Хормонални изследвания - 9

• 45 621
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Може и с друго, аз го пия с магнезий-250мг на ден и веднага се покачва, магнезия спомага за усвояването на витамин Д
Приемът на вит. К не е свързан с това дали ще се усвои вит. Д или не, а с калциевият метаболизъм. Когато има много голям дефицит на вит. Д, от костите се дърпа калций ( започва да се губи, тялото го отделя и изхвърля или отделя от костите, и натрупва в меките тъкани - кръвоносни съдове, бъбреци, сърце, мозък, яйчници, простатна жлеза и т.н.... където не трябва и където тези отлагания причиняват само вреди на тялото)
Вит. К насочва/връща този калций обратно в костната с-ма, простичко казано.
И без вит. К,  вит. Д ще се усвои Simple Smile

Eто остеопороза със съдова калцификация:

Как може да се установи дали се случва нещо подобно в тялото?Питам заради едни болки във врата и раменете, които усещам като мускулна треска по-скоро, болка сякаш в сухожилията..Не е през целият месец, а само в определи периоди - около 9до 15 ден от цикъл...Дали е свързан с витамин Д и К или по-скоро с нивята на половите хормони?Консултирала съм се лекари, но мълчат и не знаят какво да отговорят?

# 421
Здр според вас как са резултатите имам 2- дена закъснение от МЦ ?

# 422
  • София
Как може да се установи дали се случва нещо подобно в тялото?Питам заради едни болки във врата и раменете, които усещам като мускулна треска по-скоро, болка сякаш в сухожилията..Не е през целият месец, а само в определи периоди - около 9до 15 ден от цикъл...Дали е свързан с витамин Д и К или по-скоро с нивята на половите хормони?Консултирала съм се лекари, но мълчат и не знаят какво да отговорят?
Правят се изследвания Simple Smile
За дискомфорта - не мога да отговоря.
Лично аз, ако не тренивам 2-3 дни получавам подобни схващания Simple Smile
Може да е миозит - има едни точки на гърба ( от двете страни на гръбначния стълб), на нивото на края на лопатките, 3-4см под тях.
Ако те боли от ляво врата/сухожилието, помоли някой да ти масажира тази точка ( тя е от т.н. тригерни точки) от ляво. Ако те отпусне - проблема е в мускула/сухожилието ( най-вероятно).
Скрит текст:
ПП. Маркирах в синьо точката, която трябва да се масажира.

Здр според вас как са резултатите имам 2- дена закъснение от МЦ ?
Скрит текст:
Здравей!
ЧХГ е нисък и не показва бременност, но ако искаш го повтори след 3 дни ( ако все още няма М), заедно с Прогестерона... може да е имало по-късна О. респ. и късна имплантация и да е рано за тест.
ТСХ е висок - идеални граници при бременност ( 1-ви триместър) е 0,5-1,0.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 17:42 от denis.

# 423
Здр според вас как са резултатите имам 2- дена закъснение от МЦ ? Denis според теб какса резултатите?

# 424
Денис, много ти благодаря! Не знам какво щяхме да правим без теб❤️❤️❤️Точно там ме боли, където е червеното

# 425
  • Варна

Здравейте,дали нещата са в норма?В момента съм в Лутеална фаза,няколко дни след овулация.

# 426
  • София
Скрит текст:
Здравейте,дали нещата са в норма?В момента съм в Лутеална фаза,няколко дни след овулация.
Здравей!
Колко дни след О.?, защото прогестерона трябва да е и по-висок, да е на горна граница.
Ако е изследван точно на 7-ми ден след О. е нисък, трябва да е над 44-45 за да показва, поне, че е имало някаква О..

# 427
  • Варна
Ако трябва да разчитам на личния си календар е 5 дни след овулация.Според гинеколожката овулацията ми подранявала (бях на преглед два дни след цикъл и вече бях в овулация).Та тя ми каза в датите 5ти-6ти да отида за първата част изследвания.

# 428
  • София
Ако трябва да разчитам на личния си календар е 5 дни след овулация.Според гинеколожката овулацията ми подранявала (бях на преглед два дни след цикъл и вече бях в овулация).Та тя ми каза в датите 5ти-6ти да отида за първата част изследвания.
Хормоните, за да са максимално показателни трябва да се правят в точно определени дни и ако не се направи това , просто се дават едни пари на вятъра, а резултатите с нищо не ти помагат, дори може да са причина за неправилно взети решения за терапия , диагноза и т.н.
На личен календар - не може да се вярва
След като лекарят е сигурен за деня на О. трябва точно да посочи деня за изследвания, все пак те гледа на УЗ?!
Ако не може да посочи деня. има нещо съмнително в това, което вижда.
Трябва МЦ да е много къс при теб, за да си в О. 2 дни след М. ( 7+2=9 +14=> ... 22-23-24 дни, там някъде)
Може да го си го пресметнеш и ако е под 21 дни - показва проблем.
На ДФ ( този за О.) му трябва време за да се развие и нарасне до размер за О., ако е прекалено голям, а дните са малко - може да е ЗФ от предния МЦ или ЛУФ ( при него има по-високи нива на прогестерона) при лутеиновата киста - също.
Това само като информация.
Дано да е имало О. и всичко да е наред.

# 429
  • Варна
Хормоните, за да са максимално показателни трябва да се правят в точно определени дни и ако не се направи това , просто се дават едни пари на вятъра, а резултатите с нищо не ти помагат, дори може да са причина за неправилно взети решения за терапия , диагноза и т.н.
На личен календар - не може да се вярва
След като лекарят е сигурен за деня на О. трябва точно да посочи деня за изследвания, все пак те гледа на УЗ?!
Ако не може да посочи деня. има нещо съмнително в това, което вижда.
Трябва МЦ да е много къс при теб, за да си в О. 2 дни след М. ( 7+2=9 +14=> ... 22-23-24 дни, там някъде)
Може да го си го пресметнеш и ако е под 21 дни - показва проблем.
На ДФ ( този за О.) му трябва време за да се развие и нарасне до размер за О., ако е прекалено голям, а дните са малко - може да е ЗФ от предния МЦ или ЛУФ ( при него има по-високи нива на прогестерона) при лутеиновата киста - също.
Това само като информация.
Дано да е имало О. и всичко да е наред.
Благодаря много за отговора!Разчитах, че гинеколожката ще определи точно нещата, тъй като аз въобще не съм в час и не разбирам меко казано.Принципно за май месец трябваше да имам цикъл по-рано,но ми закъсня с две седмици и фактически ми дойде на 18ти до 23ти.На 26ти аз бях вече на преглед и тя заяви, че вече съм в овулация, което се вижда странно понеже не отговаря на периода...преглежда ме с вагинален ехограф и не откри нищо нередно.Та тя ми постави като възможност тези две дати - 5 или 6.06.Аз избрах 5ти понеже беше петък и за събота незнаех как стоят нещата с лабораторията.Другото което е,че това е първата част от този тип изследвания и са по здравна каса имам още един набор,те включват повече неща и ми каза да ги направя на втори или трети ден от цикъла.Дано наистина всичко е наред и няма разминаване.

# 430
Привет!
Бихте ли коментирали резултатите:

TSH       4.23       uIU/ml     0.27 - 4.2   
Прогестерон/ Progesteron        88.48       nmol/l     жени - фолик. фаза: 0.18 - 2.84; овулация: 0.38 - 38 ; лут. фаза: 5.8 - 75.9; менопауза: 0 - 0.4 ; мъже : 0 - 0.47   
Тестостерон/Testosteron        0.97       nmol/l     0.29 - 1.67    
DHEA-S        8.1       umol/l     2.7 - 9.2    

Очевидно,че ТСХ е над нормата.
Преди около година е бил 1,519.Вярно,че година не е малко време,но ми се струва доста драстино покачване.На какво може да се дължи?

(Прогестерона е изследван на 21-ви ден)

# 431
  • София
Привет!
Бихте ли коментирали резултатите:
Скрит текст:
TSH       4.23       uIU/ml     0.27 - 4.2   
Прогестерон/ Progesteron        88.48       nmol/l     жени - фолик. фаза: 0.18 - 2.84; овулация: 0.38 - 38 ; лут. фаза: 5.8 - 75.9; менопауза: 0 - 0.4 ; мъже : 0 - 0.47   
Тестостерон/Testosteron        0.97       nmol/l     0.29 - 1.67    
DHEA-S        8.1       umol/l     2.7 - 9.2    

Очевидно,че ТСХ е над нормата.
Преди около година е бил 1,519.Вярно,че година не е малко време,но ми се струва доста драстино покачване.На какво може да се дължи?

(Прогестерона е изследван на 21-ви ден)
Здравей!
Да, ТСХ е висок - показва, че си с Хипофункция на ЩЖ...  трябва да е под 2.0, а при опити за бебе, трябва да се държи дори в границите 0,5-1,0, защото при бременност, много бързо скача и това носи риск за бременността и нормалното развитие на ембриона (... плода).
Прогестеронът е супер, показва че е имало О. и че ЖТ функционира много добре.
Дано да е станало.

ПП.
Пусни отново ТСХ, Т3 и Т4 и се консултирай с Ендокринолог.

# 432
denis.,много ти благодаря! Flowers Bouquet

Точно,защото не се случва бременност,затова пусках тези изследвания.
Записала съм час при Ендокринолог,но е за след 2 седмици.
Значи ще трябва да коригирам ТСХ-то..

Радвам се,че поне Прогестерона е ОК. Simple Smile

Благодаря още веднъж!

# 433
Момичета кое е оптималното ТСХ  за започване на инвитро процедура на жената е 0,55

# 434
Момичета кое е оптималното ТСХ  за започване на инвитро процедура на жената е 0,55

Идеално е Hands Ok Hand

Гонят се стойности под 2

Общи условия

Активация на акаунт