Колко пари харчите на месец за храна

• 96 078
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 575
  • München, Deutschland
Говорейки си за цени, хубавите мазнини също не са евтини. Ако не е авокадо, ще е скъп зехтин, олио от гроздови, тиквени или други семки, кой каквито вкусови предпочитания има. За мен 50лв е силно нереалистично за седмица, освен ако не става дума за над 50% въглехидрати в менюто.

# 1 576
  • Буркина Фасо
Напротив 50 лв. си стигат и без да се храним с глупости, а поръчки правим не повече от 5 пъти в годината. Не е нужно някои неща да се купуват всяка седмица и за вечеря всеки ден да е различно и да има три-четиристепенно меню с авокадо, киноа и т.н. Не е задължително и всеки ден да се яде месо. Не знам, какъв ви е стила на хранене и живот, не знам къде живеете, от къде и по колко пазарувате, но за мен суми от над 50-70 лв. за седмица, за храна са доста високи.
Да, имаме и село, но то е доста далеч от нас. Бабата вече не гледа животни и каквото и да вземем от там, то приключва доста бързо.
Значи мацваш 2кг боб ядете 1седмица боб и към него наденички.Сподели как изкарвате с 50кинта 7дни????Ние не пушим пием рядко не ядем много даже хич ама с 50лв и фокуси да правим не става.
абе става с 50 лв., но другата седмица ще ти се ще да похарчиш 150 за разнообразие.
друг вариант е предната седмица да си похарчил 200 лв. за покупки и после само да добавяш хляб и сирене.

Говорейки си за цени, хубавите мазнини също не са евтини. Ако не е авокадо, ще е скъп зехтин, олио от гроздови, тиквени или други семки, кой каквито вкусови предпочитания има. За мен 50лв е силно нереалистично за седмица, освен ако не става дума за над 50% въглехидрати в менюто.
за нездравословно хранене няма да ти стигнат 50 лв. - спор няма.
за здравословно ще ти стигнат.

# 1 577
  • München, Deutschland

за нездравословно хранене няма да ти стигнат 50 лв. - спор няма.
за здравословно ще ти стигнат.

Т.е. за теб здравословното хранене е такова с много въглехидрати и без студено пресовани мазнини, за което биха ти стигнали 50лв седмично?

# 1 578
Напротив 50 лв. си стигат и без да се храним с глупости, а поръчки правим не повече от 5 пъти в годината. Не е нужно някои неща да се купуват всяка седмица и за вечеря всеки ден да е различно и да има три-четиристепенно меню с авокадо, киноа и т.н. Не е задължително и всеки ден да се яде месо. Не знам, какъв ви е стила на хранене и живот, не знам къде живеете, от къде и по колко пазарувате, но за мен суми от над 50-70 лв. за седмица, за храна са доста високи.
Да, имаме и село, но то е доста далеч от нас. Бабата вече не гледа животни и каквото и да вземем от там, то приключва доста бързо.

дай конкретно меню за седмицата да видим. аз казвам, че е невъзможно нормално и разнообразно хранене за цяло семейство тези пари, то само хубавите плодове и зеленчуци могат да са толкова на седмица. без изгъцизи говоря.

# 1 579
  • Mediterraneo
Чета, че някои купуват по стек бира за месец и ми е странно. Мъжете ви сигурно пият по една бира в края на седмицата.
Купувам по 6 бири на месец, ако дойде някой, да изпие една бира. Ние не пием. На годината изпивам 2 бутилки джин или ром, вино по 1 на месец. Какво му е чудното?! Мъжът ми не пие.

# 1 580
И аз съм купила стек от 6 бири за гости.
Аз не пия (само като се прибера и с приятели на по бира и скара, или любимите ми рокконцерти),мъжът ми също.
Рядко да си сипя Бейлис, съпругът ми чаша отлежало уиски и дотам.
Нищо странно не виждам в това, обратното ми е неразбираемо - наливането с евтина, долнокачествена бира.

# 1 581
Моето наблюдение е, че много повече се пие, отколкото споделят съфорумките. И много повече се яде. Споменатите 50 лв месечно са ми съвсем нереалистични. Ако човек е притиснат от обстоятелствата обаче може.

# 1 582
  • MI
Всъщност препоръките са за 2-3 пъти седмично месо, не за максимум един безмесен ден. Laughing И без бира може и още как. Виж, 50те лв. и мен озадачиха.

