Машина за хляб - 65 тема

• 50 360
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Буркина Фасо

просто от любопитство питам - за какво ти е толкова голям по грамаж хляб ?

Аааа! Сигурно е прозвучало налудничаво Simple Smile само тестото меся в пекарната, после го правя на малки питки ( като за хамбургер) и/или фокача, пица 5 членно семейство с 4 ма мъже и меся на 2 дни. Тестото е с лимец (само) и квас. Лимецът много лепне и не ми е добре да меся на ръка, хлебопекарната ползвам само за месене, после пека  във фурната. Сегашната ми Мулинекс за 1 кг хляб и мисля че ще я потроша натоварвайки я с 2 пъти по -вече.
както повечето домакински ел.уреди, така и хлебопекарната не са предназначени за промишлени количества.
с 2 месения от по 1500-1600 гр. в машината ще имаш  тесто пак за 2 дни. не вярвам да е проблем да пуснеш 2 пъти машината.  иначе търсиш  миксер за тесто.

# 526
Мнения за тази хлебопекарна:
https://praktis.bg/hlebopekarna-muhler-mbm-1005-550w

# 527
  • Буркина Фасо
купувай ако те устройва грамажа.

# 528
  • София
Изключително слаб нагревател 550w. За капацитет 1кг. е добре мощността да е поне 700w.

# 529
  • Буркина Фасо
това не е мощността на нагревателя. вероятно е по-малка.
все пак това е машина до 1000 гр.  напълно достатъчно е. до към 1200-1250 гр. мощността отива някъде до към
650-700 вата, а до 1500 гр - някъде около 750-800 вата.

# 530
Благодаря, момичета, до сега не съм имала и не знам какво да гледам!

# 531
  • София
Благодаря, момичета, до сега не съм имала и не знам какво да гледам!

Kakто спомена Бонго, най-важно е да прецените колко хляб консумира домочадието дневно и дали едно пускане на машината ще задоволи това потребление. По  показаните данни, тази машина меси максимум 600 грама брашно на един път. От едно месене ще излезе 850-900 грамов готов хляб. Ние сме преценили, че един хляб трябва да стига за 4 сядания на масата, при което машината  се пуска всеки ден по един път, точно с 600 грама брашно. Нещо за мощността - дори и китайците не гледат съвсем през пръсти на произвежданите от тях уреди, така че мощността със сигурност ще е достатъчна, за да си свърши машината приемливо добре работата. Остава да решите дали хляб във формата на кубче (заради формата на казанчето) няма да ви изглежда леко непривично Blush

# 532
На нас такъв хляб ни стига точно за едно сядане. Като започне едно мазане с масло.....Вече качих 3 кг. Ако намери останала бройка от лидълската, силно препоръчвам. Лично мое мнение е да търси за по-голям грамаж хляб и да е с 2 бъркалки. И задължително да има кухненска везна.

# 533
  • Варна - Черна гора
Здравейте,
имаме проблем с хлебопекарната на майка ми - Силвър крест - Лидлска.
При работа (месене) казанчето излиза от гнездата (подскача).
Някой сблъсвал ли се е с такъв проблем? Приемам идеи за отстаняването му.

# 534
Здравейте,
Трябва казанчето хубаво да се сложи в гнездото и след това да се натисне, за да влезе. Ще усетиш като стане това.

# 535
  • Варна - Черна гора
Здравейте,
Трябва казанчето хубаво да се сложи в гнездото и след това да се натисне, за да влезе. Ще усетиш като стане това.
Благодаря, това го правим. Първоначално, започна да го изхвърля на основна програма, а на френска не и така, изредихме всички програми. Сега вече танцува, без да подбира програма Grinning

# 536
Моето беше започнало да прави така, друга марка беше хлебопекарната и накрая бъркалката спря да се върти, оказа се че се е счупил лагера. Беше задната бъркалка и ми казаха, че обикновено те се чупели. Дано при вас не е това или поне да го покрива гаранцията ако се счупи, на мен не ми го признаха за гаранционен ремонт.

# 537
Здравейте,

Здравей, най вероятно се е разбила една от втулките на на някоя от осите. Така като започне да върти изхвърля казанчето нагоре.Подлежи на ремонт, но не от сервиза, ще ви кажат че казанчето не е гаранционно.

# 538
  • София
Здравейте,
ilka, ако машината е в гаратция в Машина за хляб - 64 тема, стр. 36 съм писала, но ще се самоцитирам:
Цитат
Аз съм с тази на Лидл. Имам една от миналата година март и сега взехме втора, защото вкъщи хлябът трудно се задържа. Доволна съм много, въпреки че първата машинка изгоря след месец и половина.
Скрит текст:
Обадих се на телефона за сервиз казаха ми, че имам два варианта: 1. До 90 дни от покупката мога да я върна и да ми върнат парите. 2. Да ми уважат гаранцията и да дойде куриер да вземе машината опакована и с копие от касовата бележка.
Избрах втория вариант. Куриер взе машината от вкъщи и изпратиха до Германия. След две седмици ми я върнаха пак с куриер до вкъщи. Когато ми се разби оста и се надраска казанчето, се обадих на телефона за сервиз. В началото ми казаха, че било консуматив, но ще направят запитване дали ще уважат гаранцията. На другия ден на мейла си получих, че след три дни от Германия ще получа казанче с бъркалки - доставка с куриер до вкъщи.

# 539
  • Буркина Фасо
Моето беше започнало да прави така, друга марка беше хлебопекарната и накрая бъркалката спря да се върти, оказа се че се е счупил лагера. Беше задната бъркалка и ми казаха, че обикновено те се чупели. Дано при вас не е това или поне да го покрива гаранцията ако се счупи, на мен не ми го признаха за гаранционен ремонт.
за разбиване/счупване са само семеринга и втулките. лагерчета няма или поне не съм чул никога някой да казва
това. аз замених втулките с лагерчета , но оригинала беше с втулки.
щом казанчето излиза от гнездата ... или не е поставено добре или са се  износили повърхностите  на казанчето и машината - 2-те алуминиеви гнезда. това е малко вероятно според мен.  от какво може да се износят ? - от многогодишно употреба или вследствие на разбити втулки.  за да се стигне до там много по-рано би трябвало да се усети луфта в разбитите втулки.
на снимката е посочено къде е това износване/протъркване  на гнездото.
може да обърнете внимание и на износването на самата перка. отбелязана е и тя.
ако е в гаранция търсете сервиза.  но ако не е, дори и да се сменят втулките и семерингите  след ремонт казанчето пак може да изпада от гнездото.

Общи условия

Активация на акаунт