Машина за хляб - 65 тема

• 50 334
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Буркина Фасо
А този последния мулинекс хубав ли е? Да взема него, хем е намален?
...очевидно е и стар като производство. Smiley

ще правиш ли багети? ако са ти толкова необходими  тогава го купувай.

# 496
  • София
https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-TEFAL-PF220838/p/824884
Здравейте, спряли сме се на тая Хлебопекарна. Какво мислите, струва ли си? Може и други предложения.
Зависи какво е потреблението на количество и вид хляб във вашето семейство. Показаната от теб е до 1кг. Дали би ползвала екстрите, които я оскъпяват, като например: 3 безглутенови програми, блатове за торта, конфитюри, каши и зърнени закуски? Ако не - има я в бяло с по-малко програми и доста по-евтина. А ако мислиш да си я взимаш с цел месене на питки, козунаци и прочие (тесто с поне 1кг. само брашното) си вземи по - голяма с капацитет до 1500гр., с 2 бъркалки и 2 реотана. В голямата малък хляб може да направиш, но обратното не. В момента гледам Тефал-а /1500гр./ са поизчезнали от сайтовете на големите магазини, но предполагам е временно. Може би са изкупени преди Великден заради козунаците. Иначе като марка си се ориентирала правилно. Мулинекс вече се предлага под името Тефал. Аз бих ти предложила тази: https://www.tefal.bg/%D0%A3%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0 … cc=bread%2bmakers
И тази според мен е хубава: https://www.emag.bg/hlebopekarna-moulinex-pains-du-monde-1600-w- … mp;scenario_ID=49

# 497
  • Буркина Фасо
добре я предлагаш тази машина, но според сайта който показваш там не се предлага.

# 498
  • София
А този последния мулинекс хубав ли е? Да взема него, хем е намален?

Достатъчно добър е. Отдавна и на теория, и на практика, е доказано, че се ползват само 3-4 програми от 20, грубо казано Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 499
Имам въпрос относно сухата мая Саф инстант, червена опаковка.
Скрит текст:
Купих си голямата разфасовка, но ми е малко трудно да преценя какво количество да ползвам. Досега съм работила само с Dolce maestro в пропорция 3,5-4 гр на 500 гр брашно. Също, ако можете да ме ориентирате малката лъжичка на хлебопекарната на колко гр. мая отговарят. Би трябвало да е на 1 чаена лъжичка или около 5 гр., но имам кухненска везна, която е на няколко години и според нея 2 малки мерителни лъжички са 7 гр. мая. Мерих няколко пъти и все този резултат ми даде.
Иначе, от прочетеното в нета, разбрах, че тази мая не е подходяща за козуначени теста, само за солени.

# 500
  • София
Имам въпрос относно сухата мая Саф инстант, червена опаковка.
Скрит текст:
Купих си голямата разфасовка, но ми е малко трудно да преценя какво количество да ползвам. Досега съм работила само с Dolce maestro в пропорция 3,5-4 гр на 500 гр брашно. Също, ако можете да ме ориентирате малката лъжичка на хлебопекарната на колко гр. мая отговарят. Би трябвало да е на 1 чаена лъжичка или около 5 гр., но имам кухненска везна, която е на няколко години и според нея 2 малки мерителни лъжички са 7 гр. мая. Мерих няколко пъти и все този резултат ми даде.
Иначе, от прочетеното в нета, разбрах, че тази мая не е подходяща за козуначени теста, само за солени.

Правилно е премерила старата ти кухненска везна. Точно 3.5 грама е една малка лъжичка от мерителните към машината, премерено с електронна лъжица. От 11-грамовите пакетчета САФ инстант, слагам 3.6 грама на 600 грама смесено брашно - 300 бяло и 300 пшеничено пълнозърнесто. Последното количество (1/3 от пакетчето) е 3.7 грама обикновено, защото 11 няма как да се раздели точно на три еднакви части. С други думи, спокойно можеш да ползваш за мярка малката мерна лъжичка от машината.

