Пазаруване от Aliexpress.com 57

• 31 726
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
  • на морето
Пазарувам от години, все дребни неща и всичко съм получавала в поща. Въпросът ми е, ако наистина и дребните неща трябва да минават през митница, какво правим тези, които живеем в малки градове? Трябва да ходя до най-близкия град с митница ли? Един път имах задържана пратка от Айхерб и от там ми се обадиха и си спомням, че им пратих нещо, ама какво.... Някакво доказателство, че съм я платила и ми я препратих в нашия пощенски клон.

# 481
  • Редута, София, България
Да, горе съм описала какво правиш, когато не можеш да отидеш лично от митницата да си я освободиш.

# 482
  • Reasonford Manor
Ако не ви се занимава с всичко това, може да подарите покупката си на господата от Митницата, но имайте впредвид , че в този случай може и да не си поличите парите при диспут от алиекспрес.
Няма основание за повдигане на диспут.
И необлагаемата стойност е до 30 лв.

Скрит текст:
Пазарувам от години, все дребни неща и всичко съм получавала в поща. Въпросът ми е, ако наистина и дребните неща трябва да минават през митница, какво правим тези, които живеем в малки градове? Трябва да ходя до най-близкия град с митница ли? Един път имах задържана пратка от Айхерб и от там ми се обадиха и си спомням, че им пратих нещо, ама какво.... Някакво доказателство, че съм я платила и ми я препратих в нашия пощенски клон.
https://www.bgpost.bg/bg/485

# 483
Хора, май сглупих и поръчах бански за 30$ с фрий шипинг.. Сега ако ми я задържат как въобще ще разбера и какво се прави след това? Направо искам да откажа пратката, но уви няма как..

# 484
  • София
Няма да ти ги задържат, спокойно  Laughing
Как ви наплашиха от тези митници, все едно са класния ръководител  Mr. Green

# 485
Защо няма да ми я задържат? Надхвърля доста 30лв Confused

# 486
Защо няма да ми я задържат? Надхвърля доста 30лв Confused

Чакайте, питайте първо продавача дали не е написал по-малка сума. Аз чакам сега една кукла на малката за 50$, ама продавача е написал 15$ понеже аз бях забравила да кажа и после се сетих. Писах му, че съм забравила да го предупредя и той ме успокои, че знае за това и е написал по-малко, така че спокойно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 487
Писах му, ужким е по - ниска, но не знам.. Все пак хипотетично искам да знам и занапред как да разбера ако имам задържана пратка?

# 488
Писах му, ужким е по - ниска, но не знам.. Все пак хипотетично искам да знам и занапред как да разбера ако имам задържана пратка?
Ами следете си я в 17 track, parcels, в интернет има и други програми, после след EDI received статуса следете в бг пощи. То, ако е задържана ще ви изпише 🙂

# 489
https://www.bg-mamma.com/?topic=1156376
Скрит текст:

# 490
банските ще минат, дори не е нужно да са в кутия

# 491
като ви задържат на митницата пратки под 30 лв. и ви задължават да разпишете за представителство на бг. пощи (12 лв.), което не е редно
Защо не подадете оплакване например до "омбудсмана" да видим какво ще се отговори, и така с всеки следваш сигнал ще става все по обоснован (защото ще знаем на какво наблягат)

До омбудсмана не съм писала, писах миналата седмица до пощите на мейл-адреса им за жалби, за да си изясня разликата между 4.80 и 12 лева и дължат ли се и двете при задържани пратки под 30 лева, ако не отидеш сам да си ги вземеш от Челопешко шосе. Отговор още не съм получила, но има ли някаква обосновка на това редно ли е или не е редно да ти вземат 12-те лева?
Поръчвам козметика от корейските сайтове - малко, меко пакетче се оказа на митница 18 дни след влизането си в страната /поне не е загубено, слава Богу/, съдейки по забавянето на етап "Влязло в страната" и следващото ми се е запътило натам.

ПП Допускам, че докато няма процедура, по която да си изпратиш по електронен път фактурата за поръчка и банковото извлечение не до отдела за митническо обслужване на пощите, а директно до митницата  и оттам да връщат пратките под 30 лева на пощите, за да стигнат до адресата си, 12-те лева са неизбежни, ако държиш да си получиш пратката от пощата.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 16:45 от Vapor

# 492
игати правилото - неможе да кажеш нищо
Цитат
Прагът може да варира от 10 евро до 22 евро, в зависимост от страната на ЕС. Някои държави обаче изключват пощенските поръчки от освобождаването

https://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&tl=bg& … -union-country_en

# 493
  • Добрич
Скрит текст:
4,80 е митническа такса, а 12 лв е такса представителство на бг. пощи. Ако упълномощиш пощите, им дължиш сумата независимо от стойността на поръчката. За суми под 30 лв съм ходила директно в митницата с документите и освобождават пратката само с митническа такса.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 20:29 от Вела

# 494
4,80 е митническа такса, а 12 лв е такса предстаеителство на бг. пощи. Ако упълномощиш пощите, им дължиш сумата независимо от стойността на поръчката. За суми под 30 лв съм ходила директно в митницата с документите и освобождават пратката само с митническа такса.

4.80 е някаква такса, която дължиш на пощите, за всяка малка пратка, задържана за митнически контрол и си я прибират именно пощите - според сайта на пощите и според подробното обяснение с шарени стрелкички на сайта на митниците. /Митница доставка без ДВ/АВ?/
https://www.bgpost.bg/bg/485
https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/receiving-stock

Вероятно е таксата за това, което пощите наричат "Митническо представяне" за разлика от "Митническото представителство". Така или иначе, явно събират и двете, ако ти ги доставят в пощата, може би защото се ангажират да препратят документите ти към митницата, а не можеш да ги изпратиш сам, можеш само да ги занесеш на ръка.

Общи условия

Активация на акаунт