Замира ли институцията брак?

• 18 968
  • 624
  •   1
Отговори
# 540
# 541
In4hi,
Е той твоят мъж те е оставил да разчиташ на  себе си ли ? И е съгласен да се оправяш сама ? И къде е грижата тогава ? Любовта е грижа. Или не е ?
Прави се на мъж тогава. Опъвай каиша че и него храни, като си толкова желязна. После ще се чудиш що не можеш да го накараш да отиде до аптеката да ти купи един аспирин.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 21:42 от Анонимен

# 542
  • някъде в орбита...
Е той твоят мъж те е оставил да разчиташ на  себе си ли ? И е съгласен да се оправяш сама ? И къде е грижата тогава ? Любовта е грижа. Или не е ?
Т.е. ако няма парите да ме купи, или ако ги има, но не ги изсипе на главата ми, това не е любов и грижа?
Какво става ако аз мога и го купя него? Не следва ли че така му показвам любов и грижа?

Или, тук ще ти трябва въображение, какво става, ако околните нямат твоите разбирания,  и за тях това дето наричаш "любов и грижа" не струва и две стотинки?

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 00:29 от InaV

# 543
  • Paris, France
Ами на майка ми й отне години, яки нерви и (ще те шокирам) пари... И след развода имаше по-малко отколкото преди брака, а издръжката за децата стигаше точно за по едно сокче с паста за всяко.
Е, ако нямаше брак и това нямаше да има. Simple Smile

С брак или без брак след раздялата издръжката за децата щеше да бъде същата, но майка и е щяла да си спести размотаваме по съдилища, пари за адвокати и нерви.

Моята майка едвам се разведе и това след дълго съдене и не знам какво си, а не е живяла с баща ми и година. Пари той в къщи не е давал, а с парите, подарък от моите баба и дядо за сватбата си завел любовницата на Средиземноморско пътешествие с кораб и престой в 5* хотел в Испания. От тази екскурзия донесъл на майка ми ботуши - красиви, кожени и добре, че поне и станали. На майка ми и изчезваха скъпи парфюми, пари.

Имам позната, която сега не може да се отърве от обаждания на банки и кредитни фирми, защото тук взетото от единия се дължи и от двамата. Тя плащаше всичко докато бяха женени, а сега дрънкат на нея, защото той не работи. Що го взела - че той беше примерен и идеален преди брака и даже и сипваше бензина и водеше колата на сервиз. От присъдената издръжка още нищо не е видяла. Пак добре, че успя да се разведе, защото той я заплашваше, че ако нещо се случи с нея ще даде децата за осиновяване, защото не му се плаща издръжка. Непрекъснато и звънеше да пита жива ли е и даже и беше пратил социални грижи, че не хранела и не къпела децата. Няма да ти казвам колко нерви и струваше и все още не може да се справи.

# 544
Е той твоят мъж те е оставил да разчиташ на  себе си ли ? И е съгласен да се оправяш сама ? И къде е грижата тогава ? Любовта е грижа. Или не е ?
Т.е. ако няма парите да ме купи, или ако ги има, но не ги изсипе на главата ми, това не е любов и грижа?
Какво става ако аз мога и го купя него? Не следва ли че така му показвам любов и грижа?

Или, тук ще ги трябва въображение, какво става, ако околните нямат твоите разбирания,  и за тях това дето наричаш "любов и грижа" не струва и две стотинки?
Ми храни го тогава. За мен би било обидно. Аз не я разбирам така любовта. Нямам какво повече да ти кажа.
Впрочем, мъжете не обичат такива жени. Защото го няма вдъхновението, мотивацията, това за което да се старае да бъде по-добър, по-силен, по-богат. Ти нищо не искаш от него. Той не ти е нужен, за какво да мисли, за кого да "гради", какво да ти осигури ?

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 21:57 от Анонимен

# 545
  • Пловдив
Inchi,

А на кого да ме остави да разчитам? Ние работим и живеем заедно, помагаме си, подкрепяме се, и да, разчитаме един на друг. В какво да се справям сама? Ние се допълваме, това което той не може, мога аз и обратното. Като една добре смазана машина сме. Любовта е грижа, да. Грижа е да те заболи нещо през нощта и той да стане, да се облече и да отиде да ти купи болкоуспокояващо от аптеката, че вкъщи е свършило. Грижа е вечер преди да си легнем той да ми донесе чаша с вода и да я постави на нощното шкафче, да имам ако ожаднея през нощта. Грижа е да ме занесе на ръце до спалнята ако съм заспала на дивана в хола. Малките жестове са израз на любов, всеки тиранин може да ти плаща сметките и да се "грижи" за теб.

