Хормонални изследвания - 9

• 45 120
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравей, Денис. Моята дъщеря в петък, на 22 - ри ден от цикъла ще ходи да и вземат кръв за изследване на прогестерон. В миналите изследвания, на 4- ти ден от цикъла ти каза, че  Ft3 i Ft4 са в долна граница, може ли в други ден пак да ги повтори?
Здравей!
Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден, след доказана О. ( +Е2, защото се тълкуват заедно) - за да е максимално обективен.
Да, може да пусне тогава и ТСХ, Т3 и Т4 - също се тълкуват заедно.

# 661
В сайта на Бодимед  има  Естрадиол, това ли е Е2?

# 662
  • София
В сайта на Бодимед  има  Естрадиол, това ли е Е2?
Да, това е.

# 663
Denis, да си побутна въпроса Flowers Hibiscus
Здравей, Denis
Писахме си на лични, имам инсулинова резистентност, тревожност, апатия, липса на енергия, страшен косопад и др. подобни симптом. Посъветва ме да си пусна изследвания за някои неща. Направих го, ето това са резултатите:

Може ли да ги коментираш и да ме посъветваш какви витамини трябва да започна да приемам?
Не знам какво да правя с желязото, защото феритина ми е зле, а желязото, добре, какво се прави в такъв случай? Моля те за съвет, защото не виждам кой лекар ще ми обърне внимание при подобни резултати, а косопада най-вероятно ми е от това.
Поръчала съм си ето тези мултивитамини https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Plus-Source-of-Life-Gold-The-U … -90-Tablets/22988 още преди да си пусна изследванията, могат ли да се съчетаят с прием отделно на Б12, вит.Д, Магнезий(приемам го от известно време) или да не започвам да ги приемам?

Ps:  резултатът за вит.А още не е излязъл, затова липсва в колонката

# 664
Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден, след доказана О. ( +Е2, защото се тълкуват заедно) - за да е максимално обективен.

Денис, а кой ден е най-подходящ да се изследва прогестерона, ако не е имало овулация? Имам ЗФ, но искам да проследя нивата на прогестерона.

Благодаря ти!

# 665
  • София

Денис, а кой ден е най-подходящ да се изследва прогестерона, ако не е имало овулация? Имам ЗФ, но искам да проследя нивата на прогестерона.

Благодаря ти!
Когато искаш - няма определен ден.
По принцип, когато няма О., няма прогестерон.
Прогестерон има, ако има ЛУФ или кистата е лутеинова... или има киста на ЖТ.

# 666
Благодаря за информацията. Не съм сигурна каква киста е моята. Thinking Ф растеше нормално, гледахме го на фоликуломертия на 14ти ден - 17.6мм и на 19ти ден като отидох за да потвърдим че е минала овулацията беше станало на 23мм кистичка и почнах Дуфастона

Благодаря ти!
Когато искаш - няма определен ден.
По принцип, когато няма О., няма прогестерон.
Прогестерон има, ако има ЛУФ или кистата е лутеинова... или има киста на ЖТ.

# 667
  • София
Скрит текст:
Denis, да си побутна въпроса Flowers Hibiscus
Здравей, Denis
Писахме си на лични, имам инсулинова резистентност, тревожност, апатия, липса на енергия, страшен косопад и др. подобни симптом. Посъветва ме да си пусна изследвания за някои неща. Направих го, ето това са резултатите:

Може ли да ги коментираш и да ме посъветваш какви витамини трябва да започна да приемам?
Не знам какво да правя с желязото, защото феритина ми е зле, а желязото, добре, какво се прави в такъв случай? Моля те за съвет, защото не виждам кой лекар ще ми обърне внимание при подобни резултати, а косопада най-вероятно ми е от това.
Поръчала съм си ето тези мултивитамини https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Plus-Source-of-Life-Gold-The-U … -90-Tablets/22988 още преди да си пусна изследванията, могат ли да се съчетаят с прием отделно на Б12, вит.Д, Магнезий(приемам го от известно време) или да не започвам да ги приемам?

Ps:  резултатът за вит.А още не е излязъл, затова липсва в колонката
Здравей!
ТСХ е добре, но Т3 и Т4 са ниски и показват, че си с Хипофункция на ЩЖ... много е вероятно реверсивния Т3 да ти е висок - той се свързва с рецепторите на Т3 ( в клетките) и се подава сигнал на хипофизата, че всичко е наред и тя си отделя по-малко ТСХ. Трябва да се консултираш с Ендокринолог  - може би д-р Катя Тодорова?!
Хелоглобинът е малко нисък, така че може да приемаш желязо ... и да следиш нивата на всички показатели от пакета Анемия.
В12 е много нисък - трябва да го приемаш, трябва да е на горна граница, ФК - също, както и вит.Д - ще започнеш да губиш калций от костната с-ма.
Когато серумните нива на вит. Д са ниски, това създава проблем на правилното абсорбиране и използване на желязото, т.е вит. Д е важен за метаболизма на желязото ... може от там да идва проблема.

# 668
Много ти благодаря, Denis!
Изясниха ми се някои неща, страшно ми е полезен отговора ти Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 669
дравей, Денис. Днес , на 22 ден от цикъла, дъщеря ми е пуснала изследване на прогестерон и Естрадиол. Като се има предвид, че е с нередовен цикъл, понякога на 25 дена, понякога на 35, понякога прескача, не знам коя фаза да гледам. Пускам  изследването от днес, а втората снимка е на 4 ти ден от цикъла. Ако може коментар.

Предварително благодаря Simple Smile

# 670
  • София
дравей, Денис. Днес , на 22 ден от цикъла, дъщеря ми е пуснала изследване на прогестерон и Естрадиол. Като се има предвид, че е с нередовен цикъл, понякога на 25 дена, понякога на 35, понякога прескача, не знам коя фаза да гледам. Пускам  изследването от днес, а втората снимка е на 4 ти ден от цикъла. Ако може коментар.
Скрит текст:

Здравей!
ТСХ е добре, но Т3 и Т4 са ниски и показват Хипофункция на ЩЖ - трябва да се консултирате с Ендокринолог.
ЛХ е висок и показва ПКЯ.
Холестеролът е висок.
В12 трябва да е на горна граница.
ФК трябва да е по-висока
Има сериозен дефицит на вит. Д, трябва да е 60-70 ( все пак идва зима и депата трябва да са попълнени)
Прогестеронът показва, че не е имало О.
Е2 е висок, като пред О. - но трябва да се види и на УЗ... може да е и киста ... все пак, хормоните показват и ПКЯ?!

# 671
Здравей, Денис... Днес пусках изследвания и искам да те помоля да си кажеш мнението. Аз съм с Хашитоксикозата и пия Пропицил през 3 дни(ако се сещаш). Преди чернодробните ги бях нормализирала с добавки. Година не е имало проблем. Гледам, че пак се качва. От Пропицила ли е или да търся проблем и какъв? Почнах да психясвам, че имам някакъв хепатит. Не съм пила за дроба нищо от 1 година, откакто са добре. Благодаря за вниманието

# 672
Здравей отново Денис.Моля те за коментар на тези изследвания.Направени са в месеца преди да забременея извънматочно,тогава беше последната ми менструация.Направени са на 4ти ден от цикъла,защото 3тия беше неделя.Намерих ги сега,защото ми беше интересно да видя как са били хормоните преди бременността.От прочетеното за хормоните в твоите теми се насочвам,че има проблем.Ще ти бъда благодарна,ако погледнеш. Май не се виждат на някои неща референтните стойности,но нямам друга снимка.Прогестерон също изследвах тогава на 22 ден,без да съм следила овулация.Също беше нисък около 21,мислех че не е имало овулация,но явно е имало,дали е била рано или късно незная.

# 673
Здравей, Денис. Днес , на 22 ден от цикъла, дъщеря ми е пуснала изследване на прогестерон и Естрадиол. Като се има предвид, че е с нередовен цикъл, понякога на 25 дена, понякога на 35, понякога прескача, не знам коя фаза да гледам. Пускам  изследването от днес, а втората снимка е на 4 ти ден от цикъла. Ако може коментар.

# 674
Здравей Денис,
Много моля за коментар как ти се струва пролактина от днешното ми изследване. Притеснява ме че е към горната граница Cry

Със СПКЯ съм, както и с Хашимото. Миналия месец имах и ЗФ, който в неделя ще разбера дали се и изчистил при сегашната М която е стимулирана с Дуфастон.
Притеснява ме че поради тънка лигавица бяхме планирали да приемам естроген на този цикъл, но четох че той вдига пролактина. Това означава ли че ще трябва да отпиша този месец или има как двете терапии да се съчетаят? В сряда ще ходя и на ендо.

Благодаря ти за отделеното време Hug

Общи условия

Активация на акаунт