Майчинството счетоводно-82

• 36 146
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте ! В болничен по майчинство съм- сега ми изтичат дните след раждане и ще започне този 40 дневен от личната на детето. Понеже с пик кода видях, че пише обработва се, а трябваше да имам плащания звъннах на ной и се оказа, че фирмата в която съм работила не е внасяла осигуровките и сега тече проверка. Реално на мен са ми отдържани, аз каква вина имам и значи ли, че няма да имам майчинство Sad(( много съм притеснена

# 181
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте ! В болничен по майчинство съм- сега ми изтичат дните след раждане и ще започне този 40 дневен от личната на детето. Понеже с пик кода видях, че пише обработва се, а трябваше да имам плащания звъннах на ной и се оказа, че фирмата в която съм работила не е внасяла осигуровките и сега тече проверка. Реално на мен са ми отдържани, аз каква вина имам и значи ли, че няма да имам майчинство Sad(( много съм притеснена

Питай във фирмата какво се случва и защо.

# 182
Мамита, да ви питам... Искам да имам 1 година стаж по свободна професия. За целта съм самоосигуряващо се лице с регистрация в булстат. Обаче изведнъж започвам работа на трудов договор. Ако не прекратя самоосигуряването, как ще повлияе трудовия договор (на 8 часа) на стажа, който целя да натрупам по свободната професия? Половин година стаж ли ще ми се води, вместо една? Закона позволява да се работи макс. 12 часа. Нали? Да знам дали има смисъл да продължавам самоосигуряването паралелно на трудовия договор.

# 183

Питай във фирмата какво се случва и защо.
Оказва се, че фирмата е натрупала много задължения от месеци за осигуровки и не се знае какво ще стане- правят и проверка. В този случайц, дали имам право след изтичане на болничния да се прехвърля за един работен ден в друга фирма и от там да си изляза майчинство до 410 ден ?

# 184
Здравейте! На 7.09 ме приеха в болница и днес 13.09 ме изписаха. Трябва да ми пуснат 30 дни болничен. Но от болницата ми казаха, че за да ми пуснат болничния трябва да има 2ма лекари за да го разпишат, а те са по един заради отпуски. Болничния съм можела да взема края на месеца-началото на новия. Какъв е срока за подаване към работодателя? И дали няма да има проблем с този дълъг срок

# 185
  • София-Младост
Уведоми работодателя, той ще те води в болничен, а листа ще занесеш по-късно.
Каква е тази болница, където има само по един лекар?!

# 186
Окръжна Болница Пловдив-отделение УНГ... Пълен леш общо взето. Реве ми се да не се омота нещо.
 Благодаря Ала-Бала

# 187
Здравейте, в момента съм в майчинство до първата година на детето. Назначена съм във фирма, която беше открита само за един евро проект по който работихме а той приключва и ми казаха, че до края на този или другия месец всички назначени ще бъдат освободени. Питането ми е, трябва ли да искам да ме освобождават по друг член, защото усещам, че ще ме викнат да подпиша по взаимно съгласие, както всички останали а имам съмнение да не би да си оставят фирмата, защото знам, че очакват и други проекти и може и да не я закрият.

# 188
Здравейте, 45-дневния болничен ми е от 15 юли до 29 август, родих на 16 август и следващият болничен съответно е оттогава. До момента от НОИ са ми преведени суми по 45-дневния за м. Юли и по втория - за двата последни дни на август. Звънях да питам кога ще ми преведат сумата за август, но не мога да се свържа. Дали има някакъв регламент или срок?

# 189
  • София-Младост
Кога е подаден болничния от 16 август, крайния срок беше 10.09. Брой 10 работни дни от подаването му, просто не са минали, затова нямаш пари.

Jubiles по какъв член си назначена? Просто не подписваш по взаимно съгласие.

# 190
Подаден е още в края на август и по нега са преведени суми за 2 дни - 30 и 31 август. Не е преведено нищо за 1-29 август, още от първия болничен, по него е преведена сумата за юли..
Кога е подаден болничния от 16 август, крайния срок беше 10.09. Брой 10 работни дни от подаването му, просто не са минали, затова нямаш пари.

Jubiles по какъв член си назначена? Просто не подписваш по взаимно съгласие.

# 191
  • София-Младост
Споррд мен ти е чреведен изцяло 45 дневния, които е бил до 29.08. Ти си родила на 16 и няма как отново да ти преведат за дните 16-29. 08. Получила зи и за двата дни от август. Дублираните дни не се плащат два пъти. Третияболничен ще изравни общо дните да са 135 от началото.

# 192
  • Плевен
Здравейте! През ноември детето ми навършва 2г. Трябва да напусна работа, защото до 4 -5 месеца ще ме назначат на друго обещано място. Не искам да се връщам на работа, а направо да напусна. Какви са ми вариантите, имам отпуск близо 50 дни. Съответно дължа предизвестие, което не искам да изработвам, а да вземам нещо от борсата. Дайте съвет моля Simple Smile

# 193
  • София-Младост
Ползваш отпуск и напускаш. Отиваш на борсата с минимално обезщетение.

# 194
  • Sofia
Здравейте, имам следния въпрос? Не мога да намеря никой ,който да ме назначи на ТД ( приятелите се оказаха,, неприятели) 45 дни преди термина е 07.10! Питането ми е ,ако започна да взимам социално майчинство- какви документи се подават, и ако в последствие успея да се назнача на ТД ще имам ли право на майчинство?
Не знаех, че е толкова трудно да се назначиш, за съжаление не работя ,защото гледам сина си , който е инвалид!

Общи условия

Активация на акаунт