Замира ли институцията брак?

• 19 123
  • 624
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Идеята ми е - щом съм платила за него да го продавам когато реша. И да ползвам парите както реша. Ако ще и за глупости.

# 136
Разбрах. Е няма как да се разпореждаш с нещо, което не е твое.

# 137
  • София
Изненадах се, че толкова много двойки се женят доста години, след като вече живеят заедно и са семейство. Считах, че които имат желание се женят още през първите 2-3г заедно. Много интересно.
Аз след седмата година заедно вече не виждам какво би се променило и нямам желание за брак. Преди бях малко повече за брака.
Сред моите познати масово се иска/очаква брак тогава, когато се очаква дете. Мисля си, че е по-скоро проява на финансова несигурност у жените.

# 138
  • Пловдив
Всяка двойка сама трябва да избере своята зона на комфорт, според собствените си виждания. За едни това е сватба с 300 гости, за други скромна сватба с най-близките или просто подпис, а за трети съвместно съжителство. Хората са различни, желаят и очакват различни неща.
Аз имам един неуспешен брак зад гърба си. И едно съвместно съжителство, което продължава вече над два пъти повече от законния ми брак.
Държа на човека до мен, не на подписа му. Що се отнася до имоти, децата родени в брак и тези родени в съвместно съжителство имат еднакви наследствени права, така че това не може да е причина за сключване на брак.

# 139
  • София
Аз визирах финансовата стабилност на жената в майчинство.

# 140
  • София
Много е неприятно, когато единият от двойката желае брак, а другият - не. Имаме познато семейство с три деца. Жената много иска да се омъжи, но муньото не иска. Добре де, питам се аз, тази жена ти е родила три деца, защо по дяволите се дърпаш и не отидеш да се подпишете, толкова ли е трудно да уважиш жената до себе си и нейното желание. Ама много ме е яд на тоя льольо.

Тонка, да не се познаваме? Simple Smile И аз родих на един  мъж три деца, но той не иска да се ожени за мен. Е, не е " муньо", много си е светнат даже, но не иска, а знае, че аз искам. Защо - казва, че е суеверен и имал чувството, че ако се оженим ще ни се развали красивата любов. Иначе и аз и той имаме наследствени имоти, не е в това причината. А аз искам да се омъжа за него, защото ми е много романтично след толкова години, почти 20, да ми направи предложение. Нещо като пълно признание, че сме един за друг ми изглежда. Би ми харесало и да го отпразнуваме с много приятели. В един момент преди няколко години имаше възможност да замине за чужбина, а там данъчното облагане е семейно. Не замина, но тогава ме пита дали искам да се оженим, заради данъците, но тогава му отказах. Аз по данъчни причини не искам, искам да е романтично. Simple Smile

# 141
  • София
Не замина, но тогава ме пита дали искам да се оженим, заради данъците, но тогава му отказах. Аз по данъчни причини не искам, искам да е романтично. Simple Smile

Пак стигнахме до изгнилия от едната страна, банан. Simple Smile

# 142
Е този е льольото на темата. В Германия вярно, че има данъчни облекчения за семейни, но имаме няколко двойки приятели, които живеят без брак от много години и никой не се е сетил да предлага брак, заради промяната на данъчния клас. Че и с три деца това!

Аз въобще не схващам как се раждат три деца без брак. По-скоро ще заживея с жена, честно. Нямам такива тръпки, но къде по-безпроблемно би било ежедневието. Всъщност жените и мъжете навред по света си извоюваха правото да сключват брак с еднополови като се харесват и го правят, някъде раждат по три деца без брак, защото им се струва много свободомислещо.

# 143
  • София
Ами как се раждат - първо едното, скоро след това второто и третото, защото много искахме още едно и имаме възможност да ги отглеждаме и трите. Simple Smile Не е толкова сложно. Четвърто обаче не искаме, че трябва да имаме време да си се радваме и на нас двамата.  Simple Smile Да, check please, точно както казваш , усложнява се ежедневието и да, за Германия ставаше въпрос.

# 144
Ние с ММ сключихме брак миналата година- скоро става 1 година брачно съжителство.......... след 14 годишно съвместно съжителство  Laughing
Когато сключвахме брака имахме едни планове и така ни изглеждаше най- практично от документална гледна точка. Подписахме се в общината, вечерта го отпразнувахме с приятели и това беше. Не съжалявам за сключения брак де, дори бих казала, че ми харесва да носим халки  Laughing.
Имаме дете на 5 години.

И двамата сме с равен материален статус, то всъщност всичко, което имаме е постигнато откакто сме си заедно.

# 145
Мини,

Не виждам документи, но подозирам, че имаш неточно изчислени идеални части в разказа.

# 146
  • някъде в орбита...
Не ме вълнува брака като събитие. За това като стигнахме до този момент, направихме бърз подпис и голям купон с най-близките ни приятели. Родата не беше доволна, ама ние пък изкарахме супер Grin
Не виждам и предимствата. Преди брака всичко си бяхме подредили юридически, така че подписа не промени абсолютно нищо за нас или за поколението.

За мен интересното беше, че имаше реплики как след сватбата вече сме "истинско" семейство. Щото, нали, не живеехме заедно вече дъъълги години, не се бяхме вързали по всички възможни показатели, не бяхме изяли три торби сол заедно, та точно подписа ни направи семейство Satisfied. Смяхме се много и двамата Grin

# 147
Изненадах се, че толкова много двойки се женят доста години, след като вече живеят заедно и са семейство. Считах, че които имат желание се женят още през първите 2-3г заедно. Много интересно.
Аз след седмата година заедно вече не виждам какво би се променило и нямам желание за брак. Преди бях малко повече за брака.
Сред моите познати масово се иска/очаква брак тогава, когато се очаква дете. Мисля си, че е по-скоро проява на финансова несигурност у жените.

Свекър ми и свекървата се ожениха преди 2 години,когато второто им дете вече беше на 17.Имаха връзка от 18 години Grinning
Имам и едни други познати,които се ожениха след 10 години връзка,но те и тогава решиха да пробват за дете и явно това е била причината.За протокола,детето така  и не стана цели 6 години и сега даже се разделиха.Има една такава приказка-животът е всичко,което се случва,докато си правим планове...

# 148
  • Пловдив
А да ви питам - до колко години булката няма да изглежда смешничко с бялата рокля според вас? Ако все пак реша да рискувам... Satisfied
До 30.  Laughing  И то - ако няма общи деца, най-малкото.
Обаче има много хубави рокли в други цветове, подходящи за сватба. Преди време гледах някъде снимка на Софка Маринова от последната и сватба. С хубава бална рокля в прасковен цвят. Не ми циганееше поне на мен, напротив - хареса ми. Ама бракът изтраял няколко месеца и се била развела вече, завалията.

Ето за тази рокля говоря. Но сега забелязвам, че май има някакъв сребрист колан, който аз бих го махнала. Wink
Скрит текст:

# 149
  • Варна
Цялата редичка ми циганее на мен на тая снимка...

Общи условия

Активация на акаунт