Колко пари харчите на месец за храна

• 95 656
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 980
Неделя цял ден на мляко, а понеделник - мента със спрайт Stuck Out Tongue Winking Eye
Някоя специална учебна диета ще да е Simple Smile Simple Smile Simple Smile

То и ние 2 седмции с ММ сме предимно на хладилнишки запаси и гости при приятели.. да кажем общо 50 лв има няма съм дала по магазините. Обаче това дето го ядем не се е появило с магия в хладилника Simple Smile Все някога е купено... главно сирена, кашкавли разни, мръвкоци...
Обаче си набрахме 5 кила манатарки и мога да нулирам сметката (ок. 10 лв/кг продават на място берачите... )
Joy

# 1 981
Едва ли някой яде боб и леща само, защото му е кеф.

# 1 982
Едва ли някой яде боб и леща само, защото му е кеф.

Ами аз, например. Сега лятото не, ама през останалото време следя редовно да се ядат варива - боб, леща, грах... Полезни са, а и са ни вкусни. Пък и разнообразяват менюто.

# 1 983
  • Пловдив
Аз също обичам варива - боб, леща /червена и зелена/, грах, нахут, киноа..като ги предпочитам постни. А и има различни варианти - може на яхния/супа, салата, може на кюфтенца, може като пастет и т.н. Веднъж седмично задължително основното е нещо такова. Зимата и два пъти - като втория е с месце. Wink
Много обичам и зелен боб и бакла, ама децата не ги харесват, та тях готвя по-рядко и то ако имам гости вегетарианци...Wink

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 10:07 от *Бенджи*

# 1 984
Леща вкъщи се яде само червена, на кремсупа - 2 пъти годишно.
Боб в гювеч с някой кокал.. пак 2 пъти годишно.
Боб - като състав на мексикански такоси и подобни Simple Smile такова може и всяка седмица да им правя Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Грах - веднъж на месец със сигурност, харесват го.
Зелен фасул.... веднъж на 3 месеца.
Нахут и бакла - никога
Толкова за варивата. Преди готвих повече .. и само хвърлях, щото никой не искаше да ги яде. Спрях да готвя и не хвърлям.

# 1 985
Аз обожавам леща. Мога да ям цяла седмица само това. Лятото я ям студена с оцет. Ама домашните не я долюбват и няма как само с това да мина.

# 1 986
Абе, то и на мен в някои дни много малко ми излиза директно купената храна, ама да не смятам колко се дава за домашно. Примерно сега съм яла яйца с масло, домати и хляб, маслото и хлябът са купени. После на обяд може пържени тиквички да ям, ако са с оцет, чесън и дол, ще съм дала пряко само за оцет, сол и олио. Или пък таратор с домашни краставици, за десерт кекс с домашни яйца или праскови от градината с кисело мляко или извара и нещо за подслаждане. Обаче колко пари се дават само за вода. Към 1000 лева за помпа, която не върши работа, понеже тази година нивото на водата е много ниско и сме на режим на водата, та се полива от чешмата. Без да се брои труд, препарати, фуражи...

# 1 987
обожаваме всякакви варива, особено бавен домашен боб в гърне. някои от тях хич не са чак от най-евтината храна.

# 1 988
  • Mediterraneo
Веднъж седмично задължително ядем варива. Заради децата, аз почти не ям, особено лятото.
Споменатите харчове по- горе изобщо не са показателни за нищо. в разходите са включени някакви храни, но няма нищо за основно хранене.

# 1 989
Дъщеря ми мрази леща от детската кухня. Аз ям понякога, но в тези жеги изобщо не ми се виси до печката. Хапваме салати и скара, много плодове и сирена. Колко харчим на месец съм писала, 4 цифрена сума, 2 ма възрастни и 1 дете.

# 1 990
  • Варна
Направо  се чудя как се успява с тези дребни суми. В къщи поне 1200лв. отиват за храна за 3-ма души.

# 1 991
Направо  се чудя как се успява с тези дребни суми. В къщи поне 1200лв. отиват за храна за 3-ма души.
Начин на хранене. Всеки инвестира различно според това как се храни.

# 1 992
  • Буркина Фасо
а ако имате доход от 6-700 лв. месечно ще мрете ли ?

# 1 993
  • София /Абсурдистан
Направо  се чудя как се успява с тези дребни суми. В къщи поне 1200лв. отиват за храна за 3-ма души.
Направо  се чудя как се успява с тези дребни суми. В къщи поне 1200лв. отиват за храна за 3-ма души.
Ами това е реалната сума. У нас като смятах, мислех си за 900лв, ама то излезе 1200 лвза трима възрастни. Село нямаме, всичко е от пазара и от магазина.
За съжаление, мъжкото население у нас не яде варива никакви, а само за мен да си готвя, нямам ентусиазъм. Като ходим на планина, в някоя хижа си поръчвам боб от казан само за мен.

Не, няма да мрем, но това няма да е пълноценно и здравословно хранене. И повечето хора с такъв доход имат села, градини и животни, или поне близки, които живеят там и им пращат храни, консерви, плодове и зеленчуци.

# 1 994
Оф 1 час смятах да докарам сметки за хранителния бюджет. И не такива тая седмица сме похарчили 30 лв, ама предната 300, но няма да ги обявявам Simple Smile Simple Smile

6 месечен период: от началото на годината до края на юни - средно сме харчили (2 възрастни, тийн и първокласничка) по 900 лв/месец за храна - тук влизат и битова химия, тоалетна хартия, шампоани, дезодоранти...  и подобни от хипермаркетите, което да е около 10% макс.
Значи 800 лв/месец за храна чисто - като вкъщи се консумира главно месо, месо, месо, сирене, млечни, плодове, зеленчуци... рядко варива и макарони, хляб почти хич. Интересното е, че хранения навън  или с поръчка имаме точно 6 от началото на годината Simple Smile и то е главно заради ИП - иначе веднъж на седмица излизаме или поръчваме (ок. 30-60-80 лв, зависи от повода, ако има). В тая сума влизат и всичкото ядене в обедните почивки, ако е навън, купони за дребната за стола и т.н. .. Абе всичко що е манджа Simple Smile

400 лв/месец сметки ток, телефони, парно, вода, нет, ТВ и т.н., вкл. гориво за колата
и още около 300/месец може би за всичко друго - дрехи, ремонти, вкл. лекарства, абе всичко без храна и сметки...
Излиза, че перото ХРАНА ни е колкото всичко останало, което харчим на месец, че и отгоре.
Според НСИ - https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/data/timeseries/HH_2.1.3.xls
за 2019 г / човек от домакинство се харчи около 150 лв/месец - или средно 30% от общите раходи.
Значи около 600 лв/месец за 4 членно средно.

Много ядем явно Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт