Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 403
  • 317
  •   1
Отговори
# 270
А да, като нямате какво да кажете..."пързалка"....

# 271
Асинката, звучиш като нормална жена, нито истерична, нито нелогична... това, че си умишлено игнорирана при вземането на решения наистина е от самонадеяно и нахално отношение от страна на бившия и майка му, разбирам да го правеха, защото си някоя кукувица, но не си...
Постави нещата ребром, преди всяко важно решение, да се чувате и точка.

# 272
  • При семейството си
А защо сте подписали извънсъдебно споразумение, какво е наложило това? Питам, защото ми е малко странно, кого защитава това споразумение?

Защото:

"Споразумение на съпрузите при развод по взаимно съгласие
Чл. 51. (1) При развод по взаимно съгласие съпрузите представят споразумение относно местоживеенето на децата, упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата, както и относно ползването на семейното жилище, издръжката между съпрузите и фамилното име. Те могат да се споразумеят и по други последици на развода.
(2) Споразумението по ал. 1 се утвърждава от съда, след като провери дали са защитени интересите на децата. Съдът може да поиска становище от дирекция "Социално подпомагане".
(3) Ако споразумението е непълно или интересите на децата не са добре защитени, съдът дава срок за отстраняване на недостатъците. Когато недостатъците не бъдат отстранени в срока, съдът отхвърля искането за развод.
(4) Изменение на местоживеенето, упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата може да се поиска при изменение на обстоятелствата."

# 273
Ellis, благодаря за информацията, не че особено ме интересуваше. Не знаех, че  това споразумение е извънсъдебно.

# 274
То може и да е "съдебно", вместо извънсъдебно, но културните хора ги уточняват предварително тези неща и ги подписват, като внасят споразумението в съда. Така разводът става само една формалност за 5 мин. Ако нямаш такова споразумение, тепърва в дело надълго и нашироко се разбирате кой ще вземе телевизора и кой кристалния сервиз  Simple Smile

# 275
Ти си тази, която трябва да взема решения относно децата щом ги отглеждаш ти къде да учат и на какви курсове да са! Бившият ти не би трябвало да участва манипулира и теб и децата ти да му се водите по правилата.
Е по глупаво разсъждение не бях чела🤔Кому е нужнен този инат та те и двамата са родители независимо че са разделени.Но всеки си знае в крайна сметка от това страдат децата.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 14:27 от Не се сърди, човече

# 276
Децата, според мен, страдат от липса на топлина, близост, емоционална подкрепа от родителите си.
Те търсят стабилитет, но не и финансов. Пиша за момиченцето, момчето вече ще си завърши следването в Холандия, има си здрава връзка и с двамата родители, пък и голяма степен на зрялост вече.
Силно съм изненадана от коментарите , че майката трябва да стои послушно, примирено, и да е дори ?!  благодарна, че абдикиралият баща, плаща частното средно образование. Flushed
Голяма ценност , голяма заслуга. Да му се поклони авторката за парите ли, какво ? Детето няма да оцелее ли без тези финанси ? Няма да стане стойностен човек ?
Понякога се стряскам. Кое е ценното за децата ни, на какво ги учим.
Но чета темата с интерес.

# 277
То реално никой не иска нищо от авторката, само да не се пречка и да спре да се самосъжалява, че е последна дупка на кавала. След като няма инициатива от нейна страна, много похвално е, че бащата е поел такава. Голямото синче като нищо да й тегли една майна в скоро време. Надали ще си прецаква бъдещето  заради комплексите на майка си.

Голяма ценност , голяма заслуга. Да му се поклони авторката за парите ли, какво ?  

# 278
Надали ще си прецаква бъдещето  заради комплексите на майка си.

То пък "страхотно" бъдеще го чака, ако има за пример поведението на баща си...Или както се казва "Тръгни подир бръмбар и ще те закара до ла*но"

# 279
То реално никой не иска нищо от авторката, само да не се пречка и да спре да се самосъжалява, че е последна дупка на кавала. След като няма инициатива от нейна страна, много похвално е, че бащата е поел такава. Голямото синче като нищо да й тегли една майна в скоро време. Надали ще си прецаква бъдещето  заради комплексите на майка си.

Голяма ценност , голяма заслуга. Да му се поклони авторката за парите ли, какво ?  
Синчето ще ми тегли една майна??? Наистина не проумявам как е възможно да си позволявате да употребявате такъв език към непознат човек! За щастие "синчето" ми има доста по-стойностни разбирания за живота. Комплекси нямам. Опитвам се да избегна конфронтация. Написах, че имам пълното и категорично право да взимам решения за образованието на малката. Но приемам решението на бащата, защото е за доброто на детето. Просто искам да ме уведомява. Много ли е???? Ако бях такава каквато ме описвате, темата нямаше да съществува, защото дъщеря ни щеше да си учи в 31 СУЧЕМ. Изумява ме наистина как предимно мъже държат подобен тон. И моля Ви, това иронично "синчето" по адрес на детето ми...не си го позволявайте отново.
Благодаря.

# 280
Просто искам да ме уведомява. Много ли е????
Можете ли да формулирате КОНКРЕТНО, как би било от полза ЗА ДЪЩЕРЯ ВИ да бъдете уведомявана от бившия?
Ако почнете с това, че сте и майка и че сте заслужили и т.н. става въпрос за собственото Ви его. Чието поддържане не е задължение на бившия.
Ако споменете за споразумения и т.н. става дума за стремеж към власт и контрол. Дали можете да издържите съдебната битка обаче? Особено ако дъщеря Ви не ви подкрепи? И което е по важно, искате ли да я използвате като оръжие срещу бившия?
Съветът беше прост - ако не можете да бъдете полезна, поне не се пречките, когато другите СА полезни.
Ако не става дума за пързалка.

# 281
Ако беше его - нямаше да я има темата. Не искам децата да възприемат този модел на поведение - аз плащам, значи мога да правя каквото си искам. Освен това - да, решенията са в полза на децата. Но колко ли трудно би било да каже " Смятам, че частното образование е по-добро от държавното и ще запиша Пенка еди къде си." Трудно ли е? Отнема време ли? Точно това е комплекс - вижте ме колко съм велик. Нямам нужда от власт. Говорим за децата ни. Не искам състезания и мерене на....знаете какво. Не знаете много подробности, които не са в полза на таткото. И въпреки това, не без усилия и от двете страни, разбира се, нещата вървят мирно и тихо. Което ще продължи още мъничко, докато и малката си поеме пътя. Не вредя на децата си. Не водя битки. Искам най-доброто за тях. Както и той. Елементарно е. Тоест - би могло да бъде.

# 282
Но колко ли трудно би било да каже " Смятам, че частното образование е по-добро от държавното и ще запиша Пенка еди къде си." Трудно ли е? Отнема време ли?
Не бягайте от въпроса. Не става дума дали е трудно и дали отнема време, а как КОНКРЕТНО е от полза за дъщеря ви.
ПС И ако препрочетете темата, може с изненада да установите, че с Вас се комуникира трудно, а и отнема много време, без да има видими резултати.
Зададохте въпрос, а после упорито не искате да чуете отговорите.

# 283
Не се знае дали е от полза задължително. Ами ако бащата след време спре да плаща частното образование, а майката няма възможност да го  прави? Много ли ще е добре за детето? просто питам Simple Smile

Детето е едва 5 клас, кой гарантира, че бащата ще плаща още 7 години частно училище, а после и скъп Университет?

# 284
  • София
а как КОНКРЕТНО е от полза за дъщеря ви.

Прощавай, Ежко, но кой точно е казал, че всичко в тоя живот трябва да е от полза на дъщерята?
Не знам защо реши, че някой от нас е казал, че споделянето е от полза на детето, никой не е споменавал такова нещо. Вкарваш Асинка в ситуация да обяснява защо смята нещо, което никога не е казвала, че смята.

Дискусия за това къде трябва да учи непълнолетно дете се случва между двама родители. Или, по изключение, решението се взима от един родител, когато другият е незаинтересован - тук такава ситуация няма. И изобщо не говорим за ползи, деца и тям подобни. Това ти си го измисли, защото вече няма какво да измъкнеш от джобовете.

Бтв, напълно съм убедена, че ако бащата беше взел самостоятелно решение да премести детето от частно в държавно, ти нямаше да си написал и една буква по темата.

Общи условия

Активация на акаунт