Била съм в такава ситуация, с брат ми обаче и кандидатстването на сина в АК. Брат ми предложи спонсорство само за АК, не за Златарски, ПЧМГ и т.н. частни училища.
Не съм седнала да споря с него, че трябва йок, да даде парите, ама за друго училище, не за това, за което той спонсорира. Условията от негова страна са ясни - плащам АК, искате ли или не искате?
Съобщих ги на детето, детето отиде на изпита с 1 мес. готвене, не успя, не съм правила драми после как парите трябва да бъдат дадени, но за нещо, определено от мен. Нито е имало такова предложение, предложението беше ясно и конкретно - или АК, или нищо!
Как да го кажа по-ясно? ... Нямам проблем, ако детето ми се литне по кауза, набита му в главата му от някой друг, не от мен! Не смятам собствените си решения и мнения за единствено безпогрешни, допускам, че някой може да има грам мозък повече от мен и да преценява по-правилно. Не държа да съм последна инстанция на всичко, свързано с децата ми.
И последно, защото ми се наби в главата пак заглавието. Детето си е взело решението, БНД не може да вземе това решение за 12 и 19-годишно без тяхното участие и да ги насили да ходят да учат незнам си къде, революция ще настане, освен ако децата не са смачкани безкрайно.

Ако решенията са ОК, проблем ли е, че не са обсъдени? За някои да, за някои не е проблем.