Замира ли институцията брак?

• 19 114
  • 624
  •   1
Отговори
# 330
Аз пък забелязвам, че моите познати масово сключват брак.
Мисля, че в периода около 10-15 години назад, наистина нямаше толкова интерес към брака, но напоследък нещата сякаш се разбутват. Възможно е това да са само мои впечатления.
И моите наблюдения са такива.

# 331
Аз съм за брака. По истинско ми е някакси. Пък и заради децата. Няма шанс да родя без брак. Ценностна система.

# 332
Всяка двойка сама трябва да избере своята зона на комфорт, според собствените си виждания. За едни това е сватба с 300 гости, за други скромна сватба с най-близките или просто подпис, а за трети съвместно съжителство. Хората са различни, желаят и очакват различни неща.
Аз имам един неуспешен брак зад гърба си. И едно съвместно съжителство, което продължава вече над два пъти повече от законния ми брак.
Държа на човека до мен, не на подписа му. Що се отнася до имоти, децата родени в брак и тези родени в съвместно съжителство имат еднакви наследствени права, така че това не може да е причина за сключване на брак.
Да, но ако той умре преди да родиш, детето ти остава незаконно родено. Знам за такъв случай. Жената беше смазана, защото роднините му отказаха да приемат детето в семейството. Тя остана самотна майка с непризнато дете без фамилия, без право на никакво наследство. Или пък ако размисли и реши, че не иска да бъде баща.... Сещам се за едно момиче в болницата, когато раждах. Сподели ми, че се притеснява дали приятелят и ще дойде да подпише документите. Изглеждаше много уплашена.
Всичко се случва...

# 333
Дали ще подпише? О, боже. Първо, ако не подпише, има иск за бащинство. Второ, ако пък подпише, но не му се занимава, с една издръжка зле. Тереза каза, че не би родила без брак. А аз не бих родила, ако не можех да поема отговорността да го издържам сама, тоест ако не разчитам на себе си, а на друг, пък бил той аморе гранде.

# 334
  • София
Дали ще подпише? О, боже. Първо, ако не подпише, има иск за бащинство. Второ, ако пък подпише, но не му се занимава, с една издръжка зле. Тереза каза, че не би родила без брак. А аз не бих родила, ако не можех да поема отговорността да го издържам сама, тоест ако не разчитам на себе си, а на друг, пък бил той аморе гранде.
Точно така! След като се опарих първия път, този път и майчинството си подсигурих предварително! Т.е. достатъчно средства, за да остана втора година майчинство каквото и да стане, тя първата си е платена.

А без фамилия какво значи, тя фамилия няма ли си? Моята фамилия пък е интересна и направо съжалявам че с мен ще загине 😟

А наследството... Живот и здраве, надявам се преди да навърша 60 нищо да не наследя! Пък децата ми ако до 60 годишни живеят в очакване да наследят големия комат, вместо да се оправят, значи не заслужават нищо, а аз не съм ги възпитала добре!

# 335
  • Beyond the stars
Пък в някои случаи по-добре и да не подписва, та по документи да им баща, с който трябва да се съобразяваш и да търсиш всеки път като решиш примерно да отидете на едно море в чужбина.. А в действителност пак да си го гледаш сама.
Историята познава доста случаи за бащи, които и на хартия не ти трябват.

# 336
Именно де. За да не се стига да предявявам иск за бащинство, не бих забременяла без брак. Аз не мога да си го представя даже този срам.

# 337
  • Варна
Кой срам? Забременяването без брак или предявявянето на иск?

# 338
  • France
За всеки случай погледнах календара. Да, наистина сме 2019.

# 339
Изумително е каква добри знания по семейно право придобива кандидат-булката Grinning
Сигурно студентка по право би се справила по-зле, ако направят паралелен изпит между двете.
Сарказмът настрана - това е наистина страхотно. Аз бих стигнал малко по-далеч и бих предложил младоженците да имат задължителен еднодневен курс по семейно право от квалифициран лектор, за да знаят какво се очаква от тях и какви последици настъпват или биха могли да настъпят при определено действие.

# 340
Вече има брачни договори, всичко да го пише там. Smiley Сега прочетох виц от темата в клюкарника, и ще го преразкажа. "От един час пиша честитка за сватба и не мога да измисля нищо освен:" Вие луди ли сте, бе?! " Smiling Imp"

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 16:53 от Lorelada

# 341
  • Paris, France

Не ме е срам от раждане без брак, но иск аз не бих предявила. Егати и унижението би било. Обичам уредените неща. Честно да си кажа, ако не мисля, че даден мъж е подходящ за баща и/или не желая дете в момента просто бих направила аборт по желание и без даже да кажа на оплодителя.

# 342
  • Варна
Ако нямаш доверие на бащата, защо изобщо ще родиш негово дете? Бракът не гарантира всеотдайни бащини грижи и издръжка. За съжаление, има жени, за които сметките са по - важни, от нормалното зачеване на желано дете. Била съм свидетел на бракове, поради бременност, с последва развод или конфликти. Единият мъж не желаеше жената, поиска тя да абортира. Тя предприе офанзива с родата и, с претекст детето да е законно. След сватбата, мъжа излезе на квартира с любимата му жена, въпреки брака с другата. Абдикира изцяло и като родител. След логичния развод, остана една смешна издръжка и наранено дете, защото е плод на изнудване, не на любов, уви.

# 343
  • Paris, France
Viviana91, при редовни, но и нередовни полови контакти риск от бременност винаги има, дори при ползуване на повече от един вид противозачатъчни. Дали бащата ще поиска да се ожени е под въпрос. Дали жената ще пожелае брак също не е сигурно. Жените в развитите страни сме силно облагодетелствувани и имаме много избор, но мъжете са обидно зависими от решението на жената.

"Незаконни" деца в днешно време, в Европа няма. Има извънбрачни. Днес за втори път, в две различни теми чета този термин.

Братан е прав - трябва да се информират младите. Идея е плюсовете и минусите от брака да бъдат разяснени в поредица статии е бг-мамма.

# 344
Самият Братан ще разясни минусите. Joy

Общи условия

Активация на акаунт