Пазаруване от Aliexpress.com 57

• 31 730
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
Тази година поръчвах всеки месец дреболии, като цяло съм доволна. Само веднъж не получих пратка и ми върнаха парите след диспут. Едно от нещата беше разочарование - не приличаше въобще на снимката, но струваше по-малко от 2 долара, така че се примирих и приех, че вината е у мен.
Имам едно-две по-големи забавяния (в единия случай удължиха периода, в другия пуснах диспут и пратката дойде малко след това), но почти сигурно се дължат на нашите пощи. 
Сега една пратка се бави, пише, че е в страната, но в пощата отричат да е пристигнала. Поръчвала съм и преди от този магазин 2-3 пъти и обикновено са бързи, затова пак си мисля, че проблемът е в нашите пощи и сезона.
Имам няколко поръчки по около 20 лв, гледам да се придържам до лимита от 15 долара, защото не ми се занимава с митници.

# 421
Времето за пращане на една пратка ми изтича. Какво ще стане, ако свърши и още не са ми я пуснали?

# 422
Благодаря ти, Петя Simple Smile
А като пазаруваш до 15 долара на пратка, директно в пощата ли си я взимаш? Слагат ли ти "представителство на БГ пощи" и митническа такса? Адрес в България ли даваш или действаш чрез фирми, които превозват от Англия или Германия?

# 423
Оставят бележка, ако пратката е обемна. Ако е малка я напъхват в кутията. Затова давай надежден адрес, където не се краде от кутиите - аз съм си писала служебния адрес.

# 424
Не разбрах кой и за какво оставя бележка? Плащат ли се тези 2 такси (представителство на БГ пощи и освобождаване от митница) всеки път или само ако се задържи пратката в митница? Ясно е, че това задържане е въпрос на късмет малко или много.
Иначе досега чужбинските пратки съм си ги поръчвала До поискване в пощенския клон, за да ходя в удобно време.

# 425
Здравейте.Днес направих първа поръчка от сайта.Като нов потребител имах купон два долара.Направих поръчката ,но след като отидох на "Мy Orders---Details" виждам реалната цена на поръчката ми заедно с цената за доставка.Никъде не се виждат приспаднати тези два долара.Нещо не е сработил купона или просто не се вижда в детайлите на поръчката?
Всъщност видях ,че има и падащо меню "Financial" >там се вижда ,че е използван.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 12:27 от kaspar4oo

# 426
  • Редута, София, България
Здравейте. Да споделя и аз мнението си за Алиекспрес. Страхотни неща на страхотни цени , но хванат ли ви на митницата, стават едни такси , едни суми. Та така , за един калкулатор , който ми дойде като gift за $5, а аз платих около $ 18 реално,!!!! 26лв!!!! ми оформиха митнечки представяния, такси, пощенски разходи по високи от тези на Спиди и Еконт! Е, НЕма Такава Държава!!! Ето ви нагледно. А и отнема около една седмица да ви го осводят в най добрия случай!

И въпреки това си заслужава! Тия Гадове няма да ме спрат да си купувам от алиекспрес. Но наистина като сте на границата на $15 си помислете дали наистина си заслужава. Според мен ако поръчам нещо от $100на горе си заслужава да се разправяш.

А разправиите са: сваляш си два документа за стойност и представяне мисля че беше, от бг пост сайта, пишеш ги, подписваш, скенираш пращаш, заедно със заснет екран на лаптоп от алиекспрес акаунта ти с поръчката и извлечение от банковата ти сметка. И не си и мисли да лъжеш на Фотошоп, защото проверяват реалната цена на продукта ти и си търсят милион причини да се заяждат.

Колкото до калкулатора за $18 е изключителен! Това е графичен калкулатор, който е допустим на всички западни кандидатстудентски изпити и подобни калкулатори са на стойност $100 и от горе. Въпреки че митническите данъци и такси излязоха почти на 100% от стойността на продукта само защото сме в България, като тегля чертата съм доволна от транзакцията като цяло.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 13:36 от Ирушка

# 427
А каква стойност изписват върху пакета "Order Tota" - цената на стоката без доставката или "Total Amount" цената на стоката плюс доставката.Защото  и аз съм на ръба.Ако е само цената на продукта се вмествам  в 30 лева ,но с включената доставката ги надхвърлям.

# 428
Времето за пращане на една пратка ми изтича. Какво ще стане, ако свърши и още не са ми я пуснали?
Точно това беше ми се случило миналата седмица и я изпратиха в последните часове Sad, иначе имаш вариант да го удължиш времето или отказваш пратката.
На мен винаги ми се обаждат от пощата и отивам от там си взема пратката.
Веднъж бях поръчала една чанта за около $ 24 и помолих търговеца да напише по ниска стойност и така нямах разправии с митницата.

# 429
Имах предвид, че пощальонът оставя бележка за пратката (да се вземе от пощата) - това, ако е голяма или тежка. До сега съм поръчвала само евтини неща, но имаше някои по-обемни.

И на мен ми се струва, че митниците оскъпяват твърде много стоките и не е правилно прагът да е само 15 долара... Ако беше по-висок (поне двойно), щях да пазарувам много по-често от там...

# 430
А каква стойност изписват върху пакета "Order Tota" - цената на стоката без доставката или "Total Amount" цената на стоката плюс доставката.Защото  и аз съм на ръба.Ако е само цената на продукта се вмествам  в 30 лева ,но с включената доставката ги надхвърлям.
Китайците си пишат всичко както трябва. Но на митница могат да ти задържат всичко. На мен са ми задържали водни боички и кукла. Иначе стойността на продукта + доставката трябва да е под $15, защото таксуват ДДС и на пътя

# 431
Като че ли много затегнато стана от два месеца насам . Преди си поръчвах и получавах всичко на пощата, много пъти на стойности надхвърлящи $15

# 432
като ви задържат на митницата пратки под 30 лв. и ви задължават да разпишете за представителство на бг. пощи (12 лв.), което не е редно
Защо не подадете оплакване например до "омбудсмана" да видим какво ще се отговори, и така с всеки следваш сигнал ще става все по обоснован (защото ще знаем на какво наблягат)

# 433
  • Пловдив
като ви задържат на митницата пратки под 30 лв. и ви задължават да разпишете за представителство на бг. пощи (12 лв.), което не е редно
Защо не подадете оплакване например до "омбудсмана" да видим какво ще се отговори, и така с всеки следваш сигнал ще става все по обоснован (защото ще знаем на какво наблягат)
тази тъпотия с таксите 12+още нещо си не е редна
Получавала съм пратки  в чужбина  и мога да кажа със сигурност , че там такива такси не са ми взимали
Но това е БГ
тук е пълно с измислени такси таксички и измислена  бюрюкрация в ежедневието и разкарване и висене по гишета в работно време все едно не ходим на работа да ги изкарваме тези пари дето ни ги искат

# 434
точно затова мисля че трябва да се оплакваме и да се сравняваме с другите страни в ЕС от който и ние сме част

Общи условия

Активация на акаунт