# 1 583
  • Пловдив
В нас двама възрастни, едно малко злоядо дете, една тийнейджърка фенка на здравословното хранене разходите за храна са най-голямото перо в бюджета. Трябва да кажа, че се храним изключително вкъщи, тийна закусва заедно със злоядото човече, аз и таткото не закусваме, но обядваме и вечеряме вкъщи. Веднъж седмично правя едно по-голямо зареждане около 150 лева, това не включва алкохол, цигари и неща за бита, които не стават за ядене. После ежедневно се купуват неща между 15 и 30 лева. Като за вечеря има салата, основно, десерт както и обядите събота и неделя. Обяда през седмицата най-често е само основно, понякога със салата. Месо се яде почти ежедневно, плодове и млечни всеки ден. Нямаме село, никой не ни дава консерви или зимнина. Колкото и да се мъча не падам под тези пари, а доста често и ги надскачам. Веднъж седмично правя тематична вечер и съответно готвя чуждестранна кухня, през другото време типично българска.

# 1 584
Аз пиенето не го броя, защото ние пием всеки ден. Не знам какво разбирате под евтина долнокачествена бира. за лев и нещо ср купува бутилка съвсем с осна бира.
Всичко ни е готвено в къщи, навън не се храним. И пак ни е огромно перо.

# 1 585
  • Countryside
И на мен ми е интересно примерно седмично меню за 2ма за 50лв. То само бутилка хубав зехтин е 20лв, кило месо 10лв, сирене 12лв и някой друг плод и зеленчук, и ето ги 50лв, а е храна за 2 дни.

Да се храниш здравословно не е супер евтино, а по-евтино от тъпченето с джънк. Кило ябълки 2лв, един шоколад тоже, при това евтин, тип Милка. Бира и газирано не купувам, не им знам цените. Вафли, чипсове и т.н. също не купувам, имам спомен за 2-3лв пакет чипс, ами скъпо е и са празни калории, транс мазнини, много сол и т.н. А и десерти не ядем от брашно и захар. За десерт предимно плодове(вкл. и  сушени) или ядки, рядко черен шоколад. Лятото от време на време сладолед. Кисело мляко подквасвам, а мляко и яйца си купувам от производител наполовина на цените в магазина и т.н. И количествата също имат значение за бюджета.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 23:40 от Г-жа Букет

# 1 586
В, много ясно, че няма да купиш зехтин за 20 лева, като се храниш за 50 седмично. Ще купиш олио, сирене под 12 лева килото също има, както и сигурно месо под 10 лева (почти не купуваме месо и не съм много ориентирана в цените му). Аз лично не ползвам хубав зехтин, защото купувам екстра върджин, като го пуснат на промоция, и е със сигурност по-малко от 20 лева литъра. Не казвам в никакъв случай, че се храня здравословно, ама разни нисковъглехидратни диети, черни шоколади и фалшиви такива, подсладени с грозде, фурми и пр., изобщо не ми понасят, месо също ям доста ограничено, и реално не се храня със скъпи и изобилни неща, просто цените на храната са високи.

# 1 587
Ние сме двама, 50 лв за седмица абсурд да ни стигнат, обикновено отиват около 80–100, при положение, че не сме много ящни. То само сиренето на седмица ми е около 20 лв. ММ пие по чаша бира на хранене, купувам по литър "Старопрамен", за два–три дни отива. Не закусваме, но обядваме и вечеряме вкъщи с готвено, скара или аламинути. Гледам да има разнообразие. Веднъж седмично забърквам по някой сладкиш, но вече се отказвам, няма кой да яде.

# 1 588
Е , какъв е тоя зехтин по 20 лв / литър., От години купувам в тенекии чуден гръцки зехтин екстра върджин - 7-10лв/ л, зависи от сезона, добива и тн.. 30л сега е тенекията 3л, разливам в тъмни стъклени шишета след като отворим тенекията и готово.
За 50 лв на седмица не ми се получава. Сега всички ядем у дома - закуска, обяд и вечеря за детето и обяд и вечеря за нас..
10лв смлях кг кайма и готвих кюфтета, мусака и 2 сандвича на детето. Салати, кисело мляко и сирене още едни 20-30лв ..
А плодове, а ядки .. няма начин с 50 лв. Аз не пия всеки ден, газирано много рядко, сладкиши и чипсове също..

# 1 589
  • München, Deutschland
За мен продължава да бъде интересно менюто за 50лв седмично за двама с всички хранения, особено ако се включат разнообразни меса и риби, т.е. не само пилешко, свинско, скумрия и  цаца, а например качествени агнешко, телешко, дивеч - фазан, елен, сърна и т.н., патешко, скариди, миди, морски дарове, лаврак... Давам все примери с продукти, които се намират в България и не са омар и червен хайвер ежедневно.

Нямма нищо против пилешко и цаца, но ако тези меса са същите в 80% от случаите, това обяснява някои неща. Тук хубаво телешко ряско е под 10 евро/кг, агнешки рак (rack) минава 30 евро/кг, блек тайгър скариди - 17-18 евро...

Впечатленията ми от България са за сходни, ако не и по-високи цени, поне за по-особени продукти. Часовника си сверявам на около 3 месеца, за последно преди около 3 седмици, но, разбира се, приемам поправки, все пак не съм ежедневно там.

Общи условия

Активация на акаунт