Колко пари харчите на месец за храна

• 95 772
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 800
  • Mediterraneo
Пазарувам изключително в Лидл, веднъж седмично и в една местна верига, пак много голяма. Плодове и зеленчуци избягвам да вземам от Лидл, качеството им не ме устройва. Но всичко останало- от месо и мляко, до перилни и почистващи препарати, пазарувам там. Включително и дрехи, кухненски уреди и т.н. Не харесвам малки магазинчета, да не говорим, че около мен няма изобщо такива. Разлики в месото на Лидл и месарницата откривам само в цената, в полза на веригата, разбира се.

# 1 801
[quote author=jd

Ще го загубиш. Освен ако имаш предвид точно конкретни магазинчета, за които ти знаеш, но едва ли може цяла България да пазарува от там. На пешеходно разстояние около нас няма малки магазинчета с цени под промоционалните цени на големите вериги. Поне не от основните храни - месо, варива, сезонни плодове и зеленчуци ... Някои деликатеси моооже и да се намерят, но не са ми основно перо в бюджета и разликата не е съществена.
[/quote]
  Ако гледаш само промоционалните да, ще ти е по-евтино, но ако пазарува наред всичко - не. Посочих яйца и кисело мляко, неща от първа необходимост с цени 30-50% по-високи във веригите

# 1 802
Аз пазарувам от Кауфланд, Лидл, Реве в Германия. Доволна съм.

# 1 803
Simple Smile Алкохол купуваме от тук https://www.travel-free.bg/shops/43-bourgas-port.html , няма ментета .

# 1 804
  • München, Deutschland
Мама ТАЗ, не съм сигурна за кой град говориш, но в София разните млекарници и хлебарници регулярно са по-скъпи от веригите. Разбира се, продават и различен тип продукти, ясно е, че някакъв специален хляб с квас, ядки и нз какво още, ще е по-скъп от обикновените във веригите, но ако търсиш обикновен - няма да ти е по-евтино в пекарната...

По отношение на промоциите - тъй като мога да си позволя да купя 2 шишета водка/уиски/ром/други, когато са на промоция, го правя. Предпочитам наистина да си спестя тези 15-20 и повече % от цената, които няма как да взема при малко магазинче. При основните продукти пък се съобразявам с промоциите, защото при нас ги въртят - тази седмица на промоция е сьомгата, другата - пъстървата, третата - ципурата (това са масовите риби в Германия) - освен ако нямам някаква специална идея, купувам промоционалната и реално спестявам от по-ниската цена тази седмица и съм сигурна, че другата седмица ще има нещо друго на добра цена.

Ако в момента ципурата е с 25% отгоре, защо да купя точно нея, освен ако нямам някакви лекарски предписания за точно определени храни в определен момент? Има неща, които купувам винаги, но те обикновено са собствени марки или попринцип евтини и е все тая кога ги купувам.

Но във връзка с оптимирането на разходите за храна, за МЕН лично е безразсъдно да давам с 20% отгоре на малки магазинчета със съмнително качество, да обикалям и мъкна неща на ръце, защото няма къде да паркирам или да се храня всеки ден от асортимента на кварталното магазинче с размер 10 на 10м...

Фрау Дана, и за мен това са добрите вериги тук, за съжаление Реве ми е далечко и рядко взимам неща оттам, а бях много доволна.

# 1 805
Simple Smile Алкохол купуваме от тук https://www.travel-free.bg/shops/43-bourgas-port.html , няма ментета .

И шоколади, и сладкиши ...Подсети ме сега, а тъкмо се похвалих в друга тема, че сме намалили харчовете. Арманяк а много ми харесва Simple Smile

chrissy,  за Варна говоря и то за сравнително централни райони - Чаталджа и Левски. Прясното мляко в кутия и бутилка е минало двата лева, а е ужасно. На млекомата с бутилката е 1,75 и си е мляко, а не разтворено сухо мляко.