# 546
  • някъде в орбита...
Впрочем, мъжете не обичат такива жени. Защото го няма вдъхновението, мотивацията, това за което да се старае да бъде по-добър, по-силен, по-богат. Ти нищо не искаш от него. Той не ти е нужен, за какво да мисли, за кого да "гради", какво да ти осигури ?
Не, мъжете дето харесват държанки не обичат такива жени. А от мен държанка не става, признавам.
От един мъж очаквам да се развива заради себе си, не защото му вися на главата. Обичам го за това което Е, не за това което може да бъде.
Но това ти няма да го разбереш. Не си от такова тесто. И в това няма нищо лошо, хора разни все пак...

# 547
. Малките жестове са израз на любов, всеки тиранин може да ти плаща сметките и да се "грижи" за теб.
То и всеки мухльо може да те тормози и без да ти плаща сметките

# 548
  • Варна
Тeresa, музата често е по - млада и амбициозна. И като се хвърли твоя борбено да я отрупва с пари, ти оставаш сама с деца. Време ти е да пораснеш. Ако останеш вдовица следващия спонсор не е сигурен.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 22:18 от Viviana91

# 549
Не, мъжете дето харесват държанки не обичат такива жени. А от мен държанка не става, признавам.
От един мъж очаквам да се развива заради себе си, не защото му вися на главата. Обичам го за това което Е, не за това което може да бъде.
Но това ти няма да го разбереш. Не си от такова тесто. И в това няма нищо лошо, хора разни все пак...
Гледаш на мъжът, като на свой син. Ти не си му майка, за да искаш той да е добре в живота !

Мъжете се развиват за да печелят повече пари. Това е целта.
А знаеш ли защо искат да имат пари ?
А дали ти това можеш да го разбереш ?

# 550
Много интересно амбициозни мъже без жени и деца защо искат да печелят пари. Също така е интересно колко ли са щастливи жените във връзки, в които икономическата зависимост се ползва като основен начин за подчинение и тормоз.

# 551
  • Paris, France
Тeresa, музата често е по -млада и амбициозна. И като се хвърли твоя борбено да я отрупва с пари, ти оставаш сама с деца. Време ти е да пораснеш. Ако останеш вдовица следващия спонсор не е сигурен.

Ако остане вдовица наследява. Ако остане сама с децата и се е оженила на място с подходящи закони получава издръжка за децата си, издръжка за себе си, във Франция половината от пенсионните осигуровки за времето на брака ако не е работила, забира и къщата поне до пълнолетието на децата и оставя оглозгания биологичен отпадък за амбициозната муза. Музата ако е млада и амбициозна не ще да съжителства с попрестаряла татка и си намира друг, по-щедър, упс, по-амбициозен.

Много интересно амбициозни мъже без жени и деца защо искат да печелят пари. Също така е интересно колко ли са щастливи жените във връзки, в които икономическата зависимост се ползва като основен начин за подчинение и тормоз.

Да, доста мултимилионери и милиардери нямат деца и никога не са се женели. Повечето self made богати са станали богати преди да се оженят. А жените защо искаме да правим пари?

Честно да ти кажа жените в общества, където мъжът издържа семейството ми изглеждат по-щастливи. Баба ми, която нямаше един работен ден през първото десетилетие на брака си, а е гледала само едно дете, беше спокойна и доволна. Майка ми, със супер образование и платена професия беше изнервена. И не, баба ми не е бита, нито тормозена и ако беше щях да съм свидетел. Взела е дядо ми ерген, без деца, образован, не е живяла със свекъри.

# 552
Впрочем, Тереза, какво би било, ако се окажеш вдъхновение на n на брой мъже, стараещи се да те притежават, щото - заради теб се стараят, да му се не знай. С малко приказки - гледай  си мъжа и личното щастие, безбрачните хич не ги жали.

# 553
Впрочем, Тереза, какво би било, ако се окажеш вдъхновение на n на брой мъже, стараещи се да те притежават, щото - заради теб се стараят, да му се не знай. С малко приказки - гледай  си мъжа и личното щастие, безбрачните хич не ги жали.
Дренка, как те заобичва един мъж ? Той трябва да усети и у теб желание да си с него. Взаимен процес е. Няма никаква връзка с факта колко мъже искат да те "опънат".

# 554
  • някъде в орбита...
Гледаш на мъжът, като на свой син. Ти не си му майка, за да искаш той да е добре в живота !

Мъжете се развиват за да печелят повече пари. Това е целта.
А знаеш ли защо искат да имат пари ?
А дали ти това можеш да го разбереш ?
Мъжа ми не ми е на отглеждане, но ти явно държиш да си на такова от твоя...
А ти какво даваш в една връзка? Мъжа дава пари, ясно. Но твоята роля каква е?

Общи условия

Активация на акаунт