Пазаруване от Aliexpress.com 57

• 31 729
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • Редута, София, България
Би трябвало да таксуват 20% ДДС от $18, което прави около 6.50лв.
Не би трябвало да таксуват пощенска пратка, тъй като пътя вече съм си го платила- $4, а те ми взимат ДДС и на пътя!
А за такса 12лв митническо представителство не знам какво да кажа. Но очевидно това е стандартна такса за ВСИЧКИ пратки задържани на митницата, когато нямаш възможност да прекараш целия си ден лично , за да си ги освободиш на митница София

# 436
  • Бургас
Моята пратка която задържаха на митницата беше на стойност 29.93ст.Смешна работа.И пакетът беше съвсем малък около 20 на 20 см.Като сложа транкпортни разходи ,зони ,разпечатки и такса 4.80 се оказа че ми излезе да си го купя прожектора на същата цена от България.А нервите и загубеното време не ги смятам.Работят от 10.30 до 12ч. Илиза че трябва да се освободиш от работа и да висиш повече от 1 час на гишето.За мен не си струват тези поръчки.Както и да ги смяташ доларите всичко е на   късмет.Предната ми пратка беше на цена от 32 лв и нямаше никакви проблеми.Наистина е рекет.Държава на абсурдите!

# 437
А какво ще стане, ако човек просто прежали парите и не отиде да се разправя в митницата? Има ли санкции?

# 438
Не съм сигурна, че тогава ще ти върнат парите от алиекспрес. Не съм правила диспут още, така , че някой с опит по диспутите дано се включи да каже.

# 439
  • София
Имам над 200 поръчки, поне 30 над 30лв и само две задържани на митница. И пак си струват със всички такси и мита, дойдоха по-евтино от България.
Последно прахосмукачка Илифе А7 за 144долара, тук няма под 500лв. Еми сори - прекупвачи не храня  Sunglasses

# 440
Е аз ли съм някакъв карък, на мен от 10 пратки, пет ми отидоха на Митницата като водни боички, кукла и калкулатор, само последното беше над $15 т.е. $18. Но това през последните два месеца. Преди всичко си идваше на пощата дори и телефони и таблети.
Ако не храниш бизнесите, храниш държавата. Това е положението!

# 441
  • София
По-точно лъжем държавата като минаваме метър с мито и ДДС. Моята главна цел е да прескоча прекупвачите. Друг пример - Шайоми Ноте8 Про 6+64 за 169$ ... Еми Мтел ми искаха 500 стотака, уж съм им корпоративен клиент. Ами - Не Wink

# 442
  • Reasonford Manor
Напоследък спират масово пратки и за по $2.
От няколко месеца насам почти всички поръчки ми отиват на митница (не само от алиекспрес), много от нещата не надвишават 30 лв.
Безумно е, но имат право да спират всичко. И само след броени дни точно това ще се случва - всичко ще минава през митница.
Лошото е, че много хора не знаят това и тепърва ще настане хаос.

# 443
Да! И аз харесвам Алиекспрес и за това писах, че всичко за над $100 си заслужава главоболията, но за продукти между $15 и $100 определено бих се замислила и то заради големите митнически такси и разправии

# 444
  • Асеновград
Ами то има ли нещо което не минава през митница ?

# 445
Напоследък спират масово пратки и за по $2.
От няколко месеца насам почти всички поръчки ми отиват на митница (не само от алиекспрес), много от нещата не надвишават 30 лв.
Безумно е, но имат право да спират всичко. И само след броени дни точно това ще се случва - всичко ще минава през митница.
Лошото е, че много хора не знаят това и тепърва ще настане хаос.

Аз предричам масови попълнения на disputes, защото кой ще се Занимава за $2 и тогава да видим

# 446
Очаквам и Митницата да отвори магазин за разнообразни стоки!

# 447
  • София
Почнат ли да спират всичко, ще тръгнат диспути и Али Експрес ще спрат да предлагат доставка до БГ. И държавните хрантутници ще останат без никаква работа.  Sunglasses

# 448
Да и ние без любимите си непотребни неща!

# 449
Е нали това всъщност не е истинско задържане завинаги, а просто искат да ти вземат парите?
Тогава защо диспути?
Али не би трябвало да уважава такива диспути.

Общи условия

Активация на акаунт