Колко пари харчите на месец за храна

• 95 912
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 770
Еми ти даже не знаеш от къде тръгна спора. Една потребителка каза, че не разбира как се харчат толкова пари на седмица за храна. Тя давала по 50 лв., с които пълноценно се хранели 4 човека. За това е и спора. Няма как да е пълноценно просто, пък било то и не с телешко месо.

# 1 771
  • София
Ако е само за 2ма души и само вечер се събират у дома и вечерят. Може с 50 лева
Ако е за 4ма, семейство с деца и е за закуска , обяд, вечеря. Не може. Дори с кофти продукти. Няма да стане.
Освен да редуват, картофена яхния, ориз с тиквички и спагети. Но няма да е пълноценно хранене. Confused

# 1 772
  • Linz
Какво е пълноценно хранене?
Аз не ям месо, яйца и млечни и се храня по-пълноценно от много други.
Тия спорове се много безсмислени.

# 1 773
Говорим за хора, които не са на специфичен режим. При подобни режими, сумата е доста по-висока, за да е пълноценно храненето.

# 1 774
  • София
Какво е пълноценно хранене?
Аз не ям месо, яйца и млечни и се храня по-пълноценно от много други.
Тия спорове се много безсмислени.
Каквито и да са вашите лични разбирания за пълноценно, не става дума за това.
Друго казах, че за 4ма души с деца, с акцент върху думата деца, няма да стане никакво пълноценно или непълноценно хранене за 7 дни, закуска, обяд , вечеря, с 50 лева. Няма как просто. Особено за децата, хайде някой възрастен може да реши да яде картофи 7 дни и да му е пълноценно. Тук не споря, всеки си носи глава и си решава,  и не е спора за това.

# 1 775
Еми ти даже не знаеш от къде тръгна спора. Една потребителка каза, че не разбира как се харчат толкова пари на седмица за храна. Тя давала по 50 лв., с които пълноценно се хранели 4 човека. За това е и спора. Няма как да е пълноценно просто, пък било то и не с телешко месо.
Ако е към мен ,зная много добре писал съм в темата преди вас.

# 1 776

За Кукумицинка беше.

# 1 777

За Кукумицинка беше.
:::Simple Smile)))

# 1 778
  • München, Deutschland
Мисля, че потребителката с 50лв на седмица говореше за двама възрастни само, без деца. За мен обаче и за двама е трудно.

# 1 779
  • Linz
Който каквото и да си мисли е много тъпо да спорите.

# 1 780
Не спорим, информативна е темата, за това и искаме информация.

Ако някой има идеи за спестяване е добре да се споделят. Аз си признавам, че изхвърлям доста храна и се опитвам уж да намаля разходите.

Веднъж на две седмици гледам да прочистя хладилника и правя някакви бъркочи, пици и запеканки. Опитвам се да имам седмично меню, но редовно ми се случва да изостане нещо, защото ме е домързяло.

В момента например, една глава карфиол виси и чака да я панирам. Свърши ми олиото обаче и днес нямаше как. Ще се напъна утре да отида до магазина, за да не се развали. Ще купя и брашно и яйца. Подозирам и че и някоя глезотия ще взема.

Мъжът ми прекалява със сладото и аз непрекъснао му квича. Е, оказа се, че не е спрял да прекалява, просто си ги крие в офиса или в колата Simple Smile. Като дете е Simple Smile.

Но и за тези боклуци отиват доста пари.

# 1 781
  • София
Стига си мерихте месарниците. Щом търговските вериги съществуват, заначи има кой да пазарува от тях.

# 1 782
Скрит текст:
Не купуваме картофи всяка седмица, както и месо. Просто взимаме месо, когато е изгодно и готвим, когато се реши. Често дори се трупа заедно с риба, кайма и т.н. Млечните излизат около 15-18 лв. Зеленчуците около 15 лв. Плодове около 10 лв. Останалото е за мезета и бира. Не включвам неща, които не се налага да се купуват всяка седмица, защото се изразходват за повече време. Не ги включвам към седмичния, а към месечния бюджет.

а, сега пък и месечен бюджет. то така може и по 5 лв. да седмица да не даваш. просто кажи, че си сгрешила, не е толкова трудно човек да признае. очевидно няма как 4-ма, даже и двама да се нахранят с 50 лв. на седмица.

но нека смятаме:

И все пак ето от къде идват разликите. Ще използвам списъка по-горе, защото не е кой знае, колко различен:
4 кисели млека
2 прясни млека
5 кг. домати
1 кг. краставици
(зеленчуците зависят от сезона и цените)
7 хляба (всеки ден се купува)
сирене
кашкавал
салам
луканка
череши и праскови +- диня или пъпеш (плодовете пак зависят от сезона и цените)
масло

Останалите неща, като картофи, моркови, риба, месо, боб, леща, ориз, брашно, захар, сол, подправки и подобни не се купуват от седмица за седмица, защото ни остават за доста по-дълго време.
Не се купуват неща, които ще стигнат само за една вечеря, освен ако не е специална.

за 18 лв.млечни, съпоставено с горния списък, могат да се вземат мляко за 8 лв. средно /4 лв. за 4 кисели и 4 лв. за 2 пресни/, маслото е средно около 4 лв. и остават едни 6 лв. за сирене и кашкавал. както и да го въртиш, даже по 300 гр. не можеш да купиш. но хайде аз съм ларж - по 300 гр. от двете.
зеленчуци 15 лв. + 8 лв. хляб.
дотук 40-тина лв. при средни цени.
ако добавим най-кофти салам и луканка още 10-тина лв. за 2 бр. /не знам дали има такива цени вече/. станаха 50 + лв. без плодовете за стоки средно към ниско качество. да речем, че боднеш някакви неща на промо и свалиш 2-3 лв.
това разделено на 7 дни по 4 души прави: по 1/4 хляб с 9 гр масло, 60-тина грама кисело и 70-тина прясно мляко; 20 гр. млечни /10 сирене, 10 кашкавал/; 13 гр. салам и луканка на човек на ден.
та хайде да не си говорим глупости как можеш да се храниш балансирано с 50 лв. на седмица при посочените продукти. като дори в списъка няма основните неща за храна.
много е добре да се мисли преди да се пише, че даже и да се коментира как на авторката ѝ е чудно за какво някой може да дава над 70 лв. на седмица.

# 1 783
От известно време не см смятала, но за седмица имам 11 лв за кисело мляко и сигурно толкова за прясно, сиренето, от  което съм доволна вече е 7 лв кг ( на едро) така че  го слагам 60 лв за  почти два месеца ( или 7 лв на седмица,) 15 лв за кашкавал ами до тук отва което купувам е 44 лв без дасъм сметнала хляб , олио захар и масло. това за 4 човека ( плодове и зеленчуци си произвеждам, също яйца, пилешко и заешко. Веднъж седмично вземам риба и кайма още 20 лв,почти всеки ден сладолед още 20 лв, значи по груби сметки 90 лв седмично да не кажа 100 .

# 1 784
Стига си мерихте месарниците. Щом търговските вериги съществуват, заначи има кой да пазарува от тях.
Съществуват на гърба на потребителя.Ако им се спретне едно наказание  народа ,да не влиза там определено време не ги виждам.

Общи условия

Активация на акаунт