Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 429
  • 317
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ви! Всяко мнение е важно за мен. Наистина се опитвам да намеря баланса. Никога не говоря против баща им. Той против мен - също. Честитим си празници, чуваме се редовно, повече покрай децата, разбира се. Може да звучи глупаво, но наистина бях щастлива, че съумяхме да се разведем без плюене и грозни сцени. Ето още един пример - малката искаше да ходи на някакви курсове за анимация. Съботно-неделни. Рисуването й е страст. Аз го обсъдих с баща й, защото обикновено в почивните дни са заедно и това би повлияло на времето й с него. Той каза, че е ок, защото знае какво е рисуването за нея. И защото всъщност нали това е важно - децата да се чувстват добре. Е, това искам и аз. Да обсъждаме. Нищо повече. Не мисля, че е много.

# 76
Хубаво прави. Само трябва да не ги решава сам или с помощта на който или която там му е дал/а акъл, а да си покаже уважение към майката на децата, с която тия неща се обсъждат, а не с гаджето или приятелите.

# 77
Дари бе, наистина ли намираш за нормално бившия ти да дойде и да ти каже, ме записва детето в друго училище? Не да те пита какво ще кажеш, какво мислиш, ами така, свършен факт.
Нищо нормално няма.
И не само бившият, и настоящият няма право на такива еднолични решения и изпълнения, когато става дума за общите деца..

# 78
  • София
Ами именно, тя просто иска да св допитват до нея. Жената звучи толкова умерено и някак интелигентно, а веднага я нахокахте, че иска да го прави мамино синче...
Бащата нека прави, но нека се допитва до нея. Иначе праща послание, че тя е никоя.

# 79
Много хора, намират за нормално и следват мотото- който плаща, той избира музиката. Кофти хора, но какво да се прави - има ги. Хубавото е, че имаш избор дали да живееш с такива или не. Ти си направила твоя.Подобни човечЕнца са и логично- манипулатори. Кой с по-интелигентен подход, кой с не толкова. Разбирам, че е дразнещо отношението на бащата, но и аз в името на децата бих преглътнала дразнението си. Щом и ти намираш решенията за удачни за децата, щом те се чувстват ок с тези решения и са доволни, няма начин, потискаш егото и толкоз. Сигурно те дразни и факта, че той се държи с тях, точно както се е държал и с теб. Няма какво много да направиш по въпроса, освен да се надяваш, че някой ден самите деца ще осъзнаят същността на тези кофти отношения, ще си вземат поука и няма да се отнасят по същият начин в бъдеще с който и да е.

# 80
Нали ти ги отглеждаш, какви важни решения може да взима той? Като не ти харесват курсовете - не ги водиш
А за у-щето?
Който плаща той поръчва музиката.При положение че тя самата  казва че се грижи добре за децата кому е нужно да се вихрят скандали.Крайният резултат ще е в ощърб на децата.Важните неща при тези обстоятелства са винаги финансови .А мъж заинати ли се ще има😢а издръжка за 1 дете дори и да го осъди е до никъде.

Последна редакция: сб, 24 авг 2019, 11:17 от Не се сърди, човече

# 81
Ти като не можеш да осигуриш стандарт за децата си, недей го игра жертва. Човека харчи неговите пари по децата, ти каква дума точно имаш там за неговите пари как точно да си ги харчи? Имала си преди брака, сега нещата са между него и децата. Длъжен е да се допитва до тях. Особено пък за големия, който е на 18.

# 82
  • Насред хаоса
Интересно кой ги е отгледал тия деца, докато тате си е правил париците навремето? Ей затова казвам, че смисъл от посвещаване на семейството и децата за сметка на собствената финансова самостоятелност няма. Изградил си бизнеса на гърба на жена си, защото тя е била до тях, за да работи той, и сега нямала право на дума. Има и още как, но на нейно място хич не бих спорила с него - като иска да купува вниманието на децата си сега, когато вече са големи, да действа.

# 83
Нормално е да се чувства така, все едно е никоя. И не е вярно, че не можела да осигури стандарт. Писа се по-напред.

# 84
18 годишното дете, вече взима само решенията си. Пълнолетно е и е в правото си.

# 85
Ти като не можеш да осигуриш стандарт за децата си, недей го игра жертва. Човека харчи неговите пари по децата, ти каква дума точно имаш там за неговите пари как точно да си ги харчи? Имала си преди брака, сега нещата са между него и децата. Длъжен е да се допитва до тях. Особено пък за големия, който е на 18.
Аз имам думата за децата, не за парите му. Особено пък за малката.

# 86
Да, точно за това питах. Филмирам ли се или да настоявам да се допитва и до мен. ...
Частно училище и студенство в чужбина са добри опции.Но са сериозен финансов ангажимент.
Аз просто бих заявила, че нямам средства за тях, та ако той държи на това, ще трябва да поеме изцяло тази част от плащанията-плаща 100% частното училище и 100% той издържа студента.
Ако не му харесва, търсим други решения.
И изобщо не бих се ядосвала.Просто съобщавам моите условия, при които би се случило това.

Иска малката да ходи на еди какъв си курс?О.к., щом той го плаща, аз проблеми нямам.
Иска да я води някъде на почивка/уроци/развлечение, важи горното.
Т.е., не приемам да натоварва МЕН финансово, без да ме пита.

# 87
  • София
Аз веднъж се допитах до БНД (за големия син, когато беше 2-3 резерва в АК)  и после  триста пъти съжалих, че изобщо съм се допитала. Урока си го научих. По-късно се опита да повлияе на дъщерята къде да следва, но накрая тя сама взе решение кой университет избира.

# 88
Не е направил нищо лошо.
Добре, тези неща не сте ли ги коментирали преди развода? Винаги ли сте имали несъгласия по този повод? Той иска образование и частни училища, ти - не? Или ти искаш частно училище, ама не точно това, което иска той ли? Какво да се допитва, аз не видях  нищо лошо в решенията, които взима той, заедно с децата. Децата все пак са големи, на практика решенията си ги взимат те, той само финансира.
Т.е. аз виждам нещата така: той предлага да им плати еди си какво. И двете ти деца се съгласяват, не искат да изпускат възможността. Каква точно е драмата, нека имат възможности! Ти не с мъжа, с децата си трябва да говориш, наистина ли го искат това и т.н. Ти с децата още не си обсъдила, за мъжа се закахъри!

Краси - тя написа, че той ще поема на 100%.

# 89
  • София
Ти шегуваш ли се? Как се взима решение за училище на дете в 5 клас само от единия родител - и то не от този родител, който има ежедневен ангажимент с логистиката и отглеждането в учебни дни?
Никой не казва, че решенията са лоши, дори и авторката. Напротив, ок са и тя ги приема.
Но има сигурно 2-3 неща в живота на тия деца, за които няма как да се вземат самостоятелни решения и това е едно от тях.
Не става въпрос за ново колело, нова прическа, телефон или татуировка дори. Такива решения как да е. Ама училище...

Общи условия

Активация на акаунт