С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 611
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
В темата явно вече не се позволява никакво оплакване от свекърви, така че и заглавието трябва да се промени.
Не мисля така. Много зависи кой от какво и как се оплаква. Не виждам защо да аплодираме или толерираме наглост и дебелочие. Когато е имало адекватно оплакване, снахата е получавала съчувствие и подкрепа, включително и моите. Наскоро Гугълчето се оплака от нейните свекъри. Всички я подкрепихме.

# 391
  • София
Дали братът е редно да доплати другата половина от ремонта - зависи дали е получил и той имот на готово защо ако е - сега е редно и той да се включи в ремонта, ако не е - не е длъжен. Но пък иначе ако не е съгласен, а Михаела и мъжът й искат самостоятелност някаква, да го платят целия и да си приключват ежедневните мъки. Пък ако имаха малко повече финансова култура можеше да си вземат нещо с ипотека, вместо да наливат в ремонт на чужд имот, а не да чакат да им освободят къщичка, която винаги ще си остане домът на свека и винаги С ще си прави каквото иска и ще си ходи когато иска.

# 392
Е, що - щото вероятно е по-голям и по-свестен апартамент, а не 'къщичка' в окаяно състояние. Rolling Eyes Тя свекървата явно просто не иска да съжителстват и го показва по всички начини, надали не си дава сметка че за два дни ремонта няма да стане. Намеква, ама кой да се усети. Защо не го казва директно вече е друг въпрос и защо въобще се е съгласила на сегашното положение. Вероятно поради съжаление и липса на воля.
Сегашната къща е в квартал в който има всичко необходимо за едно малко дете, докато другата малка къщичка е в по далечен квартал
Имам дежавю. Помните ли малката точица? И там снахата искаше да натири свекърите в панелката, че техният апартамент бил по-подходящ за малката точица.

# 393
Е, как! Малката точица е незабравима.

# 394
  • София
Пак казвам ТЯ иска да се премести!

# 395
И аз пак ти казвам, тя иска да се премести, защото ѝ е писнало да ѝ се завирате в краката и в дома ѝ, но не иска скандали със сина си и заради вашето нахалство е готова и от дома си да се махне, само за да се отърве.

Между другото, мисля да поръчам специален подарък за Говендър Мой.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Скрит текст:
Точно така. Родена съм през юли.  Laughing

# 396
  • София
Ем ще иска ами! Като не се местие вие, все единия трябва да отстъпи, за да има мир и спокойствие за двете семейства Satisfied Като вижда как е възпитала сина си и какво "произведение" на природата е направила от него - ще си сърба попарата сега, или иначе казано, като не го е научила първо да си подсигури елементарни нужди за семесйтво и тогава да го създава, сега ще търси начини тя да му подсигури тез елементарни нужди.

# 397
Уф! По-голяма грубиянка си от мен, но написаното е право в целта.

# 398
  • София
А, има и трети вариант.

Преди години майка ми изхвърли от нас брат ми и една нагла кандидат-снаха.

# 399
  • София
Беше ми много приятно да си излея мъката! Има ли развитие ще пиша пак
Приятен ден на всички!

# 400
  • MI
Не иска да види истината Михаела, не че толкова не разбира. По-удобно е така.

# 401
Съгласна. Няма шанс човек да е толкова тъп, че да не схване казаното с думи прости. Но виж, да е безкрайно нагъл, може.

# 402
  • Сан Франциско
‘Ми иска да се мести ‘ми, кой нормален няма да иска? И аз вече почнах да се дразня с казуса на Михаелката. Като се има предвид, че действието се развива в София (ако не греша), град с добре уреден градски транспорт, и че главният характер получава безплатна къща, аргументът, че кварталът е по-далечен и н’ам си какво е, меко казано, смехотворен.

На фона на тази драма, моята хъркаща свекърва, която в момента си “почива очите” на безценния диван и тресе къщата, си е направо душичка.

# 403
Пак казвам ТЯ иска да се премести!

Според тебе каква е причината да иска да се премести?

# 404
  • София
Като се замисля, що пък, вместо да се мести сърдитата и нацупена свекърва и да се притеснява от размера на бъдещата си пенсия, не вземе да разкара синчето и снахата, пък с другата къщурка да си осигури един приличен наем, от който да преживява доволно? Мисля, снахата най- накрая ще се кротне и необезпокоявано ще се изживява като принцеса...

Общи условия

Активация на акаунт