Какво ни казват звездите тази седмица ? – 4

• 43 924
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Нямам търпение до другата седмица, когато Венера ще хване дядо Коледа (така де, Юпитер)

На хората ни се иска да се случват и затова имаме нужда да вярваме в приказки, чудеса. Дори и те да са илюзия. Едно от основните неща в астрологията е човек да има потенциал за нещо. Метафорично казано да има подходяща почва и условия, за да хване дикиш. Добре поставени Венера и Юпитер. За да намери буквално щастие и успех, шанс, просперитет в и чрез взаимоотношения, взаимодействие със средата и условията, в които е поставен. Средата, в която се намира да е благосклонна към неговите желания, способности и таланти. Като им дава рамо, шанс. Да е на тази вълна по някакъв начин. В случая обмен Венера - Юпитер. Пред тези, които имат такъв, моментът от времето, в който Венера и Юпитер са в точен съвпад, поставя само началото на период, в който всички тези неща ще се случват през призмата на зодиакалния знак Стрелец. Стрелецът е олицетворение на шанс посредством разширяване на хоризонта, гледната точка, обогатяване на светогледа, на неща с мащаб, перспектива. Контакт и взаимоотношения с хора, които го предполагат - образовани, ерудирани, с по-мащабно виждане и филофски възгледи за нещата, чужденци, хора от различни религии и етнос.
Определено полето и шансовете няма да липсват. Виждам и усещам че, постепенно се задават. Интересно ми е, че тази Венера ще бъде в съвпад и с моя ретро. Сатурн, а в един момент ще имам и съвпад на Луна с Луна в 5-ти дом. В натала ми, Юпитер и Венера, Марс, Луна и този ретро. Сатурн участват в Корабно платно. В случая транзитната Венера ще съвпадне с неговия връх-Сатурн в уютния за Стрелеца 9-ти дом.
Мисля, че това, което предстои е свързано с човек, който определено не е от тази планета. 😀😀😀 Голям странник е. Талантлив, креативен, с много богата обща култура, твърдо анти-поп културата, луд и наистина рядко срещан персонаж, както в позитивните, така и в не-толкова позитивните черти.
Би ми било интересно да разбера поне слънцето му, къде е. Предполагам-Стрелец, Водолей или Риби.
Интересно ми е, какви ще ги вършат тез' планети следващата седмица. Simple Smile

# 331

Те са в един знак, затова някои може да чуват смехът на дядо Коледа, но основния контекст понастоящем е друг, този на Слънце е в Скорпион. За точният съвпад Слънцето е в Стрелец.

Обединяването на принципите на Юпитер и Венера в Стрелец, може да е началото на период,  в който условия и обстоятелства съдействат, благоприятстват, дават рамо за най-общо казано промяна в начинът, по който човек осъществява, реализира нещо. Чрез партньорства и една по-различна перспектива, гледна точка, възможност. Скрит коз. По темите, на които Венера и Юпитер са индивидуални сигнификатори.
За София това са сферите или домовете, които отразяват принципите на Везни, Телец, Стрелец и Риби. Телец - изгрява, Везни - включен знак в шести дом, на куспидите на осми и девети е Стрелец, а тази на дванадесети дом е в Риби. Юпитер и Венера са в девети дом - двоен акцент на символиката на Стрелец, по знак и по дом. Везни е включен знак. Това предполага, че като цяло за всички, които се намират на територията на географските координати за София, е възможно да срещат известни затруднения, спънки във взаимоотношенията. Те ще рефлектират на домът в рождената карта, на чиято куспида се намира Везни. Партньорствата, възможностите, шансовете със съдействието на такива, може да са източник на някакъв дискомфорт, метаморфоза.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 08:18 от starinthenightsky

# 332
Признавам, че трудно схващам какво пише starinthe..., но уж трябваше да е хубав период, а сега излиза, че ни очакват трудности и  спънки във взаиноотношенията

