Колко пари харчите на месец за храна

• 95 958
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 665
Продължавам нищо конкретно да не виждам, само приказки.
Кажете ми, какво е вашето конкретно меню, за да ми дадете пример и да ви кажа, какво е нашето, та да не се измъчвате повече с таз' конкретика.

А, аз проблеми с конкретиката нямам, вие не можете да посочите пример с какво се храните няколко дни.
Аз съм от тези, които със сто грама месо не могат да се наядат. Или с едно яйце.

# 1 666
Мен ресторантски рецепти не ме интересуват..в ресторант отивам да обядвам/вечерям като клиент  ..нито съм готвач, нито обслужващ персонал,нито в къщи готвя като в ресторант.
Да в моята част на света пил.гърди плуват в лой 🤣🤣🤣🤣,пилето само с мас са го хранили.Нищо че е  най-постното месо. Във вашата щом от 1кг "чиста" кайма приготвяте 1кг кюфтета със здраве си ги хапвайте цяла седмица по 65г на ядене да не преядете 🙈🙈🙈.
В стандартнините 70г кюфтенца ..месото едва ли е дори 35г( а ако е купено готово кой знае от какво е) и другото е я соя, я хляб и към него ядящия го добавя или стабилно количество хляб или картофи или каквото там яде,за да се наяде.

# 1 667
Вече сме писали много по темата, но ние правим кюфтетата само с месо и подправки, без хляб/галета и други пълнежи. 1кг кайма само на кюфетата със салата си е 1 ядене за 3ма, но ние правим повече кайма на скарата и да остават за обяд и за другия ден.

# 1 668
  • София
Продължавам нищо конкретно да не виждам, само приказки.
Кажете ми, какво е вашето конкретно меню, за да ми дадете пример и да ви кажа, какво е нашето, та да не се измъчвате повече с таз' конкретика.

А, аз проблеми с конкретиката нямам, вие не можете да посочите пример с какво се храните няколко дни.
Аз съм от тези, които със сто грама месо не могат да се наядат. Или с едно яйце.
Посочих много ясно. Мога да се нахраня и без грам месо, а яйца и риба-не обичам.

И все пак ето от къде идват разликите. Ще използвам списъка по-горе, защото не е кой знае, колко различен:
4 кисели млека
2 прясни млека
5 кг. домати
1 кг. краставици
(зеленчуците зависят от сезона и цените)
7 хляба (всеки ден се купува)
сирене
кашкавал
салам
луканка
череши и праскови +- диня или пъпеш (плодовете пак зависят от сезона и цените)
масло

Останалите неща, като картофи, моркови, риба, месо, боб, леща, ориз, брашно, захар, сол, подправки и подобни не се купуват от седмица за седмица, защото ни остават за доста по-дълго време.
Не се купуват неща, които ще стигнат само за една вечеря, освен ако не е специална.

# 1 669
Спорът тръгна от 50лв. на седмица за балансирана храна. Няма как да го докарам, колкото и да смятам. Ако ще и по 70 гр. през ден да е месото на човек на ядене.

Ние понякога ядем повече месо, когато купувам големи стекове, които са по половин кило всеки, но определено не го правя всеки ден, първо заради цената, която е доста висока и второ, заради приготвянето. Предпочитам друг да ги прави, защото аз ги кремирам, а ги обичам алангле.

Онзи ден правих телешко - 750 гр. на кебап. Сложих 500 гр. гъби, домати, вино и ни стигна за 6 порции. Вярно, имаше картофено пюре, после ориз и салата.

Не смятам, че като дете сме гладували. Майка ми готвеше винаги три степенно меню и салата. Месо е имало, но не в някакви огромни количества.

Нелия, каймата верно е много суха тук, не мога и не мога да направя кебапчета, макар че искам от тлъсто месо да ми я смелят. Явно рогата и копитата липсват, но в България са ми супер вкусни.

# 1 670
  • MI
AGBSM, да, кебапчета няма как да станат същите защото е само месо. Simple Smile Много пъти съм го чувала и чела за каймата, затова го написах. Факт, много по-силна е, зависи от вкуса кое ти харесва. Ако е по-мазна се свива още повече, това исках да кажа. Аз лично от както се помня ненавиждам мазни меса и манджи, та ми е перфектна. Бягала съм веднъж от сбирка с рода като видях яхнията. Grinning

Blushberry, нали знаеш че точно пък пилешкото най-малко се свива?! А рецептите не са само за ресторанти, колкото и много хора да обясняват че импровизирали. Може да импровизирали като стъпиш на нещо, не е нужно да се открива топлата вода, защото резултатът със сигурност ще е по-лошо ако липсва базата. А в рецептите се дава средната, НОРМАЛНА порция. Нито за диета, нито за обилно ядене. Та съвсем спокойно може да ги вземем като отправна точка за смятане на меню. Както паста се смята 90 или 100 гр, а че на някой му харесва да изяжда по 200 не значи че който яде по 90 гладува. Rolling Eyes

# 1 671
Аз блускам яко масло и партньорът ми вде с кеф, но само ме обвинява, че съм французойка Simple Smile. Сметана, масло и месо и няма как да сбъркаш.

