Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 372
  • 317
  •   1
Отговори
# 30
Мъж мечта направо. Дай Боже на всички ни твоите проблеми, пък само да рече да се обади глупавото его.
Не четох началния пост, та да питам - а защо ти не ги обсъждаш тези така важни теми с децата, а той подема инициативата?

# 31
  • София
Бащата изтласква бившата от отношенията. Какво като той плаща? Не могат да го обсъдят семейно ли? Очевидно той го е обсъждал със сина си? Татино синченце по тая логика мейби?
Единственото по- лошото от простоват контролиращ мъж е умен и образован манипулатор. Купува им любовта, не е от загриженост. Големи са, ама не чак толкова.

Както и да е, дано са добре децата и щастливи. Ама неговото поведение НЕ е окей.

# 32
Преди малко мина от тук. Утре детето заминава, та трябваше багаж да вземе, за да го изпрати с Еконт. Ще мине сутринта да ни вземе, за да изпратим студента на летището. Ами...ще си гълтам егото. И комплексите. Важното е децата да са добре. Благодаря ви:)

Ще повторя това, което е написала Дари - случила си на бивш да знаеш Simple Smile
Успех желая на детето Simple Smile

# 33
Бащата изтласква бившата от отношенията. Какво като той плаща? Не могат да го обсъдят семейно ли? Очевидно той го е обсъждал със сина си? Татино синченце по тая логика мейби?
Единственото по- лошото от простоват контролиращ мъж е умен и образован манипулатор. Купува им любовта, не е от загриженост. Големи са, ама не чак толкова.

Както и да е, дано са добре децата и щастливи. Ама неговото поведение НЕ е окей.
Тя ги е гледала и им треперила и сега дошъл великият абдикирал.
И аз не харесвам такъв модел.
Но децата вече са във възторг.

# 34
Мъж мечта направо. Дай Боже на всички ни твоите проблеми, пък само да рече да се обади глупавото его.
Не четох началния пост, та да питам - а защо ти не ги обсъждаш тези така важни теми с децата, а той подема инициативата?
За големия - бяхме го обсъждали. Но за друга държава и друг университет. Тримата. И след това те с баща му взеха друго решение. А за малката - тя учи, т.е. учеше в 31. Класа беше ок, тя се справя отлично. Лично за мен - не е наложително частното училище. А за курсовете - тя е достатъчно натоварена. Няма време за почивка. От тази гледна точка ми се струва, че не е нужно да ходи на 100 неща.

# 35
Не, в никакъв случай не е мамино синче. Напротив, доста самостоятелен и амбициозен е. Да, решенията ги взима сам. Не ми се иска обаче парите да определят родителя...така да се каже.
Говорил е първо с баща си, най-вероятно, за да обсъди с него финансовата част, тъй като той ще поеме плащанията. Радвай се за него Simple Smile
Синко е мъдър - знае, че който плаща, той поръчва музиката. Също и джентълмен - извинил се е дипломатично. Ако егото ти надделее, същия модел ще се принесе при дъщеричката. Спести й го по-добре.

# 36

Има го този елемент. В моите очи. Децата реагират съвсем адекватно - приемат или не предложенията на баща си. Не бих казала, че това ги отдалечава от мен. Просто...някакво мое вътрешно усещане. Че може, преди да им отправи предложение, да ми каже " мисля да направя това и това"...

# 37

Ще припадна...абе вашите мъже не се ли грижат за децата.

Бижееее....божеее...

# 38
  • София
Ребром тогава, но без да се караш или да се обясняваш. Записваш я малката на нещо, което ти си си решила и му пращаш сметката. Ако не я плати - отиваш и я отписваш от нещо.

Баща-герой с два уиденда  в месеца не се става. Или ти се чува думата или почваш да отписваш. При който стои повече той има повече думата. Другия или слуша и уважава или ще си изпати.