# 1 806
Тарталета, и аз пазарувам в Лидл, защото ми е кварталният магазин. Но месото определено е доста под качеството на месарските магазини. Както и плодовете и зеленчуците не са ок, а са скъпи.

# 1 807
  • нейде там, където ....
[quote author=jd

Ще го загубиш. Освен ако имаш предвид точно конкретни магазинчета, за които ти знаеш, но едва ли може цяла България да пазарува от там. На пешеходно разстояние около нас няма малки магазинчета с цени под промоционалните цени на големите вериги. Поне не от основните храни - месо, варива, сезонни плодове и зеленчуци ... Някои деликатеси моооже и да се намерят, но не са ми основно перо в бюджета и разликата не е съществена.
  Ако гледаш само промоционалните да, ще ти е по-евтино, но ако пазарува наред всичко - не. Посочих яйца и кисело мляко, неща от първа необходимост с цени 30-50% по-високи във веригите
[/quote]

Пропуснала си тезата, с която не съм съгласна. Потребителка твърдеше, че дори на промоции малките магазинчета печелят откъм цени.
За яйцата и млякото - ако гледам в магазините около нас, разликата в цената е в полза на веригите и без промоции.

# 1 808
  • Mediterraneo
Аз като гледам цените на яйцата и млякото в Бг, ми се реве.

# 1 809
За млякото не знам, такова нещо вкъщи не влиза, но какво и е на цената на яйцата? Движи се около 30 стотинки. Едно време при соца яйцето беше твърдо 10 ст, но 200 лева беше добра заплата. Днес добрата заплата, еквивалент на 200 лева тогава, е +2000 лева, но нека вземем средната - малко над 1300. Та с 1300 лева днес се купуват 4 300 яйца, а с 200 лева соц заплата са се купували 2 000 яйца. Пък хората масово говорят как тогава били текли масло и мляко Wink

# 1 810
Аз пазарувам от веригите защото там има голям оборот и нещата са пресни така да се каже.
Случвало се е да купя на детето нещо пакетирано от малко магазинче и да се убедя че е от преди месеци...
Който си държи яйчицата му да са от био ферма и свободни кокошки, разбира се няма да пазарува в лидъл ...
Плодове и зеленчуци само не харесвам от веригите. Скъпи са и пластмасови.

# 1 811
Аз като гледам цените на яйцата и млякото в Бг, ми се реве.
И аз не разбрах. Високи или ниски ти се виждат?

# 1 812
Аз пазарувам от веригите защото там има голям оборот и нещата са пресни така да се каже.
Случвало се е да купя на детето нещо пакетирано от малко магазинче и да се убедя че е от преди месеци...
Който си държи яйчицата му да са от био ферма и свободни кокошки, разбира се няма да пазарува в лидъл ...
Плодове и зеленчуци само не харесвам от веригите. Скъпи са и пластмасови.

+1
В Лидл, впрочем, имат и една разфасовка яйца от свободни кокошки по 6 броя. Ми екстра са си, все тях купувам. И месото в нашия Лидл е добро. Понякога пускат и едни езичета от млади теленца, връх са Simple Smile

# 1 813
  • München, Deutschland
Не съм сигурна дали в България наблюдавате същото, но специално в Германия качеството на зеленчуците в Лидл много варира от провинцията. При нас зеленчуците са хубави, за Ба-Вю съм чувала също позитивни отзиви, но приятелка в Берлин примерно казва,чез анищо не стават. За Баварците знам, че се опитват да ги сорсват локално и понеже сме от по-топлите райони все пак, зеленчуци и плодове са една идея по-добри от другаде. Череши и ягоди са страхотни, признавам, че ми харесват повече от българските.

Та може и в България да има разлики по региони...

# 1 814
  • София /Абсурдистан
От приятелка, която работеше в Лидл знам, че месото е качествено и не само то. Както и че на половин час се проверява състоянието на стоката. В Билла продават доста  продукти от български ферми. Ама трябва да се гледа де.

Общи условия

Активация на акаунт