Машина за хляб - 65 тема

• 50 313
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Всичко работи, единствено и само тази програма не. Явно ще се прибагвя до сервиза.
Благодаря за отговорите!
Светли празници на всички Simple Smile

# 481
  • Добрич
Всичко работи, единствено и само тази програма не. Явно ще се прибагвя до сервиза.
Благодаря за отговорите!

Със същата машина съм. Коя програма не работи 15 или 16? Питам, защото и двете са за домашен хляб и ако не можете да настроите едната, опитайте с другата. Козунаците ги пека на 15-та, нея съм си настроила. Освен това веднъж зададена, после може да се променя.

# 482
  • София
Благодаря за отговорите!

Със същата машина съм. Коя програма не работи 15 или 16? Питам, защото и двете са за домашен хляб и ако не можете да настроите едната, опитайте с другата. Козунаците ги пека на 15-та, нея съм си настроила. Освен това веднъж зададена, после може да се променя.
Здравейте,
И двете прескачат, изобщо не може да се влезне на тях. От бутон меню стига до номер 14 и директно прескача на 1ва.
От бързото меню също прескача на 1ва и пищи все едно е приключила програмата.
Първия път, когато пробвах да настроя 15та някак си вкарах 0 на всичко и след това се появи проблемът.

# 483
https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-TEFAL-PF220838/p/824884
Здравейте, спряли сме се на тая Хлебопекарна. Какво мислите, струва ли си? Може и други предложения.

# 484
  • Буркина Фасо
https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-TEFAL-PF220838/p/824884
Здравейте, спряли сме се на тая Хлебопекарна. Какво мислите, струва ли си? Може и други предложения.

много пари за машина с 1 бъркалка

# 485
А какво бихте препоръча ли?

# 486
  • София
Някой има ли изпитана рецепта за хляб от лимец с квас? Интересуват ме най-вече пропорциите брашно, вода, квас, че все ми се струва, че моето тесто става меко.

Ето едни козунаци от мен, бъркани в хлебопекарната, печени във фурната:

# 487
А какво бихте препоръча ли?
Например Лидълската Силвъркрест-много потребители в темата са доволни от нея , аз също.
Хлебчето ми от днес : слагам продуктите , попоглеждам първите минути тестото и като приключи програмата- все едно съм сплитала козунак
Скрит текст:

# 488
От сегашния ми опит, бих търсила хлебопекарна с две бъркалки. Освен, че не ми харесва формата на хляба от тази с една бъркалка, другият минус е, че прави хляб до 1 килограм. Тази година правих за пръв път козунаци. Правих 5 броя, като за всеки пусках по два пъти програмата за месене. Месенето е 20 минути, т.е. 40 за всеки козунак. Ако имах по-голяма, щях да заложа двойно количество продукти в хлебопекарната и щеше да стане по-бързо.
До ноември ще карам с моята, но може би на черния петък ще си избера нещо ново. Все още се колебая дали да е хлебопекарна или добър планетарен миксер. От хлебопекарните харесах тези:
https://www.emag.bg/hlebopekarna-moulinex-pains-du-monde-1600-w- … ;utm_content=link

https://www.emag.bg/hlebopekarna-tefal-bread-of-the-world-pf6118 … .com_affiliate_T8
Като ги гледам са напълно еднакви, само марката и цената се различава.

Лидълската е на чудесна цена и много хора са доволни от нея, ако се наложи да сменям преди ноември, сигурно ще дебна да я взема, сравнително често я пускат за продажба.

# 489
  • Буркина Фасо
Мулинекса вече се казва Тефал.

# 490
  • София
Ако самото месене ти е приоритет, вземи хубав планетарен миксер. Казвам го от личен опит. В момента имам  Мулинекс, като показаните, но от лееко по-старите с 16 програми и багети, както и лидълски планетарен миксер. За големи количества и бързина на приготвянето миксера е номер едно. Спокойно бърка и малко над килограм брашно. Е,  свестните миксери са с цена по-висока от тази на по-скъпия Мулинекс, нооо... Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 491
То всичко на което пише Мулинекс са старички модели, от години са вече Тефал и те. Иначе да, ако е само за месенето по-добре миксер с достатъчна мощност. Аз моята си я ползвах основно за хляб, т.е. целите програми, но ако беше само за тесто не бих си сложила и това в кухнята само да се чудя къде да му търся място.

# 492
  • до най-прекрасния мъж
Искам да споделя и тук опитът си с козунаците от тази година. Правих по рецепта на едно момиче от фейсбук групата за рецепти за хлебопекарна. Козунаците се месят и втасват в пекарната, а се пекат във фурната. Това е рецептата:

А това е резултатът - излизат 2 бр козуначета:

Единият напълних с шококапки, а другият само разпънах на масата, навих на фитили и сплетох.
Пекох на 150 градуса на 1во ниво на фурната, без вентилатор за 45 мин - до 10та и след 40та минута без фолио, през останалото време със. Изпълних точно препоръките за месене и втасване. При моята машина програмата за тесто е 1:50 ч, но аз я спрях на 1:30 ч и я пуснах веднага отначало.
Правя домашни козунаци от 10 години, но никога не съм работила с толкова хубаво тесто.
Само едно уточнение - по рецепта маята е 1 пакет суха, но аз се заблудих и сложих 1 кубче прясна. Активирах я в млякото с по 1 лъжица брашно и захар. Вече само тази рецепта ще ползвам.

# 493
Мулинекса вече се казва Тефал.
И то от години. Учудена съм, че изобщо има Мулинекс в продажба.

# 494
А този последния мулинекс хубав ли е? Да взема него, хем е намален?

Общи условия

Активация на акаунт