Машина за хляб - 65 тема

• 50 436
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Nona M., аз обичам да правя различни хлябове, един от които е холандският. Така се казва, защото по рецепта е с холандско сирене, но мисля, че може да се замени с всяко друго жълто сирене. Освен това съдържа 3 вида брашна и маково семе, мая, сол и вода. Ако те интересува, ще ти напиша рецептата.

Да разбира се,  а на каква програма се пече?
И с какво сирене мога да го заменя?

# 376
  • София
Здравейте, от вчера сме собственици на ето тази хлебопекарна

Преди съм опитвала хляб от хлебопекарна и не съм уауу, малко ми е като въздух под налягане. Обаче мъжът ми се затръшка и я купи. Снощи направи първия хляб по рецепта от книжката (бял хляб), еми същата работа, той си го харесва, но аз чесно казано не съм впечатлена ...

След намирането на ръждив винт в един заводски Добруджа преди повече от 10-тина години, не мога да си представя, че ще купя пак хляб от магазина. Беше едно време истинския хляб, от малките фурни, пред които винаги имаше опашки в часа на вадене на пресния хляб.

П.П. Моята ежедневна рецепта е следната:

370 грама вода
300 грама бяло брашно на София мел
300 грама пълнозърнесто пшенично брашно на мелници Арчар
3-4 супени лъжици зехтин
1 малка мерна лъжица от машината със сол
1 голяма мерна лъжица от машината със захар
3.5 - 4 грама суха мая според марката. Едно пакетче от френската 11гр. обикновено деля на три. Едно пакетче от кауфландската суха мая 7гр. деля на две. В момента ползвам купена чрез интернет суха ак мая, уж българска, като от нея си отмервам по 4 грама кръгло. Ще преваря следващия въпрос и ще кажа, че ползвам електронна мерителна лъжица-везна купена пак чрез интернет. Преди няколко страници имаше снимка на първия хляб забъркан с новата мая, но там бялото брашно беше малко повече.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 12:30 от Mунчо

# 377
  • София
Аз го заменям с гауда, но в краен случай и с нашия кашкавал става. Хлебопекарната ми е Мулинекс и хлябът се пече на програма 9 - австралийски хляб.

Продукти:

Вода  500мл
Холандско сирене  200г
Сол  2 ч.л.
Пшенично брашно  500г
Ръжено брашно  150г
Пълнозърнесто брашно 50г
Суха мая 1 ч.л.
Маково семе 40г

Сложете съставките в тавичката за печене в следната последователност: вода, сирене, сол и маково семе. После добавете брашната и маята. Сложете тавичката за печене в машината. Изберете програмата, количеството на хляба и цвета на коричката. Натиснете бутона "Вкл.-Изкл.". След края на програмата, изключете хлебопекарната, извадете тавичката за печене и хляба от нея.

# 378
Скрит текст:
Аз го заменям с гауда, но в краен случай и с нашия кашкавал става. Хлебопекарната ми е Мулинекс и хлябът се пече на програма 9 - австралийски хляб.

Продукти:

Вода  500мл
Холандско сирене  200г
Сол  2 ч.л.
Пшенично брашно  500г
Ръжено брашно  150г
Пълнозърнесто брашно 50г
Суха мая 1 ч.л.
Маково семе 40г
Сложете съставките в тавичката за печене в следната последователност: вода, сирене, сол и маково семе. После добавете брашната и маята. Сложете тавичката за печене в машината. Изберете програмата, количеството на хляба и цвета на коричката. Натиснете бутона "Вкл.-Изкл.". След края на програмата, изключете хлебопекарната, извадете тавичката за печене и хляба от нея.
[/quote]
Благодаря! А какво е количеството на хляба.

# 379
  • София
1000 г

# 380
А каква е продължителността на Вашата програма 9 (австралийски хляб) на Мулинекс? Питам, за да я нагодя към някоя от програмите на моята Taurus.

Продукти:

Вода  500мл
Холандско сирене  200г
Сол  2 ч.л.
Пшенично брашно  500г
Ръжено брашно  150г
Пълнозърнесто брашно 50г
Суха мая 1 ч.л.
Маково семе 40г

# 381
  • София
3ч. и 24 мин.

# 382
# 383
  • София

Важна е и точната разбивка по време на операциите, не само цялото времетраене.

# 384
  • Буркина Фасо

Важна е и точната разбивка по време на операциите, не само цялото времетраене.
точно така.
2-3 програми с обща продължителност на всяка от 3ч. (примерно) може да имат различна продължителност на отделните процеси - месене, отпускане, втасване.
преди години в книжките, които са към машините, имаше таблица с времетраенето на всеки процес поотделно за всяка програма. сега ще трябва да си направите такава таблица за най-често използваните 3-4 програми. Smiley

пп. Мулинексите са доста модели. надали  при всичките програма 9 е за австралийски хляб. може и така да е , но се съмнявам.

# 385
  • София
А нЕкои Мулинекси даже на са и чували за такава програма (австралийски хляб). Ама нали трябва да се продават бройки... Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 386
  • Буркина Фасо
нямах в предвид рекамата Smiley
ако сложиш бг сирене вместо холандско пак ще се получи австралийски хляб. rotfImbo

# 387
  • Варна
Хлябът е холандски, а се пече на програма австралийски хляб.... На френска пекарна в България Grinning Луда работа Grinning
А какво му е интересното на австралийския хляб? Моята няма такива екстри и ми е любопитно...
Холандският разбирам, че става с по-влажна вътрешност заради сиренето, или може би не?

# 388
  • София
И аз съм невежа - за пръв път чувам за австралийски хляб, но имам приятелка, живее в Канбера - ще питам:)

# 389
  • Добрич
Със сирене не съм правила хляб, но съм правила с извара, както и с кашкавал. Отдавна беше.  Стават вкусни, да, но не бих ги правила всеки ден. Към най-обикновена рецепта след сигнала за добавките слагам сиренето/кашкавала. Пекох на основната програма на Мулинекс 5000.

Общи условия

Активация на акаунт