Машина за хляб - 65 тема

• 50 337
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
добре я предлагаш тази машина, но според сайта който показваш там не се предлага.
Вече написах, че тефал с капацитет до 1500гр. не ги намирам по сайтовете на известните хипермаркети, което ме озадачи, но предполагам, че е временно явление. Все пак според мен преди великденското козунакомесене се купуват доста машини, отменящи изморителен труд.
Едва ли покупката е толкова спешна. Ако иска може да поизчака да види какво ще излезе на пазара.

# 511
Ще разпитам за останали бройки във веригата на Лидл, ако има ще взема нея.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 18:01 от Nikito82

# 512
  • Добрич
https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-GORENJE- … p;utm_content=atc

Това е единствената на тая марка която намирам, но за жалост отдавна чувам негативи за марката.

В момента ползвам Горение за 1600 г и съм доволна (от 2018 г я имам). Преди бях с Мулинекс 5000 цели 9 години и не виждам разлика в хляба. Ползвам си старите рецепти, че тези, от книжката на Горение не ми вдъхват доверие.
Имам няколко продукта на Тефал в кухнята, но не мисля, че сегашната ми хлебопекарната отстъпва по нещо на тази марка. Освен по цената...
Наскоро в темата споделиха за проблем с програмите за домашен хляб на уреда. Като изллючим това, не помня да съм попадала на съществени оплаквания. Предполагам, че щеше да ми направи впечатление, защото става въпрос за моя модел.

# 513
Кати, показаната от теб мая съм ползвала и за козунак, много добре се получаваше.

# 514
Благодаря! Пишеше, че е за теста с до 5-10 % захар. Иначе козунак правя с жива мая,  но е хубаво да го знам, в случай, че някой път нямам.

# 515
Пишат така понеже тази марка имат и друг вид мая - за сладки теста като козунак и подобни. Нея само на картинка съм я виждала, то май от нея няма малки пакетчета. Тази си е универсална и си е много хубава мая, само евентуално за козунак и други тежки неща трябва малко повече отколкото за хлябове. Но пък то си е предвидено в рецептите това нещо, така че не е проблем.

# 516
Няма я налична лидълската, май ще взема Горене.

# 517
  • Буркина Фасо
Няма я налична лидълската, май ще взема Горене.
писах ти на лични

# 518
С какъв капацитет е най-голямата домашна хлебопекарна? Аз се оглеждам за 2.5 кг. Моля за препоръки.

# 519
  • Буркина Фасо

просто от любопитство питам - за какво ти е толкова голям по грамаж хляб ?

# 520

Аааа! Сигурно е прозвучало налудничаво Simple Smile само тестото меся в пекарната, после го правя на малки питки ( като за хамбургер) и/или фокача, пица 5 членно семейство с 4 ма мъже и меся на 2 дни. Тестото е с лимец (само) и квас. Лимецът много лепне и не ми е добре да меся на ръка, хлебопекарната ползвам само за месене, после пека  във фурната. Сегашната ми Мулинекс за 1 кг хляб и мисля че ще я потроша натоварвайки я с 2 пъти по -вече.

# 521
  • София

Аааа! Сигурно е прозвучало налудничаво Simple Smile само тестото меся в пекарната, после го правя на малки питки ( като за хамбургер) и/или фокача, пица 5 членно семейство с 4 ма мъже и меся на 2 дни. Тестото е с лимец (само) и квас. Лимецът много лепне и не ми е добре да меся на ръка, хлебопекарната ползвам само за месене, после пека  във фурната. Сегашната ми Мулинекс за 1 кг хляб и мисля че ще я потроша натоварвайки я с 2 пъти по -вече.

Аз бих търсил планетарен миксер с подходяща мощност и капацитет. Имам такъв от лидълска промоция и успявам да замеся около кило и двеста брашно плюс останалите продукти, тоест близо 2 килограма продукти. За 2 кила брашно бих месил два пъти, защото миксера, който може да замеси толкова, че и отгоре, се казва тестомесачка и е професионален трифазен уред от хлебарската промишленост. Предполагам, че цената се подразбира Simple Smile.

# 522
Мунчо, благодаря. Аз меся точно с 1.2 кг брашно, тоест около 2 кг тесто. Така и писах по-горе. Simple Smile с каква мощност да търся планетарен миксер?

# 523
  • София
Скрит текст:

Щом ти е само за месене и то с такива кг. и моят съвет е за планетарен миксер. Хубавите са скъпи (4 цифрена сума) има и по-евтини, зависи какво точно искаш от миксера. Разгледай темите за такива миксери.

# 524
  • София
Мунчо, благодаря. Аз меся точно с 1.2 кг брашно, тоест около 2 кг тесто. Така и писах по-горе. Simple Smile с каква мощност да търся планетарен миксер?

За мощността важи правилото на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече Grinning. Имай предвид, че повечето "неизвестни" производители кичат някакви умопомрачителни ватове по проспекти и опаковки, които ако миксерите докарват и  до половината, ще е повод за черпене.  Затова търсиш или утвърдена марка с доказани данни, или неизвестен миксер за максималната сума, която си прежалила. Освен това, колкото по-малко допълнителни приспособления има към него, толкова по-добре. Увеличава се възможността да попаднеш на по-истинска машина. Това, което пиша, отново е на базата на личен опит - лидълския миксер е с мощност по книжка 1300 вата, но при максимално тегло на брашното ( 1.2 - 1.3 кг ) почва да се чуди какво да прави при малко по-твърдо тесто.

Общи условия

Активация на акаунт