# 333
  • Sofia

Луната този уикенд е седнала удобно и устойчиво на своя трон в Рак. Комфортно и уютно ни е. Вкъщи се чувстваме чудесно, а ако сме навън - се усещаме като у дома си. От Лунното положение и транзит е. Чувствителност, емоционалност, интуитивност. На Водните зодиакални знаци направо им се пее в момента. Добре дошли са всякакви занимания с вода, с фън шуй, с езотерика, с йога, СПА-процедури, масажи, творчество, поезия, музика, живопис... Луната в Рак е Майката, Родителят, Домът, Семейството, Родът, Родината. В същото време психо-емоционалният свят на всички ни се отличава с голяма интензиност в момента, чувствата и преживяванията са изострени, настроенията - променливи и нестабилни. По-раними и обидчиви сме от обичайното за нас. Луната е инстинктът, женската енергия, майчинската загриженост за околните. Обичта и нежността. Адаптивността и гъвкавостта. Аспектирана е хармонично от Нептун в Риби и от Слънцето и Меркурий в Скорпион. Образува се т.нар. Голям Воден Тригон. Конфигурацията е благоприятна за всички представители на Водните знаци /Рак, Скорпион и Риби/, както и за всички хора с Асцендент и/или Луна в някой от тях. Още повече, този Тригон е допълнен от т.нар. Земно-Водно Хвърчило, включващо и планетите Сатурн и Плутон в Козирог /и двете движещи се директно, а не ретроградно/. Затова може да се каже, че в момента професиите, които боравят с човешките емоции и чувства или свързаните с изкуствата по някакъв начин, бележат огромни успехи и се радват на творческа муза и силно вдъхновение. Земните Телец, Дева и Козирог също се радват на тази планетна конфигурация. На Огнените и Въздушните зодиакални знаци в момента им е доста по-трудно и предизвикателно, атмосферата дори може би ги напряга до известна степен.

Меркурий е ретрограден, в Скорпион. Уран е ретрограден, в Телец. Нептун е ретрограден, в Риби. Друго, което мъти водите в момента, са точните опозиции Луна-Сатурн и Марс-Уран. По-зрелите жени може да се чувстват възпрепятствани и забавяни от различни обстоятелства, а младите мъже пък може да са нервни, избухливи и доста ексцентрични. Пазете се от токови удари, порязвания, битови злополуки, изгаряния, пожари, а също и от словесни недоразумения, бъгове в комуникацията, проблеми с техниката и/или с транспорта. Възможно е да се появяват хора от вашето минало, да търсят общуване с вас, да желаят подновяване на връзки и близост. Изборът е ваш, дали ще дадете нов шанс. Помислете добре, а ако можете - изчакайте още няколко дни, докато Меркурий започне да се движи директно, и тогава решавайте. Юпитер и Венера са в оптимистичния Огнен Стрелец, скоро ще съвпаднат в този знак, а това са двата благодетеля сред планетите /двата Бенефика в Астрологията/. Юпитер е големият късмет и изобилието от шансове, Венера е малкият късмет, любовта, парите и красотата. Когато съвпаднат в Стрелец, може да се каже, че Стрелците ще се чувстват фантастично, останалите Огнени знаци - също, а всички ще се устремим към далечни пътешествия, към търсене на вечните истини, философия и астрология, чужбина и чужди езици, общуване с чужденци, откриване на нови територии, обучения и висше образование, квалификация и преквалификация, авантюри и приключения. Много хубав уикенд, възползвайте се максимално от него, насладете му се, отдъхнете от задъхания делник, заредете душата си, отпуснете или тонизирайте тялото си, бъдете щастливи, дерзайте! Бъдете добри към другите и към себе си. И... нали знаете? Пийте достатъчно вода!

