Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 445
  • 317
  •   1
Отговори
# 105
Четене с разбиране трябва.

# 106
Косите, драмата е, че майката е зеленчук. Дали поради недоглеждане или нарочно. Изключена е. Той, защото носи парите и поръчва музиката, става партия с децата.

# 107
  • София
Косите, драмата е, че майката е зеленчук. Дали поради недоглеждане или нарочно. Изключена е. Той, защото носи парите и поръчва музиката, става партия с децата.

За мен, въобще майката не е зеленчук. Нейната роля в живота на децата е огромна, на емоционално ниво и е глупаво да се поставят така нещата.
Сега и децата ще увъртолите в гадоости, само и само да се начеше егото, ама без да мислите дори.
Бащата пита децата за строго определени и свързани с тяхното обучение неща. Обсъждат ги, показва им ги и ако са съгласни го съобщава на майката.
Ако тя не е съгласна, ще си каже, но дотук, всичко което бащата прави, е правилно и на място. По нейната преценка.
И друго, което е основно- пълнолетен индивид не можеш да променяш- набийте си го в главите или си го окачете като цитат на стената!
Ще направи фасон, ако е достатъчно глупава, че да слуша тирадите на някои тук и като ѝ кажат децата, че искат нещото, ще им отговори, че не е в състояние да ги финансира, ама няма и бащата да си развява коня!?
Или ще изнемогва да финансира, с което ще срути и техния стандарт на живот, ама ще е горда, че се е наложила?

# 108
Аааа, хич няма да пера на 19.
Апропо, моят няма 14 още и си има личен собствен кош за пране /от около 6 месеца/, който си обслужва сам. Докоснах се до него само веднъж, сега през лятото, като беше на гости в приятел на село, защото щеше да стои още две седмици /и от личен интерес, да си допълня пералнята Wink /.
Ако тя още го пере, проблемът също е в нея.
Изобщо бутане, какво да учи, кога да го учи, кой да му плаща, какво става с гащите му - и после рев в свекървенската ....
Авторке, остави ги да дишат, ще се образоват и без да им даваш наклон постоянно.

# 109
Просто и е гадно, че бащата го прави за децата, а не тя. Поне да го бяха обсъдили с нея... тя можеше да каже нещо от сорта "сине, ще поемем образованието ти в Холандия, с парите на баща ти" Grinning Grinning Grinning Да я има и нея някъде там в изречението...

# 110
абсурт, никой не я съветва да прави циркове и да разваля нещата, особено след като са добри и е съгласна с тях. Но е разбираема наранената й гордост. Може да е в резултат на нейни пропуски тази ситуация. Съветвам я и аз да си мълчи обаче и да се радва за развитието на децата, а не да си мери възможностите и да простее.

ДонДжон, ами не е ли гадно?

# 111
Еми не е. Представи си ти да си от тази страна. Изкарваш си пари и искаш най-доброто за детето си. Осигуряваш му го, без изобщо да те интересува бившият ти мъж, защото за теб най-важни са децата и тяхното бъдеще.
Бившият ти мъж е бивш. Не сте партньори вече. Подписал се е, че не сте вече семейство. Твоя отговорност са децата, а за бившият ти, да се грижи следващата.

# 112
Според мен не става дума тук за гордост, наранено его и т.н.
Жената явно е преживяла всички трудности по отглеждането на децата , сама. Този не е бил подпомагащ и отдаден баща, затова неговото завръщане на бял кон, малко пост фактум, я е изненадало. Тя не сподели предисторията, но аз си дописвам, че за да реагира така, е имала доста трудни моменти сама, с децата.
При отгледани - хоп. Но иначе съм съгласна, че и късна да е помощта, щом е за образование, добре дошла.
Децата ще се отнесат на всекиго според заслугите. Някой ден. Сега още са зависими.

# 113
И нашият татко се появи след около 12 години отсъствие, ама не стоя да хленча тука колко е лош и колко не се разбираме. Каквото дава, дава. Аз съм видяла и по-лошо. Деца без бащи, деца без майки /справка темата на Даски/, финансова безизходица, болести и какво ли още не. Тук драмата е - с частно училище или без? Смешно е.

# 114
За ситуацията знам от личен опит, знам за болката от незачитането. И нищо не може да ме убеди, че тя би могла да бъде избегната, ако има желание, със споделяне и разговор.

Ама що ли да я зачитаме майката за човек?!!! Тя пари тъй или иначе няма да дава.

# 115
  • София
Тя винаги може да опонира, ако смята някое решение за неподходящо. Дъщерята тепърва ще расте и ще има за какво да се вземат решения
Разбирам раздразнението да си отбелязал вече какво не ти харесва и пак да те игнорират. Затова следващият път когато ТЯ вземе решение, касаещо и бащата, да не го уведомява. Нагледният пример говори много по-добре

# 116
  • София
Тук драмата е - с частно училище или без? Смешно е.

Е, стига, не е това драмата. Авторката си каза, ок е училището, няма драми за това.
Драмата е редно ли е да се взима такова гигантско важно решение без да й се каже думичка преди това. Майка е, гледа си децата, не е кухненска маса.

# 117
  • София
За ситуацията знам от личен опит, знам за болката от незачитането. И нищо не може да ме убеди, че тя би могла да бъде избегната, ако има желание, със споделяне и разговор.

Ама що ли да я зачитаме майката за човек?!!! Тя пари тъй или иначе няма да дава.

Даваш ли си сметка, че продължаваш да искаш ТОЙ да те зачита?
Няма как да стане- затова си се развела, защото не те е зачитал, най- кратко казано.

Децата, приятелите и роднините, те зачитат, ама на теб не това ти е проблема.
Докато ти не се справиш със зависимостта си към НЕГО, никой не може да ти помогне, ами и децата ще тормозиш с чувството си за нещастност.

# 118
Тук драмата е - с частно училище или без? Смешно е.

Е, стига, не е това драмата. Авторката си каза, ок е училището, няма драми за това.
Драмата е редно ли е да се взима такова гигантско важно решение без да й се каже думичка преди това. Майка е, гледа си децата, не е кухненска маса.
Не, разбира се, че не е редно.

Но това, че някои хора го правят така, не можем да променим.

И това, че несъобразяване е имало и преди и ще продължи да има. Той, ако се допитваше за всяко свое решение до нея, дали щеше да има развод?

А, Абсурд точно го написа преди минута.

Освен ако не са се развели заради изневяра от нейна страна и тя не си е мислила, че той ще й играе по хорото доживот. Не е ясно, да дойде, да даде още информация. Както във всяка тема, непълно.

# 119
  • София
АбсурТ, не си права. Той трябва да зачита мнението на майката на детето.  Тя е човекът, на когото съдът е дал правата за отглеждане.
Не става дума за зачитането й като жена/съпруга/любовница, а като  основен отглеждащ детето. И в приемно семейство да е - ще се съобразява с тях.

Общи условия

Активация на акаунт