Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 403
  • 317
  •   1
Отговори
# 285
Но колко ли трудно би било да каже " Смятам, че частното образование е по-добро от държавното и ще запиша Пенка еди къде си." Трудно ли е? Отнема време ли?
Не бягайте от въпроса. Не става дума дали е трудно и дали отнема време, а как КОНКРЕТНО е от полза за дъщеря ви.
ПС И ако препрочетете темата, може с изненада да установите, че с Вас се комуникира трудно, а и отнема много време, без да има видими резултати.
Зададохте въпрос, а после упорито не искате да чуете отговорите.
От полза на дъщеря ми е да вижда и разбира, че една жена, една майка не е просто средство за размножаване. Че парите не са нещото, което прави един човек повече от друг. Защото, когато утре създаде семейство не ми се иска съпругът и да й каже да мълчи, защото той плаща. И тя да го счита за нормално. Не искам да създам поредната "кифла", а мислещ човек с мнение и позиция.

# 286
Но колко ли трудно би било да каже " Смятам, че частното образование е по-добро от държавното и ще запиша Пенка еди къде си." Трудно ли е? Отнема време ли?
Не бягайте от въпроса. Не става дума дали е трудно и дали отнема време, а как КОНКРЕТНО е от полза за дъщеря ви.
ПС И ако препрочетете темата, може с изненада да установите, че с Вас се комуникира трудно, а и отнема много време, без да има видими резултати.
Зададохте въпрос, а после упорито не искате да чуете отговорите.
И ако бъдем реалисти - чисто статистически мненията, подобни на вашето са 10%. Така че съм склонна да вярвам, че си правя правилните изводи. Което е и целта на темата.

# 287
С това трябваше да започнете, че ви трябва одобрението на форумното болшинството, а не решение на проблема.
ПС Хората оценят другите по това, което същите правят, а не по техния пол и т.н.
Ако искате да бъдете не само средство за размножаване, бъдете полезни и по други начини. Ако титлите "жена" и "майка" ви дават някакви допълнителни права, те са свързани именно с тази ви функция и не излизат извън нея. Например в сферата на образованието на децата.

# 288
С това трябваше да започнете, че ви трябва одобрението на форумното болшинството, а не решение на проблема.
ПС Хората оценят другите по това, което същите правят, а не по техния пол и т.н.
Ако искате да бъдете не само средство за размножаване, бъдете полезни и по други начини. Ако титлите "жена" и "майка" ви дават някакви допълнителни права, те са свързани именно с тази ви функция и не излизат извън нея. Например в сферата на образованието на децата.
Не ми е нужно форумното одобрение. Просто статистика. И в духа на Вашето изказване това, че съм жена и майка прави ли ме по-неспособна и лишава ли ме от правото да взимам решения като родител? Мисля, че не. И защото се чувствам полезна в живота си като цяло, включително и като жена и майка, смятам да упражнявам правото си на мнение и решения. Изводите за себе си ги направих. И разбрах нещо ново - ако детето ти учи в частно училище - това те прави добър родител.
Отново благодаря на всички. Мисля, че темата е изчерпана.

# 289
И в духа на Вашето изказване това, че съм жена и майка прави ли ме по-неспособна и лишава ли ме от правото да взимам решения като родител?

Правото Ви да вземате решения (в частност като родител) идва от отговорността да можете предложите (и осъществите) адекватни алтернативи. Какви адекватни алтернативи на предложената от бившия предлагате?

# 290
И в духа на Вашето изказване това, че съм жена и майка прави ли ме по-неспособна и лишава ли ме от правото да взимам решения като родител?

Правото Ви да вземате решения (в частност като родител) идва от отговорността да можете предложите (и осъществите) адекватни алтернативи. Какви адекватни алтернативи на предложената от бившия предлагате?

Не смятам, че дължа обяснение, но ще Ви отговоря. Безумието (според мен) на неговата идея е детето да учи в това частно училище до 7 клас. 2 години. Което според мен е безмислено. Що се отнася до темата частно vs държавно училище - нека не я започваме.
Моята алтернатива касае образованието й след 7 клас. По този въпрос сме на едно мнение. И не виждам никакъв смисъл да променя среда и училище за 2 години.
А и за средата в частните училища...също по-добре да не започваме темата Simple Smile

# 291
  • София
Оуу, Асинка, сакън, недей. За Ежко не е ли частно, детето ти е хвърлено на боклука.
Няма смисъл да спориш, честно, само ще си развалиш деня.

# 292
Не смятам, че дължа обяснение, но ще Ви отговоря. Безумието (според мен) на неговата идея е детето да учи в това частно училище до 7 клас. 2 години. Което според мен е безмислено. Що се отнася до темата частно vs държавно училище - нека не я започваме.
Моята алтернатива касае образованието й след 7 клас. По този въпрос сме на едно мнение. И не виждам никакъв смисъл да променя среда и училище за 2 години.
А и за средата в частните училища...също по-добре да не започваме темата Simple Smile
Дължите обяснение на себе си и на дъщеря си. Аз се опитвам да ви помогна с алтернативна гледна точка/въпроси.
Ако смятате че ЧУ (или каквото там) е по-лошо от 31-во СУ(или каквото там), говорите с дъщеря си, постигате решение за това кое е по-добро и защо и го изпълнявате.  Ако смятате, че ЧУ СЕГА е по-добрата алтернатива, не пречите на този, който я предлага да я осъществи.
Колкото до гимназията - какво може да осигурите Вие и какво бившия и при какви условия (може да смята за невъзможно или нежелателно ЧГ без ЧУ)?
Говорите с него по въпроса (конструктивно и без кавги), после с дъщеря си и стигате двечките до решение.
Достигане до решение не значи консенсус. Но ако се наложите силово над дъщеря си - очаквайте и последствията от това.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 11:25 от Ezhko

# 293
Ежко, нали точно за това е темата , че не се изпълнява ето това условие :
.
Цитат
Говорите с него по въпроса (конструктивно и без кавги), после с дъщеря си и стигате двечките до решение.

Той не е говорил първо с майката по въпроса. Което, като родителско поведение, говори само за едно- че не зачита авторитета и на отглеждащ. Иначе, авторката каза, че не е против доброто образование. Тук за друго става дума.

# 294
Ежко, нали точно за това е темата , че не се изпълнява ето това условие :
.
Цитат

Той не е говорил първо с майката по въпроса. Което, като родителско поведение, говори само за едно- че не зачита авторитета и на отглеждащ. Иначе, авторката каза, че не е против доброто образование. Тук за друго става дума.

Той не е ДЛЪЖЕН да говори с майката. Нито тя с него. Но ако ТЯ иска да не я изненадат неприятно в края на седми клас с отказ да финансират ЧГ, защото не са посещавали ЧУ, ТЯ да инициира дискусия с бившия е добра идея.
Това, че той не е инициирал дискусия може да доведе до изненада, под формата на вето на намеренията му.
Ако това вето е защото майката и дъщерята смятат, че ДУ е по-добрата алтернатива - ОК. Действат и не питат
Ако ветото е за да се изнуди бившия да зачете нечие его (пардон - права), докато му губят времето с глупости - идеята е глупава (тип "губя-губиш") до безумие. И може да доведе до "пробитото корито".

# 295
След 7 - ми клас няма да е БГ. Тя се занимава с рисуване и е много талантлива. Така казват специалистите, не защото е мое дете:)
Ще учи в училище с такава насоченост в Париж. Искаха да замине още тази година, но е твърде малка като възраст.

# 296
И моето дете е било в ЧУ след седми клас.
Но на етап пети, защо ?
За две години. Поизхвърлил се е таткото, съвсем нецелесъобразно. И затова , за мен, повтарям, за мен, това не е търсене на най- добрия вариант за детет о / да го откъснеш от съученици , учители, среда/, където е било досега, само за да покажеш на майката, че искаш да се реваншираш пред децата си, за отсъствието си от живота им. Дете в пети клас не може да оцени точно това. Дете в пети клас  има нужда от съвсем другии неща, а не от смяна на училище, щото тати е баровец.

# 297
След 7 - ми клас няма да е БГ. Тя се занимава с рисуване и е много талантлива. Така казват специалистите, не защото е мое дете:)
Ще учи в училище с такава насоченост в Париж. Искаха да замине още тази година, но е твърде малка като възраст.
Да Ви е жива и здрава, но това вече са детайли извън необходимите за решаването на конкретния въпрос. Освен ако финансирането или осъществяването на идеята не зависи от това, дали ще посещава ЧУ сега или не.

# 298
Именно - не зависи. За това и го посочих като факт - след две години детето продължава в съвсем друга посока.

# 299
Именно - не зависи. За това и го посочих като факт - след две години детето продължава в съвсем друга посока.
Чудесно.
Моят съвет - разберете се с дъщеря си и или приемете ЧУ без да мрънкате или си продължавайте в ДУ без да правите специални драми.

Общи условия

Активация на акаунт