# 334
Признавам, че трудно схващам какво пише starinthe..., но уж трябваше да е хубав период, а сега излиза, че ни очакват трудности и  спънки във взаиноотношенията

Както всеки човек не е само слънчевия си знак т.е. зодия, има асцендент ... т.е. рождена карта, така и съвпадът Венера - Юпитер си има своята цялостна история, изразена чрез тяхната рождена астрологична карта. Построена за мястото от земното кълбо, което ни интересува. В зависимост от него се променят зодиакалните знаци, които попадат на върховете на всичките дванадесет дома. Това най-общо казано променя начинът на разбиране на историята, защото се чете по различен начин.
Когато Венера и Юпитер са в точен съвпад метафорично казано слагат начало, раждане, чрез обединение, на това което те съвместно символизират.
Подаръците са в зависимост от рождените Юпитер и Венера. В случая, че ни интересуват партньорства, които може да съдействат за по-различна гледна точка и по-значими възможности, с по-дълготрайна перспектива, ефект, за това е необходимо да има допълнителни указания в индивидуалната карта. Иначе денят на съпада Венера - Юпитер сам по себе си може да мине транзит, на ежедневно ниво. Като например да инвестираме ресурс в нещо различно. Възможно е да общуваме и имаме срещи с хора, които са в състояние да ни преобърнат представите за нещо. Емоционално да ни обърнат с хастара наопаки. Или набързо може да вземем решение да резервираме хотел за някоя желана дестинация. Водещ ще е импулсът, ентусиазмът, желанието човек да опита и да се впусне в нещо ново и различно.

Юпитер и Венера - рождена карта за София
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 16:59 от starinthenightsky

# 335
Вихрогонче, много ти благодаря❣ Тази прогноза ми преумножи силите, в пълен синхрон съм с написаното. 😇

# 336
При мен дядо Коледа ,Юпитер,пристигна по-рано и изкарах чудесна седмица в Египет, Шарм ел Шейх, Grinning Видях малко след залеза на Слънцето и Юпитер и Венера на запад. И в момента можем все още да видим Венера по това време и от България,ако няма облаци.Красота!!! А за ретро Меркурий при мен се случиха три основни неща, не по моя воля, Simple Smile смениха ми оператора / тел. ми е служебен/ и имах леко "нямане" на връзка, при обратния полет вчера,върнаха самолета в изходна позиция точно преди да излети  /направи едно кръгче около пистата/ и като се прибрахме в къщи късно вечерта,се оказа,че няма ток ,защото един нов електрически радиатор дал накъсо и... бам... Но днес вече всичко е наред. Но до 20.11 ,в 21ч 12 мин,когато ще стане директен има още малко време.
Всъщност по-проблемни са дните,когато става  обръщането, независимо в коя посока.

# 337
Титания, много хубаво, че си изкарала добре.
Аз с нетърпение и от душа чакам да свърши тоя ретро Меркурий.
Не ги понасям тези периоди, всичко е толкова объркано, бавно, че чак нереално.
Аз споделих и преди време, още в началото на месеца, като стана ретро М. веднага в работата се появиха проблеми с интернета, телефоните, комуникацията. Отгоре на това имаме страшно много работа, на мен ми се увеличиха задълженията, че чак не мога да смогвам.
Още чакам решение за това, което ми бяха обещали. Надявах се на отговор този месец, но разбрах, че няма да е сега, евентуално другия.

# 338
Днес ходих да сменям мобилния оператор. Съвсем бях забравила за Меркурий. Технически проблем имаше и чаках 20 мин да приемат заявлението ми. Накрая служителката ми каза да тръгвам, че много ме е забавила, а ако има проблем ще звънне. Звънна:grinning:Grinning Платила ми сметката, вместо да пусне заявка. Върнах се да и дам парите, но ми стана смешно

# 339
И аз да се разпиша в този дух, преди да е изтекло ретроградието. Grin Днес 2 неща ми се опропастиха при онлайн комуникация, едното оправих, другото е на изчакване. Любовно обяснение от стара любов получих вчера, обаче чакам и още едно. Grin Дали не е по-добре при директен М. да ми се яви то. Thinking

# 340
Титания, благодаря, че спомена Юпитер. Тия дни търсих точно инфо за влиянието на транзита му, защото и сама усещах промяната. Grinning
Ще приложа линк към видеото на Капел, който според мен дава разбираемо обяснение. При мен транизитът на Юпитер е в шести дом от асцендента и  в трети от луната, съответно аспектирайки десети, дванадесети и втори.  Изцяло в работна среда, подобряване на ситуацията, дори смяна на мястото.... Подобрение, повишаване на степента на надежда и вяра в подобрение, подкрепа в тези стремежи и т.н.
п.п. Заравих да отбележа, че наталният ми Юпитер е в десети дом.
Скрит текст:
Надявам се все на някого ще послужи линка...

