С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 613
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Хубаво е, че давате половината пари за ремонта. Хай вече ти го е казала- хващате се, правите ремонта, изнасяте се и започвате да живеете като големи хора.

# 376
  • София
Михаела, като сте дали половина пари за ремонта той реално свършен ли е наполовина? Щото ако е  така би следвало да има баня, тоалетна и кухня, макар и недовършена кухня, но използваема + матрак /с евентуална подматрачна рамка на крачета, ама може и без тях за начало/ или иначе казано би следвало да може да се живее. Е, няма да е ок за гости, ама ще има къде спи, да се окъпе и да си сготви. Защо още е при вас?

# 377
Афродита, тя не е при тях. Те са при нея.

И е редно те да се изнесат и да си ремонтират колкото и когато могат и искат, а не да принуждават възрастната жена да се изнася от дома си и да се занимава с ремонти, че и половината ремонт да плаща.

Сделката си я бива- свеки осигурява безплатно жилище, изнася се и си плаща половината ремонт на другото жилище.

# 378
Tired FaceВие откъде разбрахте за какъв ремонт става дума ?
Този случай все повече ме озадачава.
Михаела, отговаряй малко по-подробно, ако може, моля Kissing

Съвсем се объркАх аз.

# 379
  • MI
Няма особен смисъл да се коментира в случая, защото съветите няма да бъдат чути, но много нагло стана. Значи отиваш наготово в къщата на някой, цупиш се че не е в настроение и се чудиш как да го изхвърлиш от дома му в нещо недовършено, пак негова собственост. За сметка на това държиш сметка на девер си че смее да си почива след работа и не дава пари за къщата, в която свекървата би трябвало да се изнесе за да може ти да живееш в нейния апартамент спокойно, не той. Ами че той си има негово жилище, от какъв зор ще ви осигурява на вас?! И на всичко отгоре даваш половината пари, а не всички, за да може да ти се ометат от главата и очакваш благодарност. Rolling Eyes Че да идат те в другия имот, малко по малко ще го стегнат и ще са спокойни. Само че така е по-лесно - наем и ипотека не плащат, пари за нормален ремонт не дават, другите виновни. Виж, тъщата не е длъжна, защото е далеч и е вдовица. Тази нали е близо и има, да дава. Вероятно и тя е вдовица, защото свекър в картинката няма, ама да се оправя.

# 380
  • София
Има една малка къщичка, която е з а основен ремонт. Ние сме при нея, но тя настоява да се премести на другото място
И проблема при нея е че иска всичко да се оправи за максимум 2 дни, което няма как да стане

# 381
  • София
Да, те са при нея, казах го така, от гледна точка на това, че са взели решение тя да се изнася и да ги остави там. Вероятно чакат другата половина от ремонта да я покрие братът на мъжа й и по този начин да си поделят грижата за мама, което е ок само ако и другия брат е получил НИ от тази мама и ако всички са ок с това кой в кой ап. да живее. Пък вече кой в кое жилище ще ходи си е тяхна договрка, защо Михаела или мъжа й иска в старото нямам идея.

# 382
  • MI
Е, що - щото вероятно е по-голям и по-свестен апартамент, а не 'къщичка' в окаяно състояние. Rolling Eyes Тя свекървата явно просто не иска да съжителстват и го показва по всички начини, надали не си дава сметка че за два дни ремонта няма да стане. Намеква, ама кой да се усети. Защо не го казва директно вече е друг въпрос и защо въобще се е съгласила на сегашното положение. Вероятно поради съжаление и липса на воля.

# 383
Ако въобще съществува тази малка къщичка, е добре за жената да се устрои докато работи и може.И да настане мир. Но след като иска това, да ги освободи от опекунство,  подробностите ще си оправят , от какво е недоволна Михаела, и кое не е точно както го иска? Щото аз щях да съм доволна.И сега за всеки случай съм си ремонтирала стая , баня и  антре , с мазето  , да не се  присламчи малкия син, то другия няма да помирише село ,че не му влияе добре.Но съвсем  без общи  собствености няма да ми е  зле.Че сега сме наследници всичките.Какво не е наред за Миши?Ситуация- мечта става.Няма да се преспъва в свеката.

# 384
  • София
Е, що - щото вероятно е по-голям и по-свестен апартамент, а не 'къщичка' в окаяно състояние. Rolling Eyes Тя свекървата явно просто не иска да съжителстват и го показва по всички начини, надали не си дава сметка че за два дни ремонта няма да стане. Намеква, ама кой да се усети. Защо не го казва директно вече е друг въпрос и защо въобще се е съгласила на сегашното положение. Вероятно поради съжаление и липса на воля.
Сегашната къща е в квартал в който има всичко необходимо за едно малко дете, докато другата малка къщичка е в по далечен квартал

# 385
Аз се обърках вече от Толко къщи и схеми....нямам забава от моята свека обаче за тук- което май е добре 😀

# 386
Сегашната къща е в квартал в който има всичко необходимо за едно малко дете, докато другата малка къщичка е в по далечен квартал
Е, и? На свекърва ти ли е работа да осигурява дом и условия за това малко дете или на майкта и бащата на детето? Ваше си е детето, вие сте длъжни да му осигурите дом и условия, не баба му. Вие като правехте детето, помислихте ли какъв дом и условия за живот можете да му осигурите?

# 387
  • MI
Михаела, аз всичко разбирам, но разбери и ти че свекърва ти не е длъжна да ви осигурява жилище, както и майка ти не е. И явно тя иска просто да си е отделно, сама, не че наистина иска да се мести. Иначе да го е направила досега. И тя е свикнала в този квартал, вероятно и приятели, и спомени са й там. Най-коректно от ваша страна би било вие да се преместите, а не тя. И да си поемете всички разходи по ремонта, все пак безплатно ще живеете там. Всичко останало са неоснователни претенции.

# 388
Михаела, ти наистина ли на разбираш какво ти казват хората? Или просто удобно се преструваш?
Свекърва ти има жилище. Дала ви е възможност да живеете в него, защото явно нямате къде и не се очертава скоро да можете да си купите свое. Пречите и и затова е нервна и напрегната, не е спокойна в дома си. Готова е да се изнесе в друго, по неудобно жилище, за да ви отстъпи своето, прави ви услуга, защото това в което сте се сврели всички е по-подходящо за малко дете.
Не чувстваш ли, че е редно да ремонтирате тая схлупена къщурка в която е готова да се изнесе, само за да ви е удобно на вас? Вие, за своя сметка, не брата, който не печели нищо и няма нищо общо с тая работа, тъй като вие, а не той ще живее в освободения апартамент?
 И какво значи, иска всичко да стане за два дена? Иска да има дом, в който няма да се прескачате и да си пречите.

Просто не е възможно толкова да не си даваш сметка какво ти дават и пак да си недоволен. Недей така.

# 389
Михаела, може би е добре да говориш спокойно със свекърва си за това, какво те дразни и да я попиташ вие с какво я дразните, за да го избягвате. Разбира се, гледай да я хванеш в настроение, а не като е изморена, защото останах с впечатлението, че още е трудоспособна. Мисля, че от добронамерените разговори няма по-добро.
П.П. След като си написах мнението и съвета, си дадох сметка, че никой не ми ги е търсил! Тук просто всеки има право да напише с какво го е подразнила майката на съпруга.
В темата явно вече не се позволява никакво оплакване от свекърви, така че и заглавието трябва да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт