Машина за хляб - 65 тема

• 50 317
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • там, където ми харесва
Значи първо се меси в хлебопекарната , даже може два пъти да пуснеш програмата да меси и втория път я оставяш да втасва тестото.След като свърши програмата изкарваш козунака сплиташ го и пак го оставяш на стайна температура да втасва докато удвои обема си , може да отнеме 1-2ч.

# 451
Здравейте!Моля ви припомнете ми как беше правилото за захарта,солта и маята в допир за в машина?Вече няколко рецепти срещам и във всяка е различно.В едната дават захарта при млякото,друга да няма допир сол и мая,някъде бях чела че за активиране на прясната Мая се слага захар също...обърках се тотално и не мога да преценя кое е правилно.Става въпрос за хляб,ако това има значение.

# 452
Солта при брашното да няма допир с маята. Маята ако се разтваря предварително с захарта и водата или млякото.

# 453
  • Буркина Фасо
Здравейте!Моля ви припомнете ми как беше правилото за захарта,солта и маята в допир за в машина?Вече няколко рецепти срещам и във всяка е различно.
В едната дават захарта при млякото, - правилно
друга да няма допир сол и мая, - правилно
някъде бях чела че за активиране на прясната Мая се слага захар също - правилно
...обърках се тотално и не мога да преценя кое е правилно.Става въпрос за хляб,ако това има значение.
откъде ти идва объркването ? Smiley

добре е захарта да се разтвори предварително в течността. зрънцата и може да надраскат тефлоновото покритие на казанчето. иначе не е фатално да се сложи захарта при брашното.
сол и мая не се препоръчва да са в пряк допир.
за активирането на прясната мая в течност се слага малко захар. тя дава сила на дрождите.

пп. на първа страница от темата би трябвало да има съвети относно твоите въпроси.

# 454
Здравейте, интересувам се откъде могат да се купят резервни бъркалки за хлебопекарна? Търся за един по стар модел машина NEO. Благодаря предварително!

# 455
перди време бях намерила страхотна рецепта от руски сайт за козунак - всичко се слага едновременно и вадиш готов козунак на конци..само дето не е оплетен, а е във формата на хляб, но няма вадене /слагене и т.н.т но сега не я откривам - някой срещал ли е подобна рецепта?

# 456
Здравейте!Моля ви припомнете ми как беше правилото за захарта,солта и маята в допир за в машина?Вече няколко рецепти срещам и във всяка е различно.
В едната дават захарта при млякото, - правилно
друга да няма допир сол и мая, - правилно
някъде бях чела че за активиране на прясната Мая се слага захар също - правилно
...обърках се тотално и не мога да преценя кое е правилно.Става въпрос за хляб,ако това има значение.
откъде ти идва объркването ? Smiley

добре е захарта да се разтвори предварително в течността. зрънцата и може да надраскат тефлоновото покритие на казанчето. иначе не е фатално да се сложи захарта при брашното.
сол и мая не се препоръчва да са в пряк допир.
за активирането на прясната мая в течност се слага малко захар. тя дава сила на дрождите.

пп. на първа страница от темата би трябвало да има съвети относно твоите въпроси.

Благодаря много !!!Объркването ми идваше от многото рецепти ,които имам записани .На някои се дава всички сухи добавки да са след брашното-захар,сол,суха мая.В друга ми се дава захарта в млякото,а ако нямам мляко и прясна Мая пак ли слагам захарта при течните-водата ?Или ако имам мляко и суха Мая къде да сложа захарта,в млякото или при маята и солта ли?И ако захарта е при маята солта къде е ?🤪 Ето това продължава да ме обърква.
А това за надраскване то не го знаех.Аз ползвам рецепта за хляб ,която е със студено прясно мляко и суха Мая.Тогава къде слагам захарта и солта?И ако реша  да ползвам прясна как да я разтворя като по рецепта се дава студено малко?Въпреки ,че тук се замислих къде е логиката със студено ,като програмите затоплят продуктите.
Иначе в началото на страницата като се опитам да отворя линковете ми излиза все едно не съществува страницата или моя телефон не успява да ги зареди.

# 457
  • Бургас
Аз отделям малко количество от течността мляко/вода 80-100 гр, (затоплям я и в нея разтварям маята, ако е прясна със захарта, сухата не разтварям, слагам директно най-накрая)
Първо слагам останалата течност в казанчето, после солта и мазнината/маслото, след това брашното, правя малко кладенче като гледам да не излезе от течността в него, ако има яйца слагам тях и накрая маята активираната вече прясна или сухата....
Не ползвам отложен старт. От скоро имам хлебопекарна, но пека хляб всеки ден и след 1те няколко проби, тази последователност я намерих в нета, и от тогава винаги ми се получават перфектно Simple Smile
За уточнение, мазнината и солта слагам горе доли по равни количества в четирите ъгъла...
Всички продукти са ми на различни температури (с изключение на леко затоплената течност за активиране на прясната мая) вадя ги от местата им на съхранение и слагам...

# 458
Момичета, искам да правя козунак изцяло в машината за хляб(аз и в козуначената тема писах). Измесването е ОК, но печенето нещо ми куца...прави много дебели странични и долна кора. Машината ми има програма за 900гр.и 1200г. хляб. Можете ли да ми дадете съвет как да стане по-тънка тази кора и също така за този размер на хлебопекарната козунак с колко брашно би могъл да се изпече...Великден наближава, а не искам да се излагам. Благодаря предварително!

# 459
  • Варна
В темата за козунаците ти отговорих, но хайде и тук Simple Smile
Кората става дебела когато печенето започва от ниска температура. Ако искаш друго, печи в нормална фурна, загрята предварително.

# 460
Във връзка с драскането на казанчето от захарта почнах да разтварям в млякото...,но сега се сетих като правя козунак ,захарта пак ли тр да се разтвори ?Понеже по моята рецепта захарта се разбива с миксер с яйцата?Вие как процедирате?

# 461
  • Варна
Не е необходимо чак с миксер да се разбива. И аз в началото го правех с идеята да бъде по-пухкав козунакът ... Е - после само с вилица леко започнах да разбърквам колкото да се постопи захарта - пак е пухкав и на конци. Тоест, разбъркай яйцата без/с захарта, добави млякото с/без захар  (може и към яйцата да добавиш, не е грешка) - все ще се получи чудесен козунак! Щом е от твоите ръце Simple Smile

# 462
  • Бургас
Прави си я по твоята рецепта, тя пак се стапя, по-скоро сухата/неразтворена/неразбита, когато си е на кристали драска, и то най-вече има една на по-едри и твърди кристали...

# 463
Пробвах козунак по тази рецепта - https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/% … D1%80%D0%BD%D0%B0.

Доволна съм. Пуснах го на програма за тесто за паста - 1.50 мин. След това го оформих, втаса отново и във фурната. Много бързо го хапнахме. Утре ще направя пак.

# 464
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, изрових една хлебопекарна, която не съм ползвала от много време- NEO BM 301. Но не пазя упътването и не го намирам никъде. Освен първа програма за базов хляб, не помня другите за какво са- общо 11.
Някой има ли такава, или ВМ 201-предполагам, че е подобна? Можете ли да ми помогнете с разгадаването на другите програми. Най- много ме вълнува за козунак в момента.

Общи условия

Активация на акаунт