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 19:30 от luna

# 341
По отношение на подаръците. Като дойде време за такива си правя ретроспекция и се оказва, че и тази година надеждата, че нещо си е заслужавало, не се оправдава. Нямам възможност да отида в чужбина. Тези дни получих юпитериански подарък -  магнит сувенир от чужда държава.

# 342
  • София
Юпитерски подарък ще има за няколко човека на работа. Работа за един месец в чужбина. Уви, нямам необходимите компетенции за да кандидатствам  и аз. Може би, ще чакам друг подарък от Юпитер и Венера. Пърхат ми мОлци в стомаха заради един човек, а той май го усеща и се дръпва. Това май е заради опозицията Верена-Марс. Е, това може да се дължи и на супер жизнерадостното ми и отворено поведение, дължащо се на един куп причини, една от които е ретро. Меркурий. Grinning

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 23:42 от Mira_X

# 343
Предстоят ни интересни дни,до края на седмицата всеки ден ще се случват астрологични събития,които ще поставят ново начало. Днес ,19.11,вторник,ден на Марс, самият транзитен Марс ще премине в Скорпион около 9ч и 41 мин - в Скорпион,където се намира в свои води,т.е в знак,управляван от него, и ще си е у дома до 03.01.2020 г. Така,че активността ни ще се повиши, ще се "събудим", дори може да поемем и повече работа и то изненадващо ,защото Марс ще е в опозиция на Уран от Телец до края на месеца и ни предстои "щура" десетдневка. Ще ни се иска да рискуваме в делата си, да поемем натам,където не сме искали да ходим или сме се страхували от провали.Ако тази опозиция прави добри аспекти в наталната карта,то рискът ще е оправдан и с добри резултати.
На 20.11 ,сряда, ден на Меркурий, в 21 ч и 12 мин Меркурий тръгва в права посока отново в Скорпион и неразбориите ще престанат.
На 21.11 ,четвъртък,Нептун в Риби спира своя ход назад и ще стои в "нулева" позиция цели две седмици до 04.12,като ще се обърне в директна посока на 27.11. Спираме с колебанията, с неувереността, с безрезултатните търсения на грешки в миналото.Имаме още един месец за да приведем в действителност идеите и мечтите си - Нептун е в добър аспект със Сатурн в Козирог /или поне да дадем начало на нещо/.
На 22.11 ,петък, Слънцето ще навлезе в Стрелец в 16ч и 59 мин,а Луната във Везни,макар и намаляваща, ще е в съвпад със Селена,най-близката й точка до Земята.Така в Стрелец за няколко дни заедно ще са трите планети,които дават благополучие,личен успех,просперитет и ни зареждат положително - Слънце,Венера и Юпитер. И най-вече ще сме с приповдигнато настроение и с повечко оптимизъм, не казвам "излишен" Simple Smile.
Разбира се,на Рибите и Девите ще се наложи да преодоляват препятствия,но те пък имат помощта на Сатурн и Плутон от Козирог ,Уран от Телец,да не забравяме и Марс и Меркурий от Скорпион.
На 24.11 , неделя е точният съвпад на Венера с Юпитер в 28-ия гр. на Стрелец и ще отворят за последно за тази година торбата с подаръците.И двете планети са вече "изморени" от дългия път през този знак,особено Юпитер - цяла година,нищо ,че си беше у дома  /Нептун от Риби правеше квадратура към него почти през цялото време и така не му даде възможност за по-адекватни изяви/. Венера и Юпитер бяха в съвпад и в началото на годината,на 15.01. Има нещо символично в това - два съвпада на двата най-големи благодетеля за 2019 г. През 2020 няма да
се срещнат. Следващият им съвпад ще е на 12.02.2021 г. във Водолей.Така,че тези дни не отказвайте подаръци  Grinning !!! Приятна и усмихната седмица!!!

# 344
  • Sofia
Титания, много ти благодаря! Прочетох те на един дъх. Ти си Злато Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт