С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 544
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Избрала съм да нямам Фейсбук. Но гледам наоколо много хора са направо зависими.

# 646
Cuckoo,
Свекървата не я отразява в реалността, надали ще се трогне и във фейсбук.

# 647
  • София
Cuckoo,
Свекървата не я отразява в реалността, надали ще се трогне и във фейсбук.
Тя не иска да я трогне, а да я ухапе.
Статуси и миймове (нали така се казва) бол, а човек може и сам да си направи.

# 648
Моята свекърва пак се включи.
Преди седмица й звъннахме да я питаме дали ще дойде за първия учебен ден. Пак се оправда с несъществуваща причина. Оня ден се чула с моята майка й й казала, че се чудела дали да дойде, но като не сме казали нищо, не посмяла. Така де, търсила е оправдание, ама тя не знае, че майка беше с нас, когато говорихме с нея и чу разговора. Аз не държа да идва, то така или иначе малката е втори клас и ги викаха в училище за 30 минути и после се размотавахме цял ден, ама...……

Снощи ми звъни на мен, даже се учудих, защото ние с нея не си звъним. Да ми честити първия учебен ден и да ме пита дали детето е започнало танци и как танцува, като била напълняла лятото. За пореден път ме ядосва на тази тема. Детето е 134см и 34 кг. Спортува активно и почива само 1 месец от спорт, храни се изключително здравословно и не бих казала, че има проблем с теглото. Пусна коремче малко, но чак пък да й затрудни танците...… Първия път коментарите бяха пред детето и не исках да правя проблем, а гледах да отбия номера, защото не искам тя да чува, че я мисли някой за дебела. В момента навлиза в такава възраст, че тези разговори трябва да са премерени. Предупредих ММ, че при още един коментар в тази насока, няма да си спестя мислите и да му кажа, че забранявам такива теми да се водят пред дъщеря ни, освен от нас и треньорите й. И не ме дразни, че си е позволила коментар на тази тема толкова, колкото, че до преди две години ревеше, че била супер слаба и не изглеждала добре. Ясно ми е, че няма да се хареса никога на баба си, но нека пък й баба й да се научи да си държи езика зад зъбите.

# 649
  • волно калдъръмче
Дете във втори клас с дузина придружаващи лица за първи учебен ден? Ох, знам, танцува на тържеството и би било жалко родата да не се възхити на изпълнението. Пък и за какво ще се говори няколко дни, ако не е за това?

Жената няма желание - не я притискайте. Твоята майка е с предимство да изгради връзка с детето. Свекървата ти си проиграва шанса и ти се ядосваш. Защо? Знам, баба му е, то ще страда. Повярвай ми, въобще няма да забележи отсъствието ѝ, нали най-важният човек - майка му, е там.

Остави я, не стига, че я ненавиждаш заради отношението, което проявява към вас, ами пак се навираш сама между шамарите и търсиш компанията ѝ. На мазохозъм ми избива, но ти си знаеш най-добре.

# 650
Вяра, не ме познаваш, ясно е. Детето не танцува нищо в училище и първия учебен ден не ми носи кой знае каква еуфория. Реших да я поканя, защото миналата година дойде и защото ако не я поканим се сърди, че не вижда внучка си. Странно но факт - хем се сърди, хем не идва. Майка ми не е с никакво предимство. Каквото е за моите родители, това е и за нея.
Дразни ме не това, че не идва, а че постоянно мърмори, че не ни виждала, а като я поканим винаги има оправдание да не дойде. Като мърморенето е от типа - шефа не ви дава да идвате при мен. Сещай се кого има предвид за шеф.

# 651
  • France
Desi, прави като моята зълва, на всяко мрънкане на мащехата ù се отговаря, че знае адреса им и е винаги добре дошла. Това стига да ù затвори устата.

# 652
Deskatta,
Кажи на свекървата, че при танците всякакви приемат. Да не се тревожи😋🤨

# 653
  • волно калдъръмче
Деска, всичко ясно, но аз още не мога да разбера защо се навираш. Нека си мърмори. Мъжът ти нали не се спича и си я познава?

