Майчинството счетоводно-82

• 35 918
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Мили мами , първата ми година майчинство изтече на 20.09.2019. Беше ми изплатено до тази дата, но от 21 до края на месец септември нямам плащане през октомври. Сега влязох с ПИК и видях че за 10.2019 са начислени 380лв за изплащане. Сакво се случва с дните за септември и към кого да се обърна? Декларацията за втората година съм я пуснала при работодателя още на 16.09.2019.
Благодаря предварително!

# 616
  • София-Младост
Мили мами , първата ми година майчинство изтече на 20.09.2019. Беше ми изплатено до тази дата, но от 21 до края на месец септември нямам плащане през октомври. Сега влязох с ПИК и видях че за 10.2019 са начислени 380лв за изплащане. Сакво се случва с дните за септември и към кого да се обърна? Декларацията за втората година съм я пуснала при работодателя още на 16.09.2019.
Благодаря предварително!
Кога е бил термина?
Проверете датите, какво ти си вписала в декларацията, какво са подали от счетоводството.

# 617
Здравейте,мами, първата година майчинство ми изтече на 24.09. Свързах се с работодателя и заявих, че имам готовност да се върна на работа. Той ме смота, каза, че автоматично ми е пуснал втората година майчинство и не е необходимо да ходя до офиса. Говорихме си за натрупаната отпуска, разубеди ме да я ползвам и отново заяви, че втората година майчинство ми е пусната. Сега обаче, като видях справката от НОИ за подадени декларации установявам, че последната подадена е от 01.10 и мисля, че всъщност ми е пуснал отпуската. Липсват и данни в сайта за начислена сума за октомври. Та,трябва ли да ги тормозя в офиса,или напротив? Прилагам и графика с последните данни. Ще бъда много признателна, ако някоя разбираща от счетоводство мама ми даде съвет.

# 618
Благодаря предварително!
Кога е бил термина?
Проверете датите, какво ти си вписала в декларацията, какво са подали от счетоводството.
Термина ми беше 20.09.2018 , но преносих и родих на 23. Втората година си ми излиза , че до 23.09.2020 имам да взимам , но някак си дните за остатъка от септември се изгубиха.

прилагам снимка

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 06:24 от AnMary

# 619
  • София-Младост
mimka92
Според мен съвсем скоро ще се появи още един ред с пропорционалната сума за м.09, за останалите  5 работни дни.
Изчакай да видиш какъв ще е превода и ако има тогава проблем, пиши им мейл.

mamka_bubka
Какво значи това "автоматично ти е пуснато майчинството".
Ти от 24.09. до сега какво правиш...седиш си вкъщи с детето предполагам? Би следвало още преди 24.09. ти да си си подала молба за т.нар. втора година, отпуска за отгеждане на малко дете до 2г. възраст.
И съответното прил. на НОИ за самото обезщетение.

# 620
Здравейте, първата ми година майчинство изтече в края на септември, но отново съм бременна. Искам да си прекратя майчинството и да излязя в болничен, но трябва ли да се връщам на работа за няколко смени (работя на бензиностанция), или директно мога да изляза в болничен? Имам и натрупана отпуска 40 дни, която мога да ползвам. Не искам все още да казвам на управителя, че съм бременна, но и не знам точно как да постъпя. Моля за съвет. Simple Smile

# 621
Цитат
mamka_bubka
Какво значи това "автоматично ти е пуснато майчинството".
Ти от 24.09. до сега какво правиш...седиш си вкъщи с детето предполагам? Би следвало още преди 24.09. ти да си си подала молба за т.нар. втора година, отпуска за отгеждане на малко дете до 2г. възраст.
И съответното прил. на НОИ за самото обезщетение.

Аз съм се свързала със счетоводството още преди датата,за да попитам кога ще е удобно за тях да мина и да подам съответните документи, тъй като такава е практиката във фирмата. Те заявиха, че не е необходимо да ги посещавам и ще придвижат нужните документи към НОИ.

# 622
  • Sofia
Здравейте! След като 45 дневния болничен ми е представен в НАП на 25.10( с дата 07.10) , кога мога да очаквам превод на средства ?

# 623
Здравейте! След като 45 дневния болничен ми е представен в НАП на 25.10( с дата 07.10) , кога мога да очаквам превод на средства ?
Болничния се предствя в НОИ.Превод ще имате до 10 работни дни,след подаването му в НОИ.

# 624
Здравейте! Радвам се че доиде и моето време, като майка! Имам куп въпроси и незнам от къде да започна! Като за начало си следя нещата с гинеколожката, но някои други неща не са ми ясни! Половинката ми прави каквото може, но и много работи и не може за всичко да поеме отговорност! Реших да поискам съвети тук, защото знам че ще намеря отговорите и добри съвети! Въпроса ми е от къде и какво мога да взема като бъдеща майка, парични обещетения и каквото ми се полага, ако ми се полага нещо? Безработна съм, а осигуровките не са ми редовни, но с тях ще влезна в ритъм след 2 месеца! Чух, за някакви застраховки,... А, като цяло не мога грам да работя, защото почти всеки ден или през ден ми се гади и повръщам.. Дайте ми напътствия, като цяло! Благодаря.

# 625
Здравейте !
Извинявам се ако е било обсъждано и съм пропуснала ,но в главата ми стана страшна каша.  
Бременна съм във втори месец , имам една година стаж като земеделски производител , осигурявала съм се и за бременност. Първа бременност ми е и нямам идея какво да направя от тук нататък за да мога да получа поне минимума от майчинството  за 2 години.  
Да се регистрирам сега или по- късно отново като ЗП ?
Благодаря много на отзовалите се!
П.П  Забравих да спомена , че съм безработна !

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 10:55 от Stacey91

# 626
Здравейте! Питах в една тема и ме насочиха към Вас Hug   
Имам позната в трудно положение - без работа, с двугодишно и бременна с второ дете. Таткото не помага особено, а и загуби майка си наскоро. Ходила е до социалните и са и казали, че няма право дори на социално майчинство - по 100 лв. на месец за първата година. Можела да получи само еднократни помощи + детски. Не е разбрала точно защо...
Има ли условие, при което да няма право и на соц. майчинство, или пък такова (майчинство) вече не се плаща изобщо?

# 627
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Отговори на последните постове:
https://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/

# 628
Здравейте ! Моля за съвет! Ще започвам работа по програма от "Бюрото по труда"- "Младежка заетост " . Сега разбрах, че съм бременна , та въпросът ми е - по време на програмата дали имам право на болничен и майчинство?

# 629
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте ! Моля за съвет! Ще започвам работа по програма от "Бюрото по труда"- "Младежка заетост " . Сега разбрах, че съм бременна , та въпросът ми е - по време на програмата дали имам право на болничен и майчинство?

Да, стига да имаш стаж.Освен това тези договори са срочни и ще бъде прекратен дори да си в майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт