Хормонални изследвания - 9

• 43 872
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Може ли вашето мнение за прогестерон на 22 ден от начало на МЦ. От снощи също съм с температура 37,1, възможно ли е толкова късно да съм в овулация,тъй като не съм правила тест.
Пикът на прогестерона е 7 дни след  О,което следва,че АКО този резултат е висок (аз не знам,защото на мен ми беше 25 и дори не го коментирахме тук,което ме наведе на мисълта,че не е нищо особено и няма какво да се каже).Та ако това ти е висока стойност,значи преди седмица си била в овулация.Според това,което аз съм чела тук си разсъждавам на глас.22-7=15-ти ден Thinking
Денис,колко трябва да е прогестерона,за да покаже,че е имало О,близък до горната граница ли?Мерси! Flowers Tulip
.  Много ви благодаря за отзивчивостта. Наистина е полезно за мен мнението ви.Никога не съм изследвала хормони преди тази година и затова незнам кое е нормално и кое не като стойност.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 15:35 от Jaienvie

# 571
  • Пловдив
Jaienvie,ако имаш време прочети тази тема от първата страница до сега.А и предишните също.Ще се ориентираш за доста неща,които Денис е писала на другите момичета.Не приемай моето мнение на 100%,аз не съм специалист и може да греша.Но тъй като и аз следя О,поне за седемте дни го знам и съм сигурна в него. Hug

# 572
  • София
Денис,колко трябва да е прогестерона,за да покаже,че е имало О,близък до горната граница ли?Мерси! Flowers Tulip
Точно на 7-ми ден след О., Прогестерона трябва да е най-малко  44.5 nmol/L., ako е по-малко, не е сигурно дали е  имало О. ( може да е напр. ЛУФ, киста...) и ако е имало, дали всичко е наред с яйцеклетката, ЖТ, ЛФ и т.н.
На горна граница е идеалния вариант, към който трябва да се стремите Peace

# 573
Точно на 7-ми ден след О., Прогестерона трябва да е най-малко  44.5 nmol/L., ako е по-малко, не е сигурно дали е  имало О. ( може да е напр. ЛУФ, киста...) и ако е имало, дали всичко е наред с яйцеклетката, ЖТ, ЛФ и т.н.
Тъкмо щях да напиша, че видях че се измерва в nmol/l и моето 21 е твърде малко,което сиг показва че няма овулация.Това много ме уплаши и притесни,тъй като моят гинеколог каза просто че резултатите са в нормата и нищо повече

# 574

A какво правя ако имам съмнение за точния ден на овулацията? Миналата сряда вечерта бях на 15мм и малко. В събота сутринта вече имаше жълто тяло. Овулацията е била между петък и събота по мои скромни изчисления, но нз точно кога понеже се следя чрез фоликуломертия.

# 575
Момичета, според вас как да нормализира високите стойности на прогестерона? Пия само иногинол в момента..

# 576
Може ли вашето мнение за прогестерон на 22 ден от начало на МЦ. От снощи също съм с температура 37,1, възможно ли е толкова късно да съм в овулация,тъй като не съм правила тест.
Момичета пускам поста си от преди няколко дена, тъй като незнам наистина кога ми е била овулацията и дали този прогестерон е бил нормален, но днес имам 2 положителни теста за бременност,на които още не мога да повярвам.Някпй може ли да ме ориентира дали съм изследвала прогестерона по време на овулацията или много след нея или и аз незнам вече,защото явно е имало овулация. Имам редовен цикъл на 28 или 29 дни,нито повече нито по малко,вчера или днес трябваше да ми дойде,но направих тест и той беше положителен,после още един положителен, а се притеснявах че имам проблем с овулацията,хормоните и още 100 неща

# 577
  • София
Момичета, според вас как да нормализира високите стойности на прогестерона? Пия само иногинол в момента..
Консултирай се с Ендокринолог, може да има проблем с НбЖ.
Инозитолът е само от полза, но може и да не е достатъчен.
ИР също може да е причина за по-високите нива.

Скрит текст:
Момичета пускам поста си от преди няколко дена, тъй като незнам наистина кога ми е била овулацията и дали този прогестерон е бил нормален, но днес имам 2 положителни теста за бременност,на които още не мога да повярвам.Някпй може ли да ме ориентира дали съм изследвала прогестерона по време на овулацията или много след нея или и аз незнам вече,защото явно е имало овулация. Имам редовен цикъл на 28 или 29 дни,нито повече нито по малко,вчера или днес трябваше да ми дойде,но направих тест и той беше положителен,после още един положителен, а се притеснявах че имам проблем с овулацията,хормоните и още 100 неща
Тихичко, Честито!
Прогестеронът е нисък, ако е изследван точно на 7-ми ден след О.... дори показва че  не е имало О.
Но, след като има бременност, най-вероятно е изследвам много рано (преди този 7-ми ден след О., защото при бременност, той продължава да се повишава)
Пусни ЧХГ и Прогестерон
ПП.
Редовен МЦ нищо не означава, защото, ако има бременност и не си следила О., няма как да знаеш колко дни е щял да бъде МЦ.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 16:05 от denis.

# 578
Денис много ти благодаря, толкова са малко хората,които помагат на други хора,непознати хора.Бъди благословена.

# 579
Денисче, здравей! Имам един въорос свързан с пълната кръвна картина -ПКК. Възможно ли е при бременност да се установи инфекция в бебето от ПКК на майката? Например майката да не е болна (да кажем майката се е инфектирала, но го е изкарала безсимптомно), а бебето да е инфектирано и това да се хване на ПКК? Благодаря ти🙂

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 21:23 от Calinista

# 580
денисче,да те попитам кога е най-подходящо да се изследва tsh,tat,mat,ft3 i ft4?защото винаги съм ги пускала на 3 ден с другите,а ми казаха да е извън цикъла.и пия вечерна иглика и ми се струва,че почнах да качвам от нея възможно ли е според теб?

# 581
  • София
Денисче, здравей! Имам един въорос свързан с пълната кръвна картина -ПКК. Възможно ли е при бременност да се установи инфекция в бебето от ПКК на майката? Например майката да не е болна (да кажем майката се е инфектирала, но го е изкарала безсимптомно), а бебето да е инфектирано и това да се хване на ПКК? Благодаря ти🙂
Здравей!
По принцип, да, възможно е... най-общо казано, но по-добре се консултирай с лекар, за да обсъдиш с него своите притеснения.

денисче,да те попитам кога е най-подходящо да се изследва tsh,tat,mat,ft3 i ft4?защото винаги съм ги пускала на 3 ден с другите,а ми казаха да е извън цикъла.и пия вечерна иглика и ми се струва,че почнах да качвам от нея възможно ли е според теб?
Добре е да се пускат на чист ден - след 10-ти ден на МЦ, напр.
За МВИ - не това е причината, някакво съвпадение е. Преразгледай храненето си.

# 582
благодаря ти ,денис..правим опити за бебе,а не става спермограмата е в норма изцяло,но изслесванията му ме притесняват.няма кисти на щитовидната жлеза,нито нищо не е увеличена.може ли коментар мъж на 31 години.дали това ни пречи?

# 583
Здравей!
По принцип, да, възможно е... най-общо казано, но по-добре се консултирай с лекар, за да обсъдиш с него своите притеснения.
Благодаря ти, Денис. Не става дума за мен. Сестра ми загуби вчера детенцето си Sad Sad Роди се с много сериозни мозъчни увреждания в резултат на бактериална или вирусна инфекция в мозъчето му. Не се знае каква точно инфекция, но е имало много бели кръвни телца в мозъчето му. Сега предстои от аутопсията да се разбере. И аз просто не доумявам как нищо не са забелязали лекарите. Питах я дали са й правили често ПКК, защото знам, че може да се хване с нея възпалителен процес. Не е имало индикации за проблем....дори няколко дена преди секциото са гледали детето на ултразвук и всичко било наред. Лошото е, че в най-начална бременност тя изкара бронхопневмония. Пи антибиотици и лекарства за смъкване на температурата. Искам да уточня, че не става дума за България, живее в чужбина. Надявам се, че не съм натоварила темата с това. Благодаря...

# 584
Много съжалявам за загубата ви. Да, в чужбина така се грижат за бременни. Аз съм раждала преди 16 години. За 9 месеца никой никакви прегледи не ми направи. Освен морфология в 4 месец. Нито кръв, нито видезони - нищо. Чак на края видеозон, защото преносих с една седмица. Ако не бях преносила, с тази морфология в 4 месец щях да си остана.

Общи условия

Активация на акаунт