Машина за хляб - 65 тема

• 50 252
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Буркина Фасо
добре би било да привикнеш да вадиш бъркалката след всяко последно месене. Smiley
Собственик съм на хлебопекарна от 3-4 часа(не от Лидл) , още не съм прочела абсолютно всички книжлета, но... Винаги ли бъркалката се вади преди печене Frowning1 смятах да я пускам нощем... Rolling Eyes
И още нещо, в рецептата за хляб в книжката пише "2с.л. мляко на прах" - мога ли да го пропусна?
млякото на прах може да го пропускаш.
за бъркалките - прочети последните страници от темата.

# 646
Рядко съм пекла хляб в самата хлебопекарна, но когато съм го правила е точно защото пека нощем или когато ме няма вкъщи. Само гледай да не забравиш да ги махнеш бъркалките преди да тръгнеш да режеш хляба, че покритието ще се надраска от ножа. Имам една кукичка и много лесно се вади бъркалката с нея от вече изпечения хляб.
Сега обаче предпочитам да правя хляб когато съм си вкъщи и мога да следя процеса - така виждам дали трябва още брашно или вода, следя да не превтаса тестото и накрая пека във фурната, защото формата от моята хлебопекарна не ми харесва.

# 647
Аз пека от доста време главно на отложен старт като ме няма, но и да не е на отложен пак никога не вадя бъркалките, защото не ми се цапа и не ми се варди кога да ги вадя, моята не пищи. Остават си дупки с големината на бъркалките, което поне за нас вкъщи не е болка за умиране. Два пъти съм ги вадила и после по един час тръсках хляба да го извадя изпечен.

# 648
  • 1st floor
Идеи от къде да си купя подходящи пликчета за съхранение на хляба? Сега ползвам обикновени пазарски найлонови, но не съм сигурна, че са ОК. А и много се късат от коричката на хляба и всичко става в трохи...

# 649
Най-добре кутия за хляб.

# 650
  • София
И преди съм описвала как съхранявам моите хлябове - загъвам ги в намачкана хартия за печене, след това в памучна кърпа и накрая - в найлонова торбичка. В хладилника ми издържа до 7 дни така.

# 651
  • Бургас
От половин година имам пекарна от Лидл, пека редовно, бъркалки не махам. Като извадя хляба (ако го вадя веднага, го оставям 10на мин да отпочине и после махам бъркалките с една медицинска пинсета, по-голяма и по дебела, остават точно дупки с формата на бъркалките, не ме притеснява), не съм съхранявала хляб до сега повече от няколко часа (изяжда се почти автоматически докато е топъл), рядко остава парченнце за няколко часа... Simple Smile

# 652
Пуснах моята машинка за първи път. Ако реша да вадя бъркалките, в кой момент трябва да стане това - след като приключи бъркането и преди втасването или след втасването? И дали няма да прекъсне програмата, ако включва и изключа, за да извадя бъркалката? Не виждам опция за standby по време на програмата? Hug

п.с. Моята не писука Grinning Наблюдавам дисплея, за да установя докъде е.

# 653
  • гр. София
Пуснах моята машинка за първи път. Ако реша да вадя бъркалките, в кой момент трябва да стане това - след като приключи бъркането и преди втасването или след втасването? И дали няма да прекъсне програмата, ако включва и изключа, за да извадя бъркалката? Не виждам опция за standby по време на програмата? Hug

кокошчица аз имам лидълската от преди много години, забелязала съм, че писука за вадене на бъркалките при оставащо време 1:35 мин (да се разбира час и тридесет и пет мин) . Имам и на Тефал, тя не писука, но съм вадила бъркалките пак на 1:35 мин. преди края, не се разваля нито форма, нито нищо. Не знам дали и при теб ще е ОК. О, забравих- програмите, при които ги вадя в този час са нормален и пухкав (френски).

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 14:07 от Silvanka_

# 654
  • Добрич
Преди бях с Мулинекс 5000 и бъркалките излизаха трудно, оставях хлябът да престои и въпреки това не се изкарваха идеално. Сега съм с Горение 1600 и бъркалките са, като облизани. Вадя ги веднага след изкарването на хляба от казанчето. При такъв навик, е по-малко вероятно да се забравят и да се среже хляба с тях.
Относно сухото мляко, може вместо част от водата, да се сложи прясно/кисело мляко или айрян. Може и нищо да не се слага вместо него. Въпрос на вкус и предпочитания.

# 655
Първи опит половин кг класически хляб Blush Децата са във възторг Grinning
Перката не я извадих предварително, не посмях да бърникам във включена машина, но когато изваждах хлебчето тя просто си остана в купата. Не се наложи да я дърпам с кукичката.
"Пораженията" по хлебчето от нея са минимални и смятам, че ще преживея тоя естетически шок Grinning 

# 656
  • София
Първи опит половин кг класически хляб Blush Децата са във възторг Grinning
Перката не я извадих предварително, не посмях да бърникам във включена машина, но когато изваждах хлебчето тя просто си остана в купата. Не се наложи да я дърпам с кукичката.
"Пораженията" по хлебчето от нея са минимални и смятам, че ще преживея тоя естетически шок Grinning  

Просто сте извадили късмет с покритието на бъркалката, иначе наистина щяхте да бъдете шокирана Joy Joy Joy

# 657
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате сервиз за ремонт на хлебопекарна. Не е гаранционна, не е купувана от Бг и затова търся извънгаранционно обслужване на немасова марка. Благодаря Simple Smile За София става въпрос.

# 658
  • Буркина Фасо

след последното месене бъркалките не ти трябват повече. няма смисъл и те да втасват с тестото Smiley
и няма смисъл да се спира машината. иначе  не се прекъсва програмата при спиране за около 10 мин.  при мен
мисля че бяха 7 мин.

# 659
  • София
Някой пробвал ли се е с квасен хляб с програмируема програма на Силвър крест? Чудя се дали пак да си взема?

Общи условия

Активация на акаунт