Машина за хляб - 65 тема

• 50 312
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Буркина Фасо
за козунак най-вероятно да няма такава програма.

# 466
Замеси си тестото на първа програма. Ако ти се стори кратка, я рестартирай и повтори. като спре да меси, премести тестото да втасва във фурната и после плети, втасвай и печи пак във фурната.

# 467
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
за козунак най-вероятно да няма такава програма.
[/quote]
Замеси си тестото на първа програма. Ако ти се стори кратка, я рестартирай и повтори. като спре да меси, премести тестото да втасва във фурната и после плети, втасвай и печи пак във фурната.
[/quote]
Видях на други марки, че има програма за сладък хляб и предположих, че на нея трябва да се пече и козунак.
 Ако започна на първа програма, трябва да я спра преди да започне да пече, нали? При мен на първа 20 минути седи сместа и се темперира, преди да започне каквото и да е. Втора програма започва да меси веднага, но не знам за какво е. Няма ли програма, която само да меси, без да пече?

# 468
Поне за мен на програма сладък хляб се получава точно това - хляб. Не че не е вкусно, но не е козунак както си трябва и туйто. Оптималното е машинката само за механичната работа по омесването и после да се продължи без нея. Хем времето си го определяш с наглеждане и когато - тогава, хем и печенето във фурна става много по-добре, в пекарната си е компромис.

# 469
Подбери си най-дългата програма според мен. За козуначеното тесто е хубаво да се бърка дълго. Като спре да меси машината, премести тестото в купа и втасвай извън машината. Иначе си е напрежение да не го изтървеш и да почне да пече.
natka e написала защо.

# 470
Аз пак не разбирам смисъла на това упражнение - да се пуска цяла програма дето има и печене, че да се дебне да не почва печенето... като всяка машина има програма само за тесто. Някои имат и по повече от една - за тесто с мая там с втасването му и за паста, дето само омесва набързо. Излишни нерви по празниците са това... Хептен нищо ли не пише отгоре край бутоните там коя програма каква е? На какъвто и език да е, все ще може да се установи с малко търсене кое от тия неща означава "тесто".

# 471
Здравейте, изрових една хлебопекарна, която не съм ползвала от много време- NEO BM 301. Но не пазя упътването и не го намирам никъде. Освен първа програма за базов хляб, не помня другите за какво са- общо 11.
Някой има ли такава, или ВМ 201-предполагам, че е подобна? Можете ли да ми помогнете с разгадаването на другите програми. Най- много ме вълнува за козунак в момента.
NEO е марка на Техномаркет. Попитай ги дали го пазят като им споменеш, че е купена от тях и така има малко голяма вероятно да ти помогнат.

# 472
  • София
Направете снимка на панелчето за управление и я качете тук. Така най-лесно ще се разгадаят програмите. Допълнително може да се предполага за тяхното  предназначение по времетраенето - програмата за паста например е от 15-18 минути, защото машината само замесва тестото и спира.

# 473
За ориентир може да служи времетраенето на програмата, както е писал Мунчо. При мен, друга марка е машината, програма тесто е час и половина. Освен това при програма тесто не са активни бутоните за избор на цвят на коричката и за грамаж (не знам дали и при другите машини е валидно).
В интернет не може ли да се свали упътване като се посочи марка и модел на машината?

# 474
  • Буркина Фасо
цвят на коричката и грамаж  оказват влияние при печенето. за това е нормално да ги няма тези функции
при програма тесто.
грамажа  оказва влияние при някои програми където е необходимо повече време за втасване, но то е предвидено
в самият цикъл на програмата.

# 475
  • София
Вчера си изградих такава последователност ( понеже у нас няма претенции за плетене и пълнене Simple Smile ) - всички продукти на куп вътре, като единствената добавка са стафидите, без да броим лимоновите кори и ванилията, и пускане на програма "Паста", която меси 18 минути по принцип. След докарване на прилична консистенция на тестото с евентуалното добавяне на брашно, пускам отново програмата да меси за 18 минути или общо първото месене е около 25 минути. Оставям да втасва около 45 минути, като за толкова обемът на тестото обикновено успява да се удвои. Пускам отново месенето за 18 минути, като след него оставям да втасва, докато обемът на тестото се увеличи даже повече от два пъти. Мажа с жълтък, поръсвам със захар и набучвам десетина парчета орехови ядки.  Накрая пускам само програма "печене" на средна коричка за 45 минути без да се съобразявам с грамажа.  Цялата дандания се случва за около 3 часа и 5-10 минути.  Уточнение - машината е Мидеа, която за печене, според задения грамаж и коричка, регулира И времетраенето, И температурата на печене. С междинното охлаждане и измиване на казанчето, успях да пусна три пъти въртележката - от 10 до около 21 часа Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

# 476
  • София
Здравейте,

Наскоро се сдобихме с хлебопекарна Gorenje, но при опит да настроим една от програмите, които позволяват ръчни настройки, таймерите се нулираха и сега вече програмата прескача и не може да се използва. Никъде не открих инфо за такова нещо. Знаете ли начин да се ресетнат настройките към фабрични и изобщо някой имал ли е такъв проблем?
Моделът е Gorenje BM1600WG.
Благодаря предварително!

# 477
  • Буркина Фасо
- натисни бутона Старт/Стоп  когато си на тази програма в продължение на няколко секунди.
- изключи машината от контакта за известно време.

# 478
  • София
- натисни бутона Старт/Стоп  когато си на тази програма в продължение на няколко секунди.
- изключи машината от контакта за известно време.

Когато натисна старт/стоп ме връща на програма 1, дори и при задържане. Стоя изключена от контакта цяла нощ и на сутринта пак си остава проблема след включване.

# 479
  • Буркина Фасо
извади контейнера и пусни програма 1 и виж дали ще работи.
пробвай и с друга програма - примерно "печене".
накрая пробвай програмата с ръчните настройки.  поне така бих процедирал.
ако и тогава се появи проблема може да се обадиш на сервиза.

Общи условия

Активация на акаунт