Пазаруване от Aliexpress.com 57

• 31 734
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
  • София
И аз имам зациклила пратка някъде. Времето изтече, скоро ще изтече и срока за пускане на диспут... той беше ограничено/определено време, нали?
Продавачът ме помоли да изчакам още 20 дни, но ме притеснява, че ще изпусна срока за диспут. Какво се прави в такива случаи - пиша на съпорта и пращам скрийншот на съобщенията с продавача? Rolling Eyes
15 дена след изтичане на защитата още може диспут после не.
Hug Благодаря!

# 451
@Ирушка
Върху касовия бон е отбелязано ДДС 8.63 което е върху сума от около 45 лв. Доста над прага от 30 лв. Какво точно ви притеснява?

Другите ви постове ще оставя без коментар.

# 452
За пореден път да ви пиша че нещата са сбъркани на държавно ниво:
1. Лимитите в Европа са 22 Евро или около 45 лева, само тук са по-светци и от Папата. Благодарностите към Дянков, Борисов, ГЕРБ и ЦРУ (управляващите България от името на президента на САЩ).
2. В никоя държава не се разправят какво пише на пакета. редставяте ли си една Германия или Англия с по300-500 000 пакета месечно да се днат да се заяждат за всяка дреболия. Тука имат 20-50 000 пакета и явно имат време за това. После се чудите защо пакетите се обработват за 2 месеца не за два дена.
Е аз ли съм някакъв карък, на мен от 10 пратки, пет ми отидоха на Митницата като водни боички, кукла и калкулатор, само последното беше над $15 т.е. $18.
Не сте карък. Влезли сте в полезрението на някой боклук чиновник. Сменете името и адреса на получателя и вижте как ще е с проблемите.

Безумно е, но имат право да спират всичко. И само след броени дни точно това ще се случва - всичко ще минава през митница.
Лошото е, че много хора не знаят това и тепърва ще настане хаос.
Поправете ме ако греша но не беше за началото на 2020, а за средата или нашите пак се правятна по-праведни от папата? Едно от изискванията е ДДС-то да се плаща в момента на покупката, а не на митницата точно за да се избегне цялата галимация с митничарите. Та дали Али ще им даде на нашите управници тиквеници някакви пари и дали ще го въведат рискувайки брашненият чувал митници да спре да пуска келепир за чиновниците ще поживеем ще видим.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 10:05 от netman71

# 453
  • Редута, София, България
Да, защото слагат ДДС и на доставката. Много хора тук не знаят това.

# 454
Знаят го. Всеки който поне веднъж е прочел заглавия пост го знае. Колко е транспорта по документи? Само отбелязвам че сте писали $18 цена а до $25 са още $7.

# 455
Доставката от Китай е $5.50,а от Митница София до Редута София 4.80лв и не разбирам защо е този разпит. Факт е, че платих близо 26лв в митнически такси и данъци за нещо което струва $18, за всяка стотинка ли трябва да Ви давам отчет мистър Смит?

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 12:06 от Ирушка

# 456
Ваша работа. Плащането на 30% транспорт ми се вижда доста необосновано. Но това си е мое мнение. Grinning

# 457
  • Reasonford Manor
Скрит текст:
Безумно е, но имат право да спират всичко. И само след броени дни точно това ще се случва - всичко ще минава през митница.
Лошото е, че много хора не знаят това и тепърва ще настане хаос.
Поправете ме ако греша но не беше за началото на 2020, а за средата или нашите пак се правятна по-праведни от папата? Едно от изискванията е ДДС-то да се плаща в момента на покупката, а не на митницата точно за да се избегне цялата галимация с митничарите. Та дали Али ще им даде на нашите управници тиквеници някакви пари и дали ще го въведат рискувайки брашненият чувал митници да спре да пуска келепир за чиновниците ще поживеем ще видим.
Нямам претенции за достоверност, може и средата на 2020 да е. Така прочетох някъде из темите.

За мен е все едно, след 12 години пазаруване онлайн и десетки освободени от митница пратки - предпочетох да ползвам превозвач и да спонсорирам чуждите икономики, където няма бумаги, упълномощаване, декларации и чакане, а всичко става бързо онлайн.

# 458
@Mr.Smith Интересно как от всичко, точно доставката от Китай ($5 .50) ви се стори необоснована!  Пратката беше тежка и дойде бързо! Пратете Вие нещо до Китай да видите колко ще Ви излезе!

# 459
Моите стоки от 11 ноември тепърва се шипват от Китай... Само две са пристигнали досега. Ужасен ужасон.

# 460
@Mr.Smith Интересно как от всичко, точно доставката от Китай ($5 .50) ви се стори необоснована!  Пратката беше тежка и дойде бързо! Пратете Вие нещо до Китай да видите колко ще Ви излезе!
Защото всичко останало е по закон. Нямам намерение да Ви оспорвам решението, но след като сте го взели и сте поръчали, не разбирам защо се оплаквате, че държавата си търси дължимото.

Пратка на която стойността на транспорта надвишава 10-15% от стойността на самата стока винаги е подозрителна за занижена стойност

# 461

Пратка на която стойността на транспорта надвишава 10-15% от стойността на самата стока винаги е подозрителна за занижена стойност
Че там е пълно с дрехи по 2-3 долара с доставка 5 долара и нагоре. Това какво означава?

# 462

Че там е пълно с дрехи по 2-3 долара с доставка 5 долара и нагоре. Това какво означава?
Означава, че държавата си търси дължимото, както каза мистър Смит! Логика няма! И никой не го интересува. Може да се Надявам само митничарите да имат специално място определено за тях в отвъдното, че на тоя свят ни на....оправиха всички!

# 463
на транспорта също се дължат данъци - поне така пишеше в някойси регламент, но само на часта извън ЕС

# 464
При това видите ли ако нещо струва $2 то значи се спира на Митница, защото е подозрително занижена стойност!

Общи условия

Активация на акаунт