпи,даже и в промоция пак са на горе спрямо цените в някои малки магазинчета.Всеки има право на избор разбира се.

# 1 793
  • Пловдив
За пакетирани стоки или битова химия маркетите са ок. Но меса, кашкавал и сирене от витрина, никак. Особено месо. И аз упорствах години, до момента в който нямаше месо, което да мога да преглътна. Оказа се проблема не в мен сега сладко хапвам пържоли.

# 1 794
Аз в Кауфланд не ходя и насипни сирена не купувам. Но в Лидл месото си е съвсем ОК. И от Билла нямам оплаквания.

# 1 795
  • нейде там, където ....

Мога да се хвана на бас,че в Кауфланд голяма част от продуктите ако не са на промоция са по-скъпи,даже и в промоция пак са на горе спрямо цените в някои малки магазинчета.Всеки има право на избор разбира се.

Ще го загубиш. Освен ако имаш предвид точно конкретни магазинчета, за които ти знаеш, но едва ли може цяла България да пазарува от там. На пешеходно разстояние около нас няма малки магазинчета с цени под промоционалните цени на големите вериги. Поне не от основните храни - месо, варива, сезонни плодове и зеленчуци ... Някои деликатеси моооже и да се намерят, но не са ми основно перо в бюджета и разликата не е съществена.

# 1 796
  • München, Deutschland
За мен удобството на големите вериги е несравнимо с това да обикалям 5 малки магазинчета и последното не бих си го причинила. Склонна съм да платя и % отгоре като цена в голяма верига, отколкото да обикалям дребни магазинчета - времето ми е по-ценно. Обикновено дори цените във веригите обаче са по-добри.

Откъм качество - купували сме месо от Кауфланд и не съм забелязала проблеми. Изборът на телешко не ми хареса, за сметка на това пък има морски дарове и риби, винаги ще намериш какво да си харесаш. Разбрах, че това било само в големи Кауфланди, иначе качеството не било особено добро, поне за София.

Не съм сигурна как е качеството в Метро в България.

В Германия пазарувам от Метро, Кауфланд и Лидл.
В България гледам да отида до един определен голям Кауфланд, но последния път нямаше как и купихме неща от Фантастико - може би за ежедневни неща е ок, но цените на плодове и зеленчуци ми се видяха по-високи,  а изборът беше в пъти по-малък. Билата я развалиха, нищо не остана там, преди беше много по-разнообразен магазин, сега постоянно изчезват някакви стоки, които преди ги имаше...

# 1 797
  • София /Абсурдистан
Във Фантастико винаги е било  по-скъпо.

# 1 798
Мразя да пазарувам в нашите квартални магазинчета за хранителни стоки - тясно пространство, няма къде да се завъртиш, почти никакъв асортимент, и ако искам да купя по голямо количество от дадена стока няма в наличност. В Лидл е чисто, подредено, просторно и има голям избор, месо също купувам от там и нямам забележки - крехко е  и сме доволни, по скъпо е от кварталната ни месарница Simple Smile .

# 1 799
А и в реномираните магазини е по-малък шансът за ментета (алкохол, препарати). Да не говорим, че алкохол купувам основно на промоции с отстъпки по 20-30 процента. Такова нещо в магазинче няма да видиш. И понеже пием качествен алкохол нещата са си осезаеми. 

Общи условия

Активация на акаунт