Модни консултации 41

• 46 213
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
... не съм съгласна, че синята рокля е скучна, напротив - с този цвят съвсем не ми изглежда скучна. Но точно тази дължина под коляното изглежда чудесно на някакъв ток или поне равен, но висок ботуш, защото с ниска обувки малко "заземява". Има чудесни варианти на дебел среден ток и лично аз бих предпочела такъв, например популярните напоследък Мери Джейнс, пред равна подметка. Сек да погледна за визуализации...
Не намирам точно това, което искам, но ето тук са примери с пола-ммолив, което е същият силует, като роклята:
https://www.thetrendspotter.net/how-to-wear-a-pencil-skirt/

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 22:23 от Agent Provocateur

# 91
... не съм съгласна, че синята рокля е скучна, напротив - с този цвят съвсем не ми изглежда скучна. Но точно тази дължина под коляното изглежда чудесно на някакъв ток или поне равен, но висок ботуш, защото с ниска обувки малко "заземява". Има чудесни варианти на дебел среден ток и лично аз бих предпочела такъв, например популярните напоследък Мери Джейнс, пред равна подметка. Сек да погледна за визуализации...
Не намирам точно това, което искам, но ето тук са примери с пола-ммолив, което е същият силует, като роклята:
https://www.thetrendspotter.net/how-to-wear-a-pencil-skirt/

Точно при този пример краката са срязани двийно. Веднъж от тази дължина на полата и веднъж от височината на ботите. Лично на мен не ми харесва.

# 92
Надолу има още примери! На мен лично също не ми харесва с боти точно поради посочените от вас причини, но масово го носят и така...

# 93
Това че масово го носят така, съвсем не означава, че е красиво!

# 94
Това че масово го носят така, съвсем не означава, че е красиво!
Естетиката е относително нещо. Фактът, че на мен и на вас нещо не ни изглежда естетически издържано не го прави грозно. За майка ми кецовете са най-грозните обувки на света, което не ги прави грозни за няколкото милиарда, които ги носят. За капак естетическите норми се менят доста динамично и са различни в различните култури и субкултури. Тук просто споделяме своите гледни точки + примери и е добре да не бъдем толкова категорични и да уважаваме правото на всеки да има собствен стил и предпочитания Grinning  

PS Ще трябва да си призная факта, че не веднъж и дваж съм оплювала комбинации, които мен ме правят трътлеста, късокрака и смешна, но са стояли убийствено на някоя по-висока, по-стройна, по-дългокрака. C'est la vie!

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 03:11 от Agent Provocateur

# 95
Не е необходимо да ми обясняваш как работи естетиката...благодаря, ама имам идея. 😃
Мисълта ми беше много погрешно изтълкувана - всеки има правото да носи каквито комбинации му харесват и го карат да се чувстват добре, НО не смятам, че нещо трябва да се възприеме като стилно и естетически издържано, защото в някое модно списание/сайт присъства или пък било дори и разпространено.
Това което исках да кажа е че много от нещата които седят добре на 180см висока манекенка изглеждат абсурдно на средно статистическата жена.
Според мен е по-важно не да се следи кое точно е най-модерното и какво носят всички, а всеки да открие своята собствена интерпретация  за стил и мода и да носи дрехи, които подчертават хубавите страни на човек.

# 96
Момичета да знаете от къде мога да си взема хубаво зимно палто, което да топли. Зимата ходя с къс ръкав под якето и ми е важно да е плътно и топло. Онлайн или физически магазин в Пловдив?

# 97
Здравейте,момичета!
Аз пък издирвам такива боти и по възможност онлайн

# 98
Не е необходимо да ми обясняваш как работи естетиката...благодаря, ама имам идея. 😃
Мисълта ми беше много погрешно изтълкувана - всеки има правото да носи каквито комбинации му харесват и го карат да се чувстват добре, НО не смятам, че нещо трябва да се възприеме като стилно и естетически издържано, защото в някое модно списание/сайт присъства или пък било дори и разпространено.
Това което исках да кажа е че много от нещата които седят добре на 180см висока манекенка изглеждат абсурдно на средно статистическата жена.
Според мен е по-важно не да се следи кое точно е най-модерното и какво носят всички, а всеки да открие своята собствена интерпретация  за стил и мода и да носи дрехи, които подчертават хубавите страни на човек.
Извинявам се, че съм ви разбрала погрешно - често явление в интернет пространството - и съм абсолютно съгласна със това, че не трябва да се следват сляпо каквито и да е моди и трендове. НО аз лично нямам никаква визуална представа за съфорумките в тази тема (с 2-3 изключения!), нито пък за личния им стил или предпочитания. Та затова и споделям/показвам И как аз бих подходила (на базата на моя личен стил и вкус) И това, как се стилизира дадена дреха в пространството около мен, дори тези визии да не съответстват на моята лична естетика.

Аз също много харесвам кубинките и съм харесала едни от Некст.Но нося 42 номер и се чудя,дали няма да стоят грубо и огромно, заради съчетанието голям крак+груба обувка?И са с 3,5см ток,аз съм много висока и с всичко над 2см се чуствам гигант.Винаги съм мразила ръста си!! За капак си намерих по-нисък мъж..
42 не е малко, но вие самата казвате, че сте много висока - т.е. пропорционално на ръста ви стъпалата ви далеч не изглеждат толкова огромни в сравнение с това как биха изглеждали ако бяхте 150 см. висока.
Единственият начин е да пробвате обувките и не е лоша идея да ги пробвате с повече от един панталон/дънки/поли - в зависимост от това как мислите да ги носите и си преценете дали се харесвате или не. Пробвайте и няколко различни модела кубинки, за да видите в сравнение с какво и как повече се възприемате. А за мъжа не се притеснявайте - той ще ви обича и с токове, стига да се чувствате красива и щастлива Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 15:50 от Agent Provocateur

# 99
Agent, да интернет пространството има тази способност, за това пък ще си разискваме на дълго и на широко, че да се разбираме правилно. 😃

Очаквам съвсем скоро магазините да се напълнят с есенни дрехи и обувки и нямам търпение да се поразтъпча и да обновя есенния си гардероб - започнах вече с освобождаването на място.
Аз имам нужда от доста неща и дано модерното не ме разочарова.

# 100
Скрит текст:
Според мен е по-важно не да се следи кое точно е най-модерното и какво носят всички, а всеки да открие своята собствена интерпретация  за стил и мода и да носи дрехи, които подчертават хубавите страни на човек.
Извинявам се, че съм ви разбрала погрешно - често явление в интернет пространството - и съм абсолютно съгласна със това, че не трябва да се следват сляпо каквито и да е моди и трендове. НО аз лично нямам никаква визуална представа за съфорумките в тази тема (с 2-3 изключения!), нито пък за личния им стил или предпочитания. Та затова и споделям/показвам И как аз бих подходила (на базата на моя личен стил и вкус) И това, как се стилизира дадена дреха в пространството около мен, дори тези визии да не съответстват на моята лична естетика.

Аз също много харесвам кубинките и съм харесала едни от Некст.Но нося 42 номер и се чудя,дали няма да стоят грубо и огромно, заради съчетанието голям крак+груба обувка?И са с 3,5см ток,аз съм много висока и с всичко над 2см се чуствам гигант.Винаги съм мразила ръста си!! За капак си намерих по-нисък мъж..
42 не е малко, но вие самата казвате, че сте много висока - т.е. пропорционално на ръста ви стъпалата ви далеч не изглеждат толкова огромни в сравнение с това как биха изглеждали ако бяхте 150 см. висока.
Единственият начин е да пробвате обувките и не е лоша идея да ги пробвате с повече от един панталон/дънки/поли - в зависимост от това как мислите да ги носите и си преценете дали се харесвате или не. Пробвайте и няколко различни модела кубинки, за да видите в сравнение с какво и как повече се възприемате. А за мъжа не се притеснявайте - той ще ви обича и с токове, стига да се чувствате красива и щастлива Simple Smile

Благодаря за подробния пост,Агент!Просто в Бг е трудно да откриеш във физически магазин 42 номер обувка/камо ли  това,което търсиш си,че и няколко модела../Импосибъл!Ще поръчам тези от Некст,а ако не ми стоят ок-връщам ги.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 09:25 от bubanka

# 101
Здравейте,пазарували ли сте от Sinsay и как е качеството на дрехите им?Видях,че пише че са полски...??? Yum

# 102
  • София-Младост
Здравейте,пазарували ли сте от Sinsay и как е качеството на дрехите им?Видях,че пише че са полски...??? Yum
На мен ми се видяха малко боклучави, но на тинейджърите им допадат.

# 103
Благодаря за подробния пост,Агент!Просто в Бг е трудно да откриеш във физически магазин 42 номер обувка/камо ли  това,което търсиш си,че и няколко модела../Импосибъл!Ще поръчам тези от Некст,а ако не ми стоят ок-връщам ги.
Ако правилно разбирам, говориш за боти тип Тимбърленд. Никога не излизат от мода.Те са унисекс и има размери до 46 мисля. Аз умирам за такива боти, но съм с много клечави крака и все са ми широки в глезените. А ги гледам от години. Миналата година вече не издържах и си купих едни в цвят камел. Защо съм се чудила толкова време не знам, не ги свалих, даже не ги и връзвах, че ми изглеждаха по-добре и някак небрежно така.

# 104

Лятото взех няколко потника на децата , не са мръднали, аз си взех панталон, също нямам оплаквания.
Последно взехме суичъри и долнища, но в момента е с тях на лагер, ще разбера като ги изпера още няколко пъти.
Общо взето за тия пари...доволни сме.

Общи условия

Активация на акаунт