Напоследък обаче съм подкарала постни яденета. Тиквички, картофена яхния, имамбаялдъ, разни супи, ориз със спанак, с домати, печени картофи.

Абе, храним се някак Simple Smile.

# 1 672
  • София
Като гледам по улиците колко затлъстели хора има, и то много от младите са с дебели дупета. То е нещо стряскащо като гледка. Тези деца тепърва ще трупат години , ще раждат деца, то какво ще стане от такава дебела девойка, която от сега е затлъстяла?
Та има хранене и хранене, има и персонални особености. Ако човек има в семейството си хора с наднормено тегло е добре да се внимава много. Бюджета не е важен чак толкова , а какво се яде и по колко като количество,. Спорт има ли?
Адмирации за летните постни манджи, сега им е сезона. Аз готвя всеки ден , сутрин, обед и вечер, да има готвено, и ако може ниско въглехидратно, дори и за децата, като не ги лишавам тях от въглехидрати, но ако хапне картофена яхния на обяд, вечер ще бъде само риба и зеленчуци, или подобно.

# 1 673
  • Пловдив
С това което готвя вкъщи без да следя за въглехидрати, мазнини и други, аз и мъжа ми сме на едни килограми с години, лятото винаги сваляме 1-2 килограма, зимата ги наваксваме. Аз напълнях малко след второто раждане, но не е болка за умиране. Обаче не мога да се храня като врабче, няма ли месо под каквато и да е форма все едно не съм яла. Обичам много летните манджи, но с нещо сухо отстрани или поне млечни. Не само физическата активност изисква повечко храна, умствената активност също. Мозъкът е най-големият енергиен потребител в организма.

# 1 674
  • София
Хайде да не залитаме в спорове за диети. Има си раздел за тази тема. Има привърженици и на нисковъглехидратните режими, и на гладуване, и на плодуване, а 90 ДД диета си е стабилно въглехидратна за мен.

# 1 675
За децата е хубаво и вечер да хапват въглехидрат, освен ако не е с цел отслабване. Реално процесите на разпад и регенерация се случват вечер дотако спим. Ако няма достатъчно хранителни вещества почват да се проявяват метаболитни проблеми, дори и да не са свързани с надебеляване.
И моите деца ядът предимно готвено. Готовата храна е "деликатес" и по повод. Но въпреки това вечер си хапват, дали ще е картоф или ориз или нещо друго. Снощи хапнаха ориз с пилешко месо и салата. Предната вечер пица. Трябва да има въглехидрат, но е хубаво да се конусмира до 7 часа.

# 1 676
Момичетата между 12 и 18 години обикновено са наляти. После влизат в норма. Хормони са предимно.

# 1 677
AGBSM, сигурна ли си, като си гледам снимките като ученичка -- е хич не сме наляти, наляхме се след 30г и раждания.
 Като ученички братовчедка ми минаваше за дебела, защото има широк ханш и бедра, но нямаше тлъстини по корема и гърба.. Сега като гледам нещата са съвсем различни и не става въпрос за широк ханш при повечето

# 1 678
Да, сигурна съм. Може сега да са по-пълни, но в един момент отслабват. Да не говорим и, че сега стандартът е различен. Всички искат да са много слаби.

# 1 679
  • София
AGBSM, сигурна ли си, като си гледам снимките като ученичка -- е хич не сме наляти, наляхме се след 30г и раждания.
 Като ученички братовчедка ми минаваше за дебела, защото има широк ханш и бедра, но нямаше тлъстини по корема и гърба.. Сега като гледам нещата са съвсем различни и не става въпрос за широк ханш при повечето
Аз се плаша като гледам по улиците и като ходя да чакам децата в училище. Плаша се как изглеждат  някои ученици и какво се купува от лафката пред училище - чипс, вафла + енергийна напитка. Confused   Затова смятам, че е въпрос на навици и хранене. затлъстяването е следствие неправилно хранене при повечето.

Общи условия

Активация на акаунт