С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 627
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
За съжаление не е това, което искам
Но ме изразни че Афродита го каза с висок тон, а едва ли на хората има е приятно да им се държи такъв тон!
Афродита звучи грубо, но ако се абстрахираш от тона, в поста ѝ има много истина. С две думи, зарежи тона на Афродита, помисли върху това, което тя  реално ти казва и си оправяй живота.

# 361
  • Варна
Михаела, а някога обсъждали ли сте сериозно и конкретно ваше хипотетично изнасяне в друг дом? Двамата с мъжа ти или пък тримата с майка му, говорили ли сте за това? Идвало ли ти е на ум, че гледането на децата на брата е жест от нейна страна, един вид признание, че те се справят с имотния въпрос и затова тя удря едно рамо за децата, един вид, че заслужават? А вие вече сте получили помощ от нея във вид на жилище, което да обитавате и ви е оставила сами да се спасявате поне с детето. Примерно.

Не се заяждам с тези въпроси. Но, ако жената вие приела у дома с мисълта, че това е нещо временно и в един момент вие ще се разшетате за собствено жилище, а вие се помайвате и това положение ви устройва, нищо чудно защо е крива и дръпната.

# 362
  • София
Тя иска да се изнесе в другия дом, и е готова да ни отстъпи сегашния, а за другия и син ми е казвала,, уморена съм вече и не ми се ходи специално да гледам децата, но ходя заради тях...... "

# 363
  • Варна
В такъв случай най-малкото, което можете да направите, е да й помогнете финансово и физически с ремонта на другия дом. И си имайте едно на ум, че това, че вие оставате в това жилище, не го прави ваше. То си е все още нейно, а един ден като се спомине женицата, ще бъде поравно на двамата братя.

# 364
Значи, жената е готова да напусне дома си, за да ви осигури безплатно жилище, а ти вместо да оцениш жеста, недоволстваш, че гледала децата на другия брат. На китайски ли ти говорим, че не разбираш или е по-удобно да не разбираш? И ти си ОК свекърва ти да напусне дома си и да се нанесе в жилище, което е за основен ремонт, а вие да не дадете нито стотинка? Че дори се взираш колко помагала на другия брат и дали е кисела. Ми, кисела ще е, като е будала и патка...

# 365
  • София
A имота на брата на мъжа ти дали не е наследен пак от свекърва ти и свекъра? Или си е техен? Или наследен от родата на жена му?

# 366
  • София
Финансово сме дали половината пари зщ, за да и помогнем, а другия брат се налива  с бири след работа.... Само аз и мъжа ми сме и помогнали и физически и финансово
А за гледането на децата аз съм я освободила от нашето дете(като намекна да го гледа за един час, се почват едни Фасони)

# 367
Половината пари за какво сте дали?

# 368
  • София
За ремонта

# 369
  • Варна
Ами хващайте се и правете ремонта. Да се отдели жената и да й е по-спокойно. Може пък да се навие после и вашето дете да гледа понякога.

# 370
  • Варна
Mihaela, а твоите родители какво дават?

# 371
  • София
Абе перяла свекървата, готвила ѝ и пари за ремонта били дали. Започна да си съчинява вече.

# 372
  • София

Е, как какво - самата Михаелка, малко ли е ??? Все пак е перачка, готвачка, чистачка, детегледачка, свекогледачка и т.н. в 1. Я виж свекърва й какво дава - едно не особено пораснало дете, възпитано да се обеби в детската си стая, и едни приказки за един апартамент, който я им го припише на хартия, я не, а ако го - то най-вероятно ще е с клаузи за гледане и право на ползване. Евентуално някога може би ще е техен. До тогава си е на свека и в нея и ножа и хляба дет се вика.

# 373
  • София
Не всеки, който мрънка, би си мръднал пръста, за да промени обстоятелствата си. Някои хора обичат просто да си мрънкат. Дори ако им предложиш план за действие се стресират, че ще им се промени битието, и от девет кладенеца вода донасят с обяснения защо е невъзможно да се направи нещо.
Темата на Михаела няма смисъл да се разисква, всички виждат какво е нужно да се направи, но от нейните постове личи, че тя предпочита да си мрънка безучастно.

# 374
  • София

Майка ми е вдовица и живее на 110 км от нас

Общи условия

Активация на акаунт