Ти ми се струва, че си го научила, че си послушна. Била си така с него и той просто вече е свикнал. Ама. Развели сте се. Сега трябва да поставиш нови правила. Говорене при свършен факт е като мрънкането - не се чува.

И всичките тези гимнастики, за да му натрие носа на гърба на децата?
Без извинение, ама съветите ти са абсолютно инфантилни и безумни!
Авторката пише, че взетите досега решения от бащата, са и разумни, и на място, и тя ги одобрява.
Проблемът е, че той не ги разисква с нея предварително.
Ами, това е най- малкия проблем при разведени родители.

Ако в даден момент се издъни с неподходящо решение, може да му втвърди тон и изиска да решават двамата, защото две глави мислят повече от една.

# 39
Скрит текст:

Бижееее....божеее...

[/quote]
Боже, боже, но и моят син разбра, че има баща над 19 години. Не че нещо му даде. Протегна му ръка. Дотогава- ами не беше никакъв. Не че аз съм била слаба финансово. Но да откриеш баща си на тази възраст, води до друго.
Както и да е. Не е добре. И после има пак подигравки. Към този благодетел. Децата знаят кога нуждата от родител е била най- силнаа. Изпуснат е моментът.
Но авторката да се възползва.

# 40
Скрит текст:

Бижееее....божеее...

Боже, боже, но и моят син разбра, че има баща над 19 години. Не че нещо му даде. Протегна му ръка. Дотогава- ами не беше никакъв. Не че аз съм била слаба финансово. Но да откриеш баща си на тази възраст, води до друго.
Както и да е. Не е добре. И после има пак подигравки. Към този благодетел. Децата знаят кога нуждата от родител е била най- силнаа. Изпуснат е моментът.
Но авторката да се възползва.

[/quote]
Съжалявам за детето ти! Но тук случката не е такава. Човека се грижи за децата аи. Взема ги, интересува се от образованието им, плаща.
Ами не са семейство и той не се чувства длъжен да го обсъжда с нея. С децата явно обсъжда. И дай сега да се чуди с какво да се заяде, че да се чувства значима.

Аз никога не бих коментирала постъпките на мъжа ми през децата. Ама хората са различни.

# 41
  • София
Ми не, нали са разведени заради това?! Той си гледал себе си и бизнеса. Сега се прави на добрия баща. Тъпо е. Какво й се изредихте да й завиждате...
И той от его го прави, ама на него му е позвллено.

# 42

Баща-герой с два уиденда  в месеца не се става. Или ти се чува думата или почваш да отписваш. При който стои повече той има повече думата. Другия или слуша и уважава или ще си изпати.

И, като му тропне с крак, и на БНД, като му писне, и като я остави да си тегли финансово каруцата сама какво точно ще постигне авторката? Това са пълни глупости. Жената специално подчерта, че с БНД са в добри отношения. Но най-голямата й грешка ще бъде, ако заради едното его развали тези отношения и отнеме възможността на едното дете да учи в частно училище, а на другото в Холандия. Дали ще се зарадват децата й при това положение???
Това върви само при БНД, който мята едни смешни 100 лв издръжка на месец и хич не му пука. При бащи, които се интересуват за бъдещето на децата си и са готови да го финнасират няма как тропането с крак да доведе до нещо хубаво.

# 43
Авторката се чувства така, защото бащата не е участвал в нищо, докато са били женени. Нормално е сега да се чувства кофти. Много е изнесла на гърба си, докато господина си гради бизнес и т.н. И сега отсъстващия баща пристига изведнъж на бял кон в бившето си семейство, което иначе е отхвърлил, намира време и енергия да участва активно в живота на децата. Малко лицемерно идва. Успокоява си съвестта или пък заради хорското мнение, щото е човек с пари все пак.
Авторке, използвай го за доброто на децата.Важното е те да са добре и доволни.

# 44
В името на детето бих преглътнала всичко стига то да е щастливо и убедено, че го иска.

Общи условия

Активация на акаунт