П.П. Най-много да ти се наложи да увеличиш количеството мая до 4 грама ако резултата не ти хареса. Аз си купих насипна Ак мая и слагам по 4 грама от нея, защото не ми вдъхна доверие това, че на снимките от обявата беше във фабрични опаковки, а при мен дойде във вакуумирано пликче без никакъв етикет.

# 501
Засега се спирам на мулинекс от емаг за 300лв, проблем ли е че е стар модел. Имат и същата но тефал която е със 120лв по скъпа и не знам да ли си заслужава разликата в цената.

# 502
Мунчо, много благодаря! Усъмних се във везната, защото си е на годинки и ми се струва, че за малки количества (под 10 гр) не не толкова прецизна. Ще си преразгледа мнението за нея май. Grinning Пропуснах да уточня, че и аз работя основно с пълнозърнесто брашно - пшенично, а напоследък и ръжено. Понякога смесвам пълнозърнесто с бяло, защото напоследък трудно намирахме пълнозърнесто брашно. Сега сме се заредили от една мелница, но ми прави впечатление, че ръженото пълнозърнесто си иска повече мая, така че може би ще пробвам с лъжичка и половина на 700 гр брашно. 7 години си карам с една и съща марка мая и сега реших да пробвам нещо ново, та ще ми е проба-грешка малко. Simple Smile
Засега се спирам на мулинекс от емаг за 300лв, проблем ли е че е стар модел. Имат и същата но тефал която е със 120лв по скъпа и не знам да ли си заслужава разликата в цената.
Наистина не знам какво да те посъветвам лично аз. От доста години няма марка Мулинекс. Изобщо не разбирам откъде изскочи тази машина.

# 503
  • София
...В момента гледам Тефал-а /1500гр./ са поизчезнали от сайтовете на големите магазини, но предполагам е временно. Може би са изкупени преди Великден заради козунаците. Иначе като марка си се ориентирала правилно. Мулинекс вече се предлага под името Тефал.

Ми не! В момента не работят китайските цехове за производството им JoyJoyJoy

# 504
Машините се изкупиха заради извънредното положение, според мен. Нали ме изостави моята в средата на март и се наложи бързо да купя друга. Служителката в Техмарт ми каза, че продават по 7-8 бройки на ден.

# 505
От тези модели 1500гр има само тая машинка, всичко друго го няма. Когато обявиха извънредно положение за 2 дни в магазините се изкупиха хлебопекарните

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 20:17 от Nikito82

# 506
Аз си взех на Горене 1600 гр и не е лоша, а и цената й е доста по-добра от Тефал. Виж и консумативите как вървят. Има разлика в това да купиш казанче за 60 лв. и за 22 лв. примерно.

# 507
Добре но къде да ги гледам, масово в големите вериги или няма или има 2 3 модела с една бъркалка?

# 508
https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-GORENJE- … p;utm_content=atc

Това е единствената на тая марка която намирам, но за жалост отдавна чувам негативи за марката.

# 509
https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-GORENJE- … p;utm_content=atc

Това е единствената на тая марка която намирам, но за жалост отдавна чувам негативи за марката.
Точно тази е моята. Аз също бях скептична към марката, но изборът беше между нея и китайчетата Ариели, Мюлер, Зефир или турските Финлукс. Засега машината се държи добре и нямам забележки, но я имам отскоро. Имаше тук още една дама, която има същата и писа, че е доволна.
Иначе като параметри е много подобна на лидълската машина, която струва два пъти по-малко и ако си намерите някъде изостанала бройка, мога да препоръчам нея, а има и 3 години гаранция. Горене е със 100 гр повече капацитет и 2 собствени програми, както и бутоните са сензорни, което за мен лично не струва двойната разлика, но тогава нямах избор. Иначе като марка Силвъркрест са добри, старата ми машина е тази марка и изкара 7 години.

Общи условия

Активация на акаунт