Пазаруване от Aliexpress.com 57

• 31 730
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Член 72

Елементи, които не се включват в митническата стойност

При определянето на митническата стойност съгласно член 70, не се включва никое от следните:

а) разходи за транспорт на внасяните стоки след въвеждането им в митническата територия на Съюза;

ето източника - Регламент (ЕС) № 952/2013
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/bg/TXT/?uri=CELEX:32013R0952

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 14:36 от musicdoubl3

# 466
  • Редута, София, България
Значи НЕ би трябвало да начисляват ДДС върху доставката по закон?
Член 72

При определянето на митническата стойност съгласно член 70, не се включва никое от следните:

а) разходи за транспорт на внасяните стоки след въвеждането им в митническата територия на Съюза;

ето източника

# 467
Значи НЕ би трябвало да начисляват ДДС върху доставката по закон?
Член 72

ето източника

след въвеждането им в митническата територия на Съюза;

това че досега не е спазвано е друг въпрос

# 468
Много благодаря за информацията! Значи гадовете ни начисляват и незаконни ДДСта върху транспорта на пратките.

# 469
ДДС-то и митото не са ли различни неща?
Последно, да разбирам ли, че пратките с ниска стойност автоматично отиват на митница, защото били подозрителни? Че как митничарят определя истинската стойност, въз основа на кой критерий?

# 470
  • София
На извлечение от банковата ви сметка.

# 471
поне прочетете чл 70 който е описан само
Метод за определяне на митническата стойност въз основа на договорната стойност

Цитат
1.   Базата за митническата стойност на стоките е договорната стойност, тоест действително платената или подлежащата на плащане цена

# 472
Да, ясно, за това ти искат извлечение от подробното описание на покупката ти от Алиекспрес, както и съответната банкова сметка. И това за едни водни боички ми се струва прекалено! Аз лично като си прочета СМСа за задържана стока ми иде да повърна вече

# 473
Да, ясно, за това ти искат извлечение от подробното описание на покупката ти от Алиекспрес, както и съответната банкова сметка. И това за едни водни боички ми се струва прекалено! Аз лично като си прочета СМСа за задържана стока ми иде да повърна вече
А ако просто прежалиш боичките и ги подариш на митничарите, оставят ли те на мира? Или те преследват да си ги вземеш и ти налагат още такси?

# 474
А ако просто прежалиш боичките и ги подариш на митничарите, оставят ли те на мира? Или те преследват да си ги вземеш и ти налагат още такси?
интересен въпрос, някой път като се чудя какво да правя - трябва да им напиша едно мейлче, а може и ти да им драснеш и да споделиш отговора им. Аз имам няколко отговора и са качени някъде в темите по назад.
Все пак те затова са сложени там, да разясняват на гражданите

delovodstvo@customs.bg

# 475
Не, не си ли потърсиш стоката, не те закачат, много ясно. Оставаше и това да правят! Предполагам накрая си я взимат за тях, за какво им е, не знам, може би ще си отворят магазин. Но, факт е, че нямат интерес от боклуците, които си поръчваме, а от парите , с които ни таксуват, за да си ги получим.

# 476
Че там е пълно с дрехи по 2-3 долара с доставка 5 долара и нагоре. Това какво означава?
Че търговеца е аматьор и вместо да пусне пратката с някаква икономична доставка за $0.8 без проследяване, или да направи фри шипинг с цена на доставката включена в цената на стоката, той пуска евтина стока със скъпа доставка. А това винаги е подозрително.
@Ирушка.
Стойността се определя без транспорта, но дължимото ДДС е върху всички останали начисления ( транспорт, застраховки, мито ако има и т.н ). Всичко това е описано в митническата тема. Четене му майката не кухи оплаквания.

@Black_Sapphire Парцал със стойност $2 няма да бъде поставен под митнически режим. Но да кажем тежко и/или обемисто или твърда кутия с декларирана цена $10 почти винаги ще бъде спряно. Последното което очаквах да мине през митница беше нещо два броя в един пакет. Всех си го от клона на пощите. Кутийките се оказаха меки на пипане и пуснати в обикновен найлонов плик. Цена по CN22 - $10. Действително заплатена - малко над $27 без транспорт.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 18:56 от Анонимен

# 477
Като цяло, когато си поръчвате от Алиекспрес нещо на стойност над необлагаемите $15 (с включена доставка), имайте впредвид, че може да се впуснете в едно огромно приключение, за което ако ви задържат на Митница, ще трябва да се бръкнете поне за още толкова (25лв, от които 12 лв митническо представителство, 5 лв доставка и останалите ДДС)  като и да си подготвите банково извлечение и екранна снимка от сделката ви в Алиекспрес акаунта, както и да попълните и пратите по мейла документите за представяне и стойност. Ако не ви се занимава с всичко това, може да подарите покупката си на господата от Митницата, но имайте впредвид , че в този случай може и да не си поличите парите при диспут от алиекспрес.
В случай че покупка + доставка ви е по-малко от $15 , ще минете само с 4.80лв доставка + 1.50лв такса

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 08:37 от Ирушка

# 478
Можете сама да се представлявате пред АМ. Тогава ще платите само дължимото ДДС

# 479
Знам, но нямам възможност да отида и да прекарам целия си ден в освобождаване на покупка.

Общи условия

Активация на акаунт