Майчинството счетоводно-82

• 36 099
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,

Извинявам се ако казусът ми е коментиран, но не намерих информация.

Така, бременна съм във втори месец и съотвенто не съобщавам все още на работодател. Проблемът ми е, че той всяка година си сменя фирмата. Стажът ми е непрекъснат, но в различни фирми. Това знам, че няма значение за майчинство. Но това, което не ми е много ясно е, че всеки договор е безсрочен, но има 6 месеца изпитателен срок. Т. е. питането ми е дали сега ако пак ме прехвърли на друга фирма и аз след месец кажа бременна съм, може ли да ми прекрати договора след като пак ще го пусне по шаблон безсрочен със 6 месеца изпитателен срок.

Надявам се съм била ясна. Благодаря 😊
Когато си в изпитателен срок, може да ти прекратят договора по всяко време

Благодаря за отговора. В такъв случай бихте ли ме посъветвали да забравя суеверието и да кажа сега, преди да ме е прехвърлил на новата фирма. Защото на стария догов съм повече от 6 месеца. Така какви са му опциите?
Съобщи му го официално с уведомление, заведено с входящ номер, за да те пази законът.

# 271

Съобщи му го официално с уведомление, заведено с входящ номер, за да те пази законът.
[/quote]

Мерси, така и ще направя. Лошото е, че за всичко, което ми трябва от счетоводството минаваме през него и да не ме замота с този вх номер. Или ще опитам да се свържа директно с тях... Не знам...

Благодаря ви!

# 272
Здравейте,

Бихте ли ми казали на коя дата се изплащат болничните по бременност?
Аз съм от началото на тази седмица в болничен, който ще взема от комисията на Майчин дом в понеделник.
Това означава ли, че ще получа обезщетение чак края на другия месец? Имам спомен, че НОИ изплащаха болнични в края на всеки месец.

# 273
Здравейте,

Бихте ли ми казали на коя дата се изплащат болничните по бременност?
Аз съм от началото на тази седмица в болничен, който ще взема от комисията на Майчин дом в понеделник.
Това означава ли, че ще получа обезщетение чак края на другия месец? Имам спомен, че НОИ изплащаха болнични в края на всеки месец.
Болнични се изплащат всеки вторник и четвъртък.След като предадете болничния на работодателя,той има срок до 10-то число на месеца,следващ месеца,в който сте му го дали да го представи в НОИ.След това срока е 10 работни дни да ви го изплатят.
Ако той го предаде веднага,след като му го занесете,частта за септември ще Ви я изплатят ,а остатъка когато изтекат и дните на болничния за октомври.

# 274
  • София
Болнични “по бременност” ще си когато започне болничния 45дни преди термина. В момента си болничен за “общо заболяване”.

# 275
  • София
Сроковете за изплащане са същите. изчислението и парите са различни (например). Уточнението, което направих е за да е ясна термининологията. Защото “утре” ще зададе въпрос, чийто отговор ще зависи от типа болничен.

# 276
Здравейте, ако някой е със сходна ситуация моля да сподели, каква сума майчинство точно ще получавам след като последните две години съм осигуряване на минимална заплата Thinking
Също така предвид по горните постове, сумата която се изплаща за болничен по майчинство различна ли е от останалите болнични Thinking

# 277
  • София
Ще получаваш минималното майчинство според дохода ти.
Сайтовете за изчисление помагат в този случай.
Здравейте, ако някой е със сходна ситуация моля да сподели, каква сума майчинство точно ще получавам след като последните две години съм осигуряване на минимална заплата Thinking

# 278
  • София
Също така предвид по горните постове, сумата която се изплаща за болничен по майчинство различна ли е от останалите болнични Thinking
Болничният за бременност и майчинство (започва 45 дни преди термина, общо 180дни) е 90% от заплатата (сумата на която те осигуряват), а другите болнични са 80%

# 279

Аз също бях осигурявана на МРЗ и получавах за първата година МРЗ за въпросния период. Обезщетението не може да е по-ниско. Говоря за всичко от 45-дневния до навършване на 1 година на детето.

# 280
  • София-Младост
Болничният за бременност и майчинство (започва 45 дни преди термина, общо 180дни) е 90% от заплатата (сумата на която те осигуряват), а другите болнични са 80%
135 дни!
И така като им напишеш 80-90 % от заплатата и после става олеле...

# 281
Ще получаваш минимално майчинство,тоест 560 лв в момента.Болничните (тези издавани от ЛКК) са 80% от осигурителния ти доход или около 400 лв на месец.Болничния за бременност и майчинство на 90% от дохода.

# 282
  • София
135 дни!
И така като им напишеш 80-90 % от заплатата и после става олеле...
Ох, да объркала съм бр. дни.
А в процентите кое не е вярно?

# 283
  • София-Младост
Обезщетението винаги се ограничава до среднодневно нетно за периода. Така написано при заплата 1000лв ще чакат обезщетение 800-900 лв., а то ще е далеч от него, защото нетното на 1000 е около 770...и не се знае дали всеки месец е така...все пак се гледа доста по-дълъг период от време.

# 284
  • София
Обезщетението винаги се ограничава до среднодневно нетно за периода. Така написано при заплата 1000лв ще чакат обезщетение 800-900 лв., а то ще е далеч от него, защото нетното на 1000 е около 770...и не се знае дали всеки месец е така...все пак се гледа доста по-дълъг период от време.
Е да зависи периода.
Всъщност права си. Аз бях болнични цяла бременност и всъщност взимах повече пари от колкото като бях на работа и то не малко. 200-250лв повече взимах. А болничните за бременност и майчинство отиваха на + 300лв от заплатата.
Обаче като те осигуряват всеки месец на една и съща сума...

Общи условия

Активация на акаунт