С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 546
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Може ли да похваля моята Simple Smile
Дойде и взе малък Гушльо при себе си за тази вечер. Той много я обича, и тя направо си го взе Simple Smile))

# 661
  • София
Хем реве всеки път как не виждала детето, хем не идва никога. Като й заведем детето, все е заета. То и затова спряхме да ходим де....
И с какво е заета?
Като си знаеш човека, подготви се психически за сблъсък и някой път и кажи, че щом не намира време, нормално че няма как да вижда детето. Или предложи да изпращаш снимки, щом не й остава време за друго.

# 662
Хем реве всеки път как не виждала детето, хем не идва никога. Като й заведем детето, все е заета. То и затова спряхме да ходим де....
И с какво е заета?
Като си знаеш човека, подготви се психически за сблъсък и някой път и кажи, че щом не намира време, нормално че няма как да вижда детето. Или предложи да изпращаш снимки, щом не й остава време за друго.

С какво е заета - колкото и да е смешно, в последно време с Фейсбук. Много е активна там.

Скрит текст:
И да взема да ви развеселя, стига съм мрънкала. Та нали ви писах, как съм й казала - да ми звъни само при спешен случай. Та ММ е командировка извън Бг. Звъни баба и аз си мисля, че нещо е станало, иначе няма причина да звъни на мен. Вдигам и чувам - да знаеш имам проблем и за това ти звъня. Казвам слушам и на ум си правя план за действие, ако се наложи да търча при нея. След което чува - ами тук във Фейсбук ми стана това и това, аз сега какво да правя. Rolling Eyes Та явно не може да разграничи кое е спешен проблем и кое не.

# 663
Писах и се затри, ферман беше но    пъвото важно-като наследите фермата от там  кой като вас ще  е.Аз и  ферма нямам,  а доста тоя из нета. Срам.Всъщност там се свъзвам с тях, пишем че бабата  е  такава да не признава тел, той наистина ми е за спешно.Като пожар например.

# 664
Оф. По казуса на Уинд - две неща.
За свекървата /нито едната от двете/ не съм обяснявала, но се наложи да обясня за моя баща и за бащата на сина ми /защо сме в лоши отношения/. Около 12-тата година обяснявах, изчаквах детето да порастне, не смеех по-рано. Със сестра му обаче се наложи и по-рано да й обяснявам някои неща относно това, на което е ставала свидетел. Хармонично си се развиват децата, имат си своите драми, които са породени от горните конфликти, а не от моите обяснения. Обясненията с възможно най-спокоен тон и сдържано не могат да навредят, ако това е, което си направила.
Второто е, че мъжът ти има проблем, вместо да гледаш свеката какви драми прави, му съдействай за разрешаването му. Майка си, от друга страна, представи си твоето дете да качи 50 кг.. Жената че е изкукала, изкукала е и се чуди за какво да се хване, но ситуацията наистина е притеснителна.

# 665
Деската, какви претенции може да имаш към 75-80 годишна жена!? Радвай се, че все още сама се гледа и не ви дърпа за нищо!

# 666
В случая на Уинд аз не бих обяснявала на детето за баба му. По този начин го правя да мисли като мен и да се засяга като мен на баба му и оттам се къса връзката с баба му. И нормално - след това сигурно детето е казало нещо остро на бабата, щом после тя не му говори, което е недопустимо. Но най-голяма вина има таткото - че позволява на бабата да говори така и да се държи така с детето, а не й скръцне със зъби. Така че в този ред прогнозирам още конфликти.
Имала съм дрязги със свекърва ми, карали сме се, тряскали сме врати, били сме си сърдити, но не съм обяснявала на детето, че баба му не е наред. Детето след години (20) само казва за бабата, че се дистанцира заради някои нейни постъпки, но въпреки това й е мило за нея, както и на бабата за детето.
По въпроса за свекървата на Деската - тя има право да е заета с фейсбук и да й е проблем фейсбука - това е избобр на бабата. А Деската излишно иска да е по неин тертип, ама не всеки път става. Според мен за нищо се нерви и това са бели кахъри, че казала това или онова. Да се радва на що годе добрите отношения и на дистанцията. А че казала, че детето е напълняло и то пред детето - не одобрявам. Но и не одобрявам говорене за детето пред детето по принцип. Бих отговорила на бабата нещо саркастично, например Прилича на вашата рода и бих приключила разговора Simple Smile

# 667
  • София
Каква връзка? Бабата сочи с пръст 7-годишно дете, че е виновно за напълняването на баща си.

# 668
Ако последното е вярно, ми се е случвало подобно нещо. Изобщо не си мълча. Директно й казвам, че говори глупости. В началото мълчах, ама никва полза. После взех да си отварям устата. В началото и тя се мъчеше да ме надприказва, изобщо не се оставях.
Сега сме добре. Директно й казвам ако говори глупости. Ако иска от мен нещо през главата на мм, й казвам - добре, съгласна съм. Говори с него Simple Smile

# 669
Не знаем как бабата е сочила с пръст детето, че е виновно. По-скоро си го представям като някакво спретнато изречение Ето, вие с майка ти готвите вкусни неща и затова баща ти е дебел или пък не го подкрепяте да се лекува, като спазвате режим и т.н. Човек трябва малко да излезе извън своята камбанария и да види другия как мисли. А може и самата баба да се чувства виновна и да прехвърля някому друг вината. Просто бих окачествила като бъртвежи нейните приказки или като Румка веднага бих й отговорила и не бих й останала длъжна. Но това бабата да не говори на детето ми се струва по-голяма драма за самото дете, отколкото да го обвинява за нещо си. И, както казах, бащата носи отговорност за тези отношения и той не си е на мястото.

# 670
  • София
Няма значение как го е сочила с пръст.
Не може да нарича бащата дебел пред детето му.
Не може да обвинява детето заради теглото на бащата.
Не може да обвинява майката пред детето.

# 671
+💯

# 672
Е, то е ясно, че не може, но като го прави? Как да се отиграе тази ситуация? А и бащата като е дебел да не казва, че е дебел ли? По-скоро не трябва да се търси обидата в това, че някой е дебел, а да се обръща внимание върху здравословното състояние.

# 673
Вече не знам кое може и кое не. Но интересна ситуация , внучката поиска албума и там мама и тати като пресни гаджета ,гладни студенти.И изтърси ,това са мама и тати, тати  преди да стане дебеличък, като ..Х , един слаб познат.И се хили и ние с нея  се чудим  откъде  идват тези ...И каза ,че мама ни е усмихната ,викам при свекърва си е , как да и  е усмихнато.
Та децата разбират повече от нас понякога.И приемат нещата  по-добре от нас.Не оневинявам изцепката,  всеки прави някакви, но щом е подразнила, има причини, не може да се напише всичко тук.И аз не мога всичко.И внуците не са виновни ,че тати има  лош метаболизъм и трупа.Също не се движи хич.Те за това му създават движение редовно.

# 674
  • София
Е, то е ясно, че не може, но като го прави? Как да се отиграе тази ситуация? А и бащата като е дебел да не казва, че е дебел ли? По-скоро не трябва да се търси обидата в това, че някой е дебел, а да се обръща внимание върху здравословното състояние.
Като я дискредитира, за да намали вредата.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 20:21 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт