Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за хляб - 65 тема

  • 28 819
  • 715
  •   1
Отговори
# 690
  • София, London
  • Мнения: 16 549
Извадих ги предварително, за да не ми развалят формата.
Много съм доволна от резултата и малкото  доволно, а аз главно заради него я купих.

# 691
  • София
  • Мнения: 1 488
Супер, това само има значение, да сте доволни от това, което се е получило! А снимка? 🤪

# 692
  • София
  • Мнения: 6
Приблизително 150 грама бяло брашно е една равна отгоре чаена чаша (250 мл), пълнозърнесто мисля че към 130 да беше. Това преди пресяването че и то дава разлика, а то и без това няма как да са съвсем еднакви брашната.

Пълнозърнестото брашно, грахам,  не се пресява, защото ще се изхвърли най-ценното - обвивката на зърното в която се намират витамините, минералите и фибрите.

спокойно може да се казва мярката в грамаж, отколкото в чаши.
моята ч.ч. събира 200 грама.Smiley
На мен ми е по-лесно да ползвам такива мерки Simple Smile

Това е една чаена чаша и е равна точно на 250 милилитра.
Порцеланови, стъклени, пластмасови и други обикновени чаши са с различен обем и променят рецептата.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 09:34 от bubanka

# 693
  • Габрово
  • Мнения: 3 183
Приблизително 150 грама бяло брашно е една равна отгоре чаена чаша (250 мл), пълнозърнесто мисля че към 130 да беше. Това преди пресяването че и то дава разлика, а то и без това няма как да са съвсем еднакви брашната.

Пълнозърнестото брашно, грахам,  не се пресява, защото ще се изхвърли най-ценното - обвивката на зърното в която се намират витамините, минералите и фибрите.
Пресявам си го аз, само че после това по-едрото го мятам пак при брашното... целта на пресяването не винаги е да се отстрани нещо, а също и да се аерира брашното. То и затова има разлика в обема на пресято и непресято брашно, непресятото е по-сбито и в чашата се събира малко повече като грамаж.

# 694
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 4 526
Бъркалките с черно покритие наистина са по-добри. Сравнявам тези на Горението с тези на Силвъркреста. Определено на Силвъркреста се скапват за 2-3 месеца и започват да залепват. С черните нямам проблем вече трети месец, не остава и трошичка по тях, без значение дали вадя хляба сутринта, когато е студен или вечер, още горещ. Винаги пада като масло от казанчето.

# 695
  • Пловдив
  • Мнения: 2 318
Здравейте Simple Smile, не четох много и направо си реших до питам. Имаме една хлебопекарна от Лидл Silver Crest SBB 850 A1 и нещо се прецака ваничка а с бъркалките и искаме ако може да вземем една от някъде, а не цяла нова хлебопекарна и едното което намерих оттук е да се свържем с Bushona, а аз това което намерих, е че има и на zigifly и ме интересува някой дали е взимал и откъде го е правил

# 696
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 4 526
Един и същи сервиз е, аз от тях взимам. Само че сервизът се казва Бушона, а сайтът им за онлайн пазаруване е zigifly. Поръчвам чрез сайта, а те ми се обаждат да потвърдят и до 1-2  дни е при мен.

# 697
  • София
  • Мнения: 1 647
Един и същи сервиз е, аз от тях взимам. Само че сервизът се казва Бушона, а сайтът им за онлайн пазаруване е zigifly. Поръчвам чрез сайта, а те ми се обаждат да потвърдят и до 1-2  дни е при мен.

Мда, и с доставката се връзваше на 30-тина лева.

# 698
  • Пловдив
  • Мнения: 2 318
Благодаря Simple Smile, ще вземем една от сайта

# 699
  • София
  • Мнения: 1 488
Второ хлебче с новата ми машинка - SilverCrest Simple Smile Най-малкият размер - 1000 гр, средна коричка, ръжен. След като извадих бъркалките, изключих мащината и оставих хляба да втасва още 2.30 ч, заради ръженото брашно. Като се понадигна доволно, пуснах на 55 минути само програма печене. 
Скрит текст:

# 700
  • София, London
  • Мнения: 16 549
И моята е същата марка, но до ръжено още не съм стигнала. Коя програма?

# 701
  • София
  • Мнения: 1 488
Програмата е за ръжен/пълнозърнест хляб. Не мога в момента да кажа кой номер е, защото след като изпека хляба и почистя машината, я прибирам в един дълбок шкаф, където стои до следващото печене.

# 702
  • Мнения: 905
Програмата е за ръжен/пълнозърнест хляб. Не мога в момента да кажа кой номер е, защото след като изпека хляба и почистя машината, я прибирам в един дълбок шкаф, където стои до следващото печене.
А бихте ли споделили рецептата Wink. Благодаря Ви.

# 703
  • София
  • Мнения: 1 488
Да си кажа честно, не използвам мерки и теглилки отдавна. Наблюдавам каква топка се оформя и добавям или течност или брашно. Запазила съм си едно видео на Ердинч, и оттам съм научила как трябва да изглежда хубавата топка тесто. Иначе продуктите са: три-четири супени лъжици зехтин/олио/разтопено масло, една супена лъжица оцет, една супена лъжица силна домашна ракия, едно разбито яйце, една мерителна чаша и малко вода/прясно мляко/кисело мляко, половин супена лъжица захар, отгоре четири мерителни чаши брашно - една бяло, три ръжено/пълнозърнесто, предварително пресято - може и два пъти, върху брашното сипвам сухата мая - ползвам в момента Юва, като едно пакетче от 11 грама деля на три, после идва ред на солта - една равна супена лъжица, чаена лъжичка смлян кориандър и някакви билки - ползвам ронена чубрица, босилек, сминдух, мащерка. Понякога слагам нарязани на дребно маслини, накиснати предварително ядки - слънчогледови, тиквени. Това е - наблюдавам първите пет-шест минути топката и добавям, ако се наложи течност или брашно. Редувам хляб със суха мая с хляб, приготвен с домашен квас. Този с квас трябва да се остави доооста по-дълго време да втасва, а и течността в началото се редуцира, тъй като квасът също е течен.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 19:58 от Mari_qana

# 704
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 5 409
на първа страница от темата в "Нашия блог"  го има видеото.

Общи условия

Активация на акаунт