Майчинството счетоводно-82

• 36 096
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
След като напрявиш 12 месеца, ще придобиеш право за майчинство..потърси тема "майчинство и счетоводство" и задай въпроса там може да ти отговорят със сигурност

# 346
След като напрявиш 12 месеца, ще придобиеш право за майчинство..потърси тема "майчинство и счетоводство" и задай въпроса там може да ти отговорят със сигурност
Благодаря, ще попитам.

# 347

Забравих да си подам декларация образец 1 в срок (25-то число). Сега какво следва? Ще ме глобят ли? Пробвах да я подам днеска с ПИК и системата ми я прие. Обаче не ми дава възможност за извършване на плащане по електронен път. Ако подам декларация с код корекция дали няма да има още 7 дневен срок за подаването й? Ако отида до НАП ли ще ме глобят или ако не отида?

Обработена ли е вече декл.1?Чак когато е приета (обикновено около 24 часа от подаването) може да се плаща.
Изчакай да видиш резултата от обработката и не бързай да ходиш в НАП.

Благодаря, Пантерка! Тя се обработи веднага, ама аз се паникьосах, че не ми излиза опция за плащане, ами ми изписва НЕ до сумите и без да изчакам 24 часа излетях до офиса на НАП, където платих на пос терминал. От НАП ми казаха, че ако има проверка, щяли да ме глобят 50 лв (щяли да ми изпратят някакъв си акт). Но ако има проверка... Така че се моля да ме подминат...

# 348
  • София-Младост
Здравейте ! Доста четох за различни ситуации, подобни на моята, но не намерих точен отговор.
Въпроса ми е ще мога ли да взимам майчинство ако към датата на термина имам стаж 11 м и 19 дни?Мога ли да ги натрупам след тази дата. Ако не, има ли вариант за доплащане?
Много благодаря за помощта предварително!
Да, можете....дефакто се глед астажа към започване на 45 дневния преди термин.
В началото ще ползвате отпуск з абременост и раждане, но без обезщетение. Когато осигурителния стаж стане 12 месеца, ще започнете да получавате обезщетение, но не със задна дата.

# 349
На база на последната година трудов стаж ли е майчинството, защото аз си мислих, че е необходим 2год трудов стаж, за да взимаш майчинство и че на база на него ти се определя сумата, а от последните постове оставам с впечатлението, че е нужда една год трудов стаж за майчинство Thinking
А за детските някой може ли да ми каже те на каква база се получават, при приложение, че родителите нямат сключен брак, доколкото знам сумата е 35лв на месец Thinking

# 350
На база на последната година трудов стаж ли е майчинството, защото аз си мислих, че е необходим 2год трудов стаж, за да взимаш майчинство и че на база на него ти се определя сумата, а от последните постове оставам с впечатлението, че е нужда една год трудов стаж за майчинство Thinking
Трябва да имаш 1 год стаж,но се изчислява на база 24 месеца назад.За месеците в които не си работила се смята Минималната работна заплата за страната.

# 351
Здравейте, от 31.08.19 съм в 45 дневния болничен. Сега проверих в сайта на НОИ и ми пише: статус на документа - по случая е започнало плащане, а в графата статус на плащането (последната) - не подлежи на плащане.  Объркана съм дали всичко е наред или има проблем. Благодаря и успешна седмица.

# 352
  • София
Защото това е за 1 ден от август - 31-ви, пък той е почивен ден.

# 353
Благодаря. Simple Smile
Защото това е за 1 ден от август - 31-ви, пък той е почивен ден.

# 354
Здравейте. Майчинството утре или в четвъртък ще се изплаща?

# 355
  • София-Младост
Здравейте. Майчинството утре или в четвъртък ще се изплаща?
И утре, и в четвъртък.

# 356
Здравейте!
Имам дъщеря на почти 2 месеца.
Ще съм много благодарна ако ми споделите, къде и какви документи трябва да подам, за да получавам помощи, като самотна майка?
От София съм, на трудов договор, осигурявана съм на 1000 лв. няколко месеца преди да родя, а преди това бях безработна.
Също има ли нещо друго, което държавата ми осигурява?
Благодаря Ви и успешна седмица!

# 357
  • София-Младост

Geri69900
https://pravatami.bg/10540

# 358
  • София
Здравейте!
Имам дъщеря на почти 2 месеца.
Ще съм много благодарна ако ми споделите, къде и какви документи трябва да подам, за да получавам помощи, като самотна майка?
От София съм, на трудов договор, осигурявана съм на 1000 лв. няколко месеца преди да родя, а преди това бях безработна.
Също има ли нещо друго, което държавата ми осигурява?
Благодаря Ви и успешна седмица!
Закона не прави разлика между самотен родител и двойка родители. Всички помощи, които се дават са обвързани с дохода.

# 359
Здравейте. Бих искала да попитам следното. Мисля да изляза болничен следващия месец. Но имам един месец до тогава, ако се почувствам зле мога ли да взема болничен по някаква причина от личната докторка или трябва задължително да е от гинеколога ми ?

Общи условия

Активация на акаунт