# 654
Вяра, опитвам се да не се навирам. Забранила съм й да ми звъни, но от време на време тя забравя за забраната. Виждам я три-пет пъти в годината, ама тя явно си събира какво има да ми каже и не пропуска момента. Единственото нещо, което ме спира да отрежа изцяло контактите с нея е това, че дъщеря ни все пак я обича. А и не съм скандалджийка и винаги мрънкането ми идва като гръм от ясно небе. Може би и защото всеки път е различно и няма предсказуемост. Всеки път е пред детето, а аз не искам тя да става свидетел на такива спорове. Не искам да се настрои срещу баба си само заради това, че ние двете не се понасяме.
А рядко оставям детето на саме с нея, защото не искам тя да пълни главата й с глупости, понеже знам, че пред баща й няма да посмее. Абе остава ми от време на време да изпускам парата тук и като прелее чашата да й скръцна със зъби.

# 655
  • волно калдъръмче
Разбирам те. Ти ѝ забраняваш да ти звъни, тя, не директно, ти е прерязала пътя да я посещавате в службата. Колко пъти трябва да си кръстосате шпагите, за да ти стане ясно, че с този двубой ти се натоварваш, а тя си разчупва сивото ежедневие.

# 656
Вяра, опитвам се, както казах. Ама като почне някой да ти дудне на главата и не ти иде от вътре да си груб и да отрежеш от раз, си носиш последствията и се товариш. Пък и не очаквам жена на 76 години да се промени и да спре да мрънка. Изпускам парата и толкова. Ако нещо страшно ме ядоса първо предупреждавам сина й. Ако той не успее да вземе мерки, действам аз. Така поне той е предупреден и като звънне да му се оплаче не е изненадан и може да вземе отношение. А и бабата така знае, че не е през главата на сина й. Т.е. след това поне година внимава какво говори. И те така.....до другия път. Най-вероятно около Коледа Wink

# 657
  • волно калдъръмче
За какво толкова дудне пет пъти в годината, че хем си я знаете, хем не може да я търпите, ама ей така от добро възпитание стискате зъби? На мъж ти не му ли е криво, че не се понасяте с майка му? Не ти знам историите, не си и задължена да ми се обясняваш. Просто си разсъждавам на глас.

Аз също съм много честолюбива, но и търпелива. Обаче настъпят ли яко котето, то може та ближе рани, но и прошка няма лесно да даде. По това си приличаме.

Знам, че и ти имаш някаква представа за отношенията и ти е болно, когато нещо не върви. На твое място бих опитала да намирам комичното във всяка ситуация и да се забавлявам. Защо не опиташ да обърнеш ролите?

Насъбрало ти се е. Умът ми не може да побере с какво толкова може да те разтърси една 76 годишна жена. Здрава ли е? Оправя ли се сама? Пали свещ и се моли да е все така. Другото са бели кахъри.

# 658
76, 58, годините какво значение имат?  Акълът не пораства с времето

# 659
Мъжът ми си я знае и като прекали се намесва. Тя пред него не смее. Да му е криво ли, не. Именно, за да му спестявам разправии и интриги му казах преди години да й каже, че ще ми звъни само в краен случай и то ако не е успяла да се свърже с него и брат му. Ако е нещо, което касае здравето и живота й, ще зарежа отношенията ни и ще помогна.

За какво дудне ли - за каквото се сетиш. Винаги е нелогично и различно. Едно от последните неща беше: дали знам сина й колко труд хвърлил по ремонта на апартамента. Понякога го обръщам на майтап, друг път ме ядосва. Касае ли дъщеря ми - не ми е весело. Там ми удря в болното място.
Иначе да, гледа се сама. До кога, не знам. Дай Боже да се справя дълго, че....

Да, не покрива моите очаквания за баба и може би това ме ядосва повече. Хем реве всеки път как не виждала детето, хем не идва никога. Като й заведем детето, все е заета. То и затова спряхме да ходим де....

Общи условия

Активация на акаунт