Хормонални изследвания - 9

• 43 881
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Здравей Денис! Може ли коментар на моите последни резултати. След инвитро декември, и предстоящо такова съм, поради мъжки фактор. При мен ясно, възрастта вече е проблем, 45 години😥

Фсх   10.37          3.5-12.5
Естрадиол 20. 34     12.5-166
Амх 0.705                  0.01-2.70

Тсх 2.31           0.27-4.20
ft4 11.11           9.30-17
ft3 2.45             2-4.40

глюкоза 4.45    2.80-6.10
HbA1c
Съгласно DCCT 5.64%   4.80-5.90
Съгласно IFCC 38.14      29-42
eAG  6.38

Благодаря ти за коментара! Тсх обикновено няколко месеца след стимулация си ми падаше само до обичайните за мен 1.7-1.8. Но сега все още не пада. Имах и тежка коремна операция междувременно, дали пък и това не се е отразило да не падне, не знам.

А тази средна глюкоза 6.38 дали е нормална или височка идва? Сутршната 4.45 ок, но средната... И то в предвид че тестени, картофи, ориз не ям, въглехидратите са ми от домашно прясно мляко, и плодове само малини и боровинки , ядки.

# 556
  • Варна
Здравей Денис!
Моля за коментар на моите изследвания, не съм пускала много отдавна. На 40 г. съм, 2 години след втория опит инвитро, подготвям се психически за следващ, последен...

# 557
Здравейте, момичета!
Денис: Какво значи "ЛХ е висок и показва ПКЯ."
ПКЯ поликистозни яйчници ли е?
За жени около 50 -те менструиращи какво значи LH и FSH  на горна граница?
Вероятно предменопауза....Heart

# 558
  • София
Здравей Денис!
Моля за коментар на моите изследвания, не съм пускала много отдавна. На 40 г. съм, 2 години след втория опит инвитро, подготвям се психически за следващ, последен...
Скрит текст:
Здравей!
Изследванията показват, че ЯР е доста намален, но за годините ти е нормално  ...   и шанс има.
Мисли положително и ще чакаме хубави новини Peace

Здравейте, момичета!
Денис: Какво значи "ЛХ е висок и показва ПКЯ."
ПКЯ поликистозни яйчници ли е?
За жени около 50 -те менструиращи какво значи LH и FSH  на горна граница?
Вероятно предменопауза....Heart
Здравей!
Ако само ЛХ е висок - показва ПКЯ ( без значение годините, 16 или 52)
За жени на 50г. висок ЛХ и ФСХ показват че има проблем с яйчниковата функция и намалени или ИЯР, грубо казано, защото ЛХ, ФСХ и Е2 се тълкуват заедно.

ПКЯ - поликистозни яйчници или поликистоза на яйчниците.

# 559
Здравейте може ли мнение за този резултат 20ден от МЦ след доказана уволация дали всичко е наред

# 560
  • София
Здравейте може ли мнение за този резултат 20ден от МЦ след доказана уволация дали всичко е наред
Скрит текст:
Здравей!
Показва, че е имало О., но може да е и по-висок.

# 561
Здравейте. Много ще съм благодарна, ако ми обясните как мога да разбера дали съм имала овулация. Изследване на прогестерон 20 дни след цикъл би ли показало? Много се извинявам за глупавия въпрос, но просто от домашните тестове за О не мога да я хвана,тъй като втората чертичка винаги е по бледа.

# 562
  • Пловдив
Здравейте. Много ще съм благодарна, ако ми обясните как мога да разбера дали съм имала овулация. Изследване на прогестерон 20 дни след цикъл би ли показало? Много се извинявам за глупавия въпрос, но просто от домашните тестове за О не мога да я хвана,тъй като втората чертичка винаги е по бледа.

Аз знам,че се пуска прогестерон на 7ми ден от доказана О.С тестове не мога и аз да се оправя.Пробвах веднъж - два пъти и все стоеше бледа втората черта.По нищо не мога да се усетя.Ходих на фоликуметрия,но сега пия Сиофор за ИР и ще изчакам месец - два и пак ще ходя.

# 563

Аз знам,че се пуска прогестерон на 7ми ден от доказана О.С тестове не мога и аз да се оправя.Пробвах веднъж - два пъти и все стоеше бледа втората черта.По нищо не мога да се усетя.Ходих на фоликуметрия,но сега пия Сиофор за ИР и ще изчакам месец - два и пак ще ходя.
Много благодаря за бързият отговор. Аз също мислех за фоликулометрия, но се надявах само с изследване на прогестерон да разбера.Не съм много наясно с нещата,тъй като никога не съм се интересувала и наистина благодаря за всяко обяснение, което ми давате.

# 564
  • София
След като месеци (МЦ) наред, не засичаш О. с тестове за О., процента изобщо да нямаш О. е много голям.
Изследвай всички базови хормони  - те така или иначе трябва да се проверят, когато се правят опити за зачеване.
И заедно с всички изследвания отиваш на лекар да те видят и на УЗ - ако М. все пак ти е редовна и идва на точно определени дни, от дължината на МЦ вадиш 16-17 дни  и на този ден от МЦ отиваш да те видят и на УЗ
Напр. МЦ 32 дни - 17= > на 15 ден от МЦ отиваш да те видят на УЗ ... така ще минеш само с едно ходене, а лекаря ще има достатъчно информация за твоя МЦ, за да направи някакво предположение - дали всичко е наред или има проблем и какъв той.
28 дни МЦ => на 11 ден от МЦ  трябва да те видят на УЗ
ПП.
Дори и теста за О. да е положителен, това не ти гарантира, че ще има О.
Теста засича само един хормон ( ЛХ) който се повишава преди О., но той може да се повиши и при ред проблеми, свързани с МЦ ( киста, ПКЯ, ЛУФ, ЗФ от миналия МЦ ...)

# 565
Много благодаря Denis,че си отделила време да ми обясниш.

# 566
Здравейте,
Исках да попитам какво мислите и дали някой е имал подобен случай.
През юни правих инвитро и втория цикъл след това се забави с 11 дни, при което се видя задържан фоликул (размер 1.7) и ми дадоха хапчета за предизвикване на Ц. Ц си дойде както се очакваше и фоликулът го нямаше, но док искаше да пусна хормони.
На втори ден пуснах и излязоха
Estradiol   24.95 pg/ml (5.10-2950.00)
FSH          10.84 mIU/ml (0.110-198.000)

Док каза че било нормално, но на мен не ми харесват.

Това ФСХ дали може да е заради процедурата, този фоликул или хапчетата или въпреки всичко показва някакво по-сериозно състояние? Не съм имала доказан ЗФ досега и такова закъснение. Не знам да дълбая ли повече или да чакам да видя какво ще стане при следващите Ц.
Вие какво мислите?

Мерси предварително.

# 567
Момичета какво ще ни посаъветвате   как са хормоните  искаме  бебе .[/img][/img]

# 568
Може ли вашето мнение за прогестерон на 22 ден от начало на МЦ. От снощи също съм с температура 37,1, възможно ли е толкова късно да съм в овулация,тъй като не съм правила тест.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 09:30 от Jaienvie

# 569
  • Пловдив
Може ли вашето мнение за прогестерон на 22 ден от начало на МЦ. От снощи също съм с температура 37,1, възможно ли е толкова късно да съм в овулация,тъй като не съм правила тест.
Пикът на прогестерона е 7 дни след  О,което следва,че АКО този резултат е висок (аз не знам,защото на мен ми беше 25 и дори не го коментирахме тук,което ме наведе на мисълта,че не е нищо особено и няма какво да се каже).Та ако това ти е висока стойност,значи преди седмица си била в овулация.Според това,което аз съм чела тук си разсъждавам на глас.22-7=15-ти ден Thinking
Денис,колко трябва да е прогестерона,за да покаже,че е имало О,близък до горната граница ли?Мерси! Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт