Хормонални изследвания - 9

• 43 867
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте!
Денис,може ли малко помощ?😇
Значи дойде ми на 16.08,от 16 ти ден (31.08) пробвах тест за О
Скрит текст:
- положителен,на 01.09 и на 02.09 също положителни.Падаха се понеделник,вторник и сряда.В четвъртък отрицателен.Днес,една седмица след отрицателния пуснах прогестерон и естрадиол,понеже те прочетох,че заедно се пускали и се тълкували заедно.
Да пробвам ли пак утре или когато кажеш,  или с  тези резултати е ясна работата?
Пия Сиофор от 2 месеца заради ИР и преди него и сега пак си ми идва на 32-3 дни.🤔
Безкрайни благодарности!🌹
Здравей!
Браво, че си пуснала и Е2 - вижда се, че е висок и тъй като Прогестерона не е достатъчно висок, за да покаже, че е имало О. ( трябва да е над 14ng/ml)... много вероятно е да е ЛУФ - трябва да те видят на УЗ.
Няма нужда от повторни изследвания, само ще си дадеш парите.
След О., Е2 пада, а Прогестерона се повишава и когато е неговия пик, трябва да е по-висок от Е2 ( на база рефер. граници).
Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекаря.

# 616
  • Пловдив

много вероятно е да е ЛУФ - трябва да те видят на УЗ.

Записах за понеделник.Не можеше по-рано.Дано не е късно... Frowning1
Благодаря ти много  Heart

# 617
Моля ,за коментар на изследванията ми , правени са точно на трети ден от цикъла, за ТСХ и пролактин ,дали да не ги направя на чист ден от цикъла ? Инсулинова резистентност имам от години , сега отново започвам прием на сиофор и инофолик, целя забременяване.

# 618
  • Пловдив

Благодаря ти много  Heart
Денис,нямам задържан фоликул.Записах час за цветна снимка,да минава и тоя дерт.

# 619
Здравейте.
Това са резултатите на дъщеря ми, 23 годишна с нередовен цикъл и качени килограми( при ръст 178 см, сега е 63 кг, а беше 57 кг). Хормоните  на пръв поглед са в референтните граници, но при гинеколожката и ендокриноложката ще ходи чак в началото на октомври, и затова ми е необходим вашия коментар. Иначе от др изследвания вит Д е доста нисък и холестерола и е леко повишен, ако това има значение.

# 620
  • София
Моля ,за коментар на изследванията ми , правени са точно на трети ден от цикъла, за ТСХ и пролактин ,дали да не
Скрит текст:
ги направя на чист ден от цикъла ? Инсулинова резистентност имам от години , сега отново започвам прием на сиофор и инофолик, целя забременяване.

LH и ФСХ са малко високи за годините ти, Е2 - също, лекар трябва да прецени какъв е проблема.
ТСХ е висок, показва че си с Хипофункция на ЩЖ ( предполагам, ... защото трябва да се видят също Т3 и Т4)
Имаш ИР - ти си знаеш.
Пролактинът може да е по-висок от ТСХ или от Инсулина?!

Скрит текст:

Благодаря ти много  Heart
Денис,нямам задържан фоликул.Записах час за цветна снимка,да минава и тоя дерт.
А какъв е коментара на лекаря?! Някакви предположения?
За ЦС - браво, това трябва да се отметне Peace

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 19:24 от denis.

# 621
  • Пловдив
"Нямаш задържани фоликули,аз при теб не съм виждала даже".После започнахме да говорим за спермограми,морфологии,обясни ми за цветната снимка и това беше. 🤔

# 622
  • София
"Нямаш задържани фоликули,аз при теб не съм виждала даже".После започнахме да говорим за спермограми,морфологии,обясни ми за цветната снимка и това беше. 🤔
За изследванията какво каза - Е2 е висок, а Прогестерона нисък? Някакво предположение не направи ли? Имало ли е О.? ЖТ? Размери?!
При тези стойности, все има "нещо", което да се види на УЗ  - ако няма ЗФ, какво има тогава Simple Smile - Е2 от какво е висок?!

# 623
  • Пловдив
Не настоях,а трябваше.Като ида другата седмица за ЦС ще я питам.Повече говорихме за това как да направим нещата,че да станат двете чертички и се отплеснах.🤦‍♀️

# 624
Денис, а моите резултати от обременяване с глюкоза добре ли ти изглеждат? Уж са в референтните граници, но все пак да попитам.
Правих си обременяване, защото имам поликистоза и често я свързват с ИР.

# 625
  • София
Денис, а моите резултати от обременяване с глюкоза добре ли ти изглеждат? Уж са в референтните граници, но все пак да попитам.
Правих си обременяване, защото имам поликистоза и често я свързват с ИР.
Скрит текст:
Имаш ИР. Добре че си направила обременяване с глюкоза, защото само НОМА индекса( КЗ+Инсулин, на гладно), нищо нямаше да покаже (често се случва).
ИР е една от причините за ПКЯ, но тя често е свързана с проблем с ЩЖ (Хипофункция на ЩЖ), висок пролактин или високи нива на някои андрогени, затова е добре да провериш всичко и да се лекуваш комплексно - не първо едно, след това друго.
Не е страшно, не се притеснявай - ти така или иначе си го имаш, просто сега разбираш ... но,  вече може да направиш нещо ( полезно) за себе си Simple Smile.

# 626
Здравейте.
Това са резултатите на дъщеря ми, 23 годишна с нередовен цикъл и качени килограми( при ръст 178 см, сега е 63 кг, а беше 57 кг). Хормоните  на пръв поглед са в референтните граници, но при гинеколожката и ендокриноложката ще ходи чак в началото на октомври, и затова ми е необходим вашия коментар. Иначе от др изследвания вит Д е доста нисък и холестерола и е леко повишен, ако това има значение.

Денис, може ми коментар и за тези резултати.

# 627
  • София
Скрит текст:
Здравейте.

Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 е доста нисък, Т3 също нисък -  показват, че има Хипофункция на ЩЖ ( една от причините да качва кг... и ред други неприятни симптоми - нервност, безпокойство, тремор, изпотяване дланите на ръцете, крампи, хронична умора, апатия, бавен метаболизъм, по-суха коса и кожа, косопад - дифузен или андрогенен тип , високо кръвно налягане, високи нива на холестерол и триглицериди ... и т.н.).
Самата Хипофункция на ЩЖ, почти винаги, върви заедно с ИР - също причина за качване на кг. и омазняване, косопад и т.н. . Трябва да направите обременяване с глюкоза ( Инсулин + КЗ, на 0, 60 и 120 мин). HOMA индекса не винаги е показателен.
ЛХ е висок и показва ( най-вероятно), че има ПКЯ.
Проверете за дефицити: В12, желязо, хемоглобин, ЖСК, феритин, ФК, цинк, селен...
За вит. Д - оптимални нива са 60-70ng/ml

# 628
Хипотетично възможно ли е ИР и спирането на глюкофаж след положителния тест да е причина за мисед в 8-ма?
Уточнявам, че съм с ДЕ, така че качеството не е много под въпрос. За тромбофилиите си имах терапия, за ЩЖ - също, за пролактина си пиех достинекс до + теста, имунологичните са ок, витамините са ок...  И сега ми влезе тази муха в главата.

# 629
Скрит текст:
Здравейте.

Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 е доста нисък, Т3 също нисък -  показват, че има Хипофункция на ЩЖ ( една от причините да качва кг... и ред други неприятни симптоми - нервност, безпокойство, тремор, изпотяване дланите на ръцете, крампи, хронична умора, апатия, бавен метаболизъм, по-суха коса и кожа, косопад - дифузен или андрогенен тип , високо кръвно налягане, високи нива на холестерол и триглицериди ... и т.н.).
Самата Хипофункция на ЩЖ, почти винаги, върви заедно с ИР - също причина за качване на кг. и омазняване, косопад и т.н. . Трябва да направите обременяване с глюкоза ( Инсулин + КЗ, на 0, 60 и 120 мин). HOMA индекса не винаги е показателен.
ЛХ е висок и показва ( най-вероятно), че има ПКЯ.
Проверете за дефицити: В12, желязо, хемоглобин, ЖСК, феритин, ФК, цинк, селен...
За вит. Д - оптимални нива са 60-70ng/ml
Ето това са пълните изследвания. Иначе всичко това, което описвате като симптоми е така. Миналата година уж имаше ПКЯ, тази година нямало кисти. Как се лекува тази хипофункция на ЩЖ и има ли излекуване.

Общи условия

